Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Επανασύσταση του δικτύου επικοινωνίας Πιονγιάνγκ-Σεούλ μία μέρα μετά τις απειλές Ντ. Τραμπ σε Βόρεια Κορέα


Μια μόλις ήμερα μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται ότι οι Βόρεια Κορέα κατάλαβε ότι δεν την «παίρνει» να συνεχίσει τους συνηθισμένους της λεονταρισμούς.

Επανέφεραν σε λειτουργία το δίκτυο επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα, εμφανίζοντας τη διάθεση να ξεκινήσει ένας διάλογος για τις διαφορές τους, με αφορμή και την πρόσκληση στην Πιονγκγιάνγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη νότια πλευρά της κορεατικής χερσονήσου.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενημέρωσε τη Σεούλ ότι είναι διατεθειμένος να ξεκινήσει έναν ειλικρινή διάλογο για την επίλυση των μεταξύ τους ζητημάτων. 

Αφορμή αποτέλεσε η πρόσκληση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και η έναρξη των συζητήσεων για τους όρους και τα μέτρα που θα ληφθούν, ώστε να μεταβεί με ασφάλεια και αξιοπρέπεια η αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας στους διεθνείς αγώνες.

Η Ουάσινγκτον, ωστόσο, δήλωσε μέσω της εκπροσώπου της στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, ότι θεωρεί ανειλικρινείς της δηλώσεις της Πιονγκγιάνγκ και ότι δεν λαμβάνει σοβαρά το ενδεχόμενο έναρξης ενός διαλόγου μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας. 

Ένα 24ωρο μετά, ο Κιμ Γιονγκ Ουν άναψε το πράσινο φως για την επαναφορά του δικτύου επικοινωνίας με τη Σεούλ, δίνοντας μία έμμεση απάντηση στις ΗΠΑ, αλλά και προσωπικά στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε... σηκώσει το γάντι στις δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη, λέγοντας με τη σειρά του ότι και εκείνος διαθέτει κουμπί για πυρηνικά στο γραφείο του και ότι είναι... ενεργό!

Όπως έγινε γνωστό, η Πιονγκγιάνγκ ενεργοποίησε το δίκτυο επικοινωνίας στο συνοριακό χωριό Panmunjom, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τους Νοτιοκορεάτες, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι δέχθηκαν κλήση από τη Βόρεια Κορέα. 

Αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές τσέκαραν τη γραμμή και είχαν μία επικοινωνία για τουλάχιστον 20 λεπτά. 

Η γραμμή επικοινωνίας είχε κλείσει από την Πιονγκγιάνγκ το Φεβρουάριο του 2016, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα στρατιωτικά γυμνάσια κατά μήκος των συνόρων με τη Νότια Κορέα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου