Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Αίγυπτος: Παρατείνεται για τρεις μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Στην απόφαση για παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τρεις ακόμη μήνες από τις 13 Ιανουαρίου, ώστε ν’ αντιμετωπιστούν οι «κίνδυνοι και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», προχώρησαν οι Αρχές της Αιγύπτου.

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επί 9 μήνες, από τον περσινό Απρίλιο, έπειτα από τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες με αποτέλεσμα τουλάχιστον 45 νεκρούς. Η ισχύς του μέτρου έχει παραταθεί δύο φορές, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, που αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του χρόνου, εξέδωσε σήμερα το σχετικό διάταγμα.

Το μέτρο επιτρέπει στις δυνάμεις ασφαλείας να «λάβουν τα απαραίτητα (μέτρα) για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και να κατοχυρώσουν την ασφάλεια σε όλα τα τμήματα της χώρας», ανέφερε το ΜΕΝΑ, επικαλούμενο την επίσημη εφημερίδα της Αιγύπτου.

Ο ανταρτοπόλεμος που διεξάγουν κατά κύριο λόγο τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη χερσόνησο του Σινά έχει στοιχίσει τη ζωή εκατοντάδων στρατιωτικών και αστυνομικών αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

Άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις που επιχειρούν στην Δυτική Έρημο, στα σύνορα με τη Λιβύη, εξαπολύουν επίσης επιθέσεις ενάντια στις δυνάμεις ασφαλείας.

Μια επίθεση ενόπλων στα τέλη Νοεμβρίου σε ένα τέμενος στο βόρειο Σινά είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 305 ανθρώπων, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα νότια του Καΐρου, σε επίθεση που διέπραξε ένοπλος τζιχαντιστής εναντίον μιας κοπτικής εκκλησίας.

Σύμφωνα με τοπικά ενημέρωσης, η ημερομηνία των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη Δευτέρα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου