Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΟΗΕ: Ζητά καλύτερη προετοιμασία εισροή μεταναστών


Προετοιμασία για τη διαχείριση μεγάλων μετακινήσεων μεταναστών ζητά από τις χώρες των Ηνωμένων Εθνών ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. 

«Είναι κατεπείγουσα ανάγκη να αναπτύξουν οι χώρες μέλη μια στρατηγική για να διαχειριστούν τις μεγάλες μετακινήσεις μεταναστών», αναφέρει ο Γκουτέρες σε έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα. 

Αντιδρούν οι ΗΠΑ

Οι παραινέσεις γίνονται στο πλαίσιο των διαδικασιών για τη σύνταξη ενός «Παγκόσμιου Συμφώνου για τους Μετανάστες». Όμως οι διαδικασίες βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς οι ΗΠΑ, στα τέλη του 2017 ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την επεξεργασία του Συμφώνου, καθώς οι διατάξεις του βρίσκονται σε αντίθεση με τη νέα μεταναστευτική πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, οι επίσημες διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ θα ξεκινήσουν στις αρχές Φεβρουαρίου. Το Δεκέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια διεθνή σύνοδος, που θα διεξαχθεί στο Μαρόκο με στόχο την έγκριση αυτού του κειμένου. 

Τα εμπόδια ενθαρρύνουν την παράνομη μετανάστευση

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, για την παρουσίαση αυτής της έκθεσης, ο Γκουτέρες προειδοποίησε εκείνες «τις αρχές που εγείρουν σημαντικά εμπόδια για τη μετανάστευση ή επιβάλουν σοβαρούς περιορισμούς στις ευκαιρίες απασχόλησης των μεταναστών», χωρίς όμως να κατονομάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως εξήγησε, η πολιτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα «ανώφελες οικονομικές ζημίες» και «ενθαρρύνει ακουσίως την παράνομη μετανάστευση».

Οι άξονες της στρατηγικής 

Η έκθεση υπογραμμίζει τα τρία βασικά στοιχεία που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι χώρες-μέλη κατά τη χάραξη της στρατηγικής τους. Πρώτον, χρειάζεται μια ανθρωπιστική προσέγγιση με άξονα την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεύτερον, χρειάζεται χορήγηση πόρων για τον καθορισμό του καθεστώτος των μεταναστών αφού προηγουμένως τους χορηγηθεί μια πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια. Τρίτον, θα πρέπει να βρεθούν αξιόπιστες λύσεις για όσους δεν αναγνωριστούν ως πρόσφυγες αλλά παράλληλα δεν θα είναι δυνατόν να επαναπατριστούν.

«Το Παγκόσμιο Σύμφωνο είναι μια ευκαιρία για τις χώρες μέλλη αλλά επίσης και για το σύστημα του ΟΗΕ να υιοθετηθεί μια πιο φιλόδοξη προσέγγιση στη διαχείριση της μετανάστευσης», εκτιμά ο Γκουτέρες.

Ο αριθμός των μεταναστών σε όλον τον κόσμο εκτιμάται σήμερα στα 258 εκατομμύρια, δηλαδή το 3,4% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου