Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Μαζική εισβολή με άρματα μάχης από τους Τούρκους στην Αφριν - Οι Κούρδοι αναχαιτίζουν κάθε επίθεση


Στο επόμενο στάδιο εισέρχεται η επιχείρηση "Κλάδος ελαίας" του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων του YPG στο Αφριν καθώς μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς προς υποστήριξη των συμμαχικών προς την Άγκυρα μονάδων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που αποκρούστηκαν με επιτυχία στο επίγειο τμήμα τους όπως όλα δείχνουν σήμερα την αιχμή του δόρατος λαμβάνουν τα άρματα μάχης.

Έτσι όπως ανακοίνωσε ο Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο τουρκικός στρατός και οι αντάρτες που στηρίζει εισήλθαν στην Αφρίν σήμερα το πρωί στις 11:05 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) από το μεθοριακό χωριό Γκιουλμπαμπά, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan θα προωθηθούν μέσα στο θύλακα.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ζώνη εύρους 30χλμ

Ωστόσο εκπρόσωπος της YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) τον διέψευσαν, τονίζοντας ότι οι Κούρδοι μαχητές τους απώθησαν. Ο Μπιρούσκ Χασάκα δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις απωθήθηκαν έπειτα από σφοδρές μάχες με ομάδες των Σύρων ανταρτών.

Άλλος αξιωματούχος της YPG, ο Νούρι Μαχμούντι, επεσήμανε ότι «όλες οι χερσαίες επιθέσεις του τουρκικού στρατού εναντίον της Αφρίν έχουν μέχρι στιγμής απωθηθεί και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν».

«Κατά τη δεύτερη ημέρα της η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας συνεχίζεται για να εγγυηθούμε την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού μας, να προστατεύουμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και να εξαλείψουμε τα τρομοκρατικά στοιχεία από την περιοχή», ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ιμπαχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία περιμένει από τους συμμάχους της να στηρίξουν τη μάχη της ενάντια σε κάθε μορφής τρομοκρατία», είχε προσθέσει.

Οι 108 στόχοι που εβλήθησαν από το τουρκικό πυροβολικό και τα τουρκικά F-16, εντάσσονται στη λίστα των 110 στόχων που συμφωνήθηκαν στη Μόσχα, κατά τη συνάντηση των αρχηγών ΓΕΕΘΑ της Ρωσίας και της Τουρκίας.Εν τω μεταξύ, σήμερα Κυριακή, τα τουρκικά F-16 πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις πάνω από το συριακό έδαφος. Από τουρκικές πηγές προκύπτει πως η αερορική δύναμη που επιχειρεί στο Αφρίν ανέρχεται συνολικά σε 72 αεροσκάφη όλων των τύπων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου