Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Τεράστιο το ενδιαφέρον των τραπεζών για το cash buffer της κυβέρνησης - Το «μαξιλάρι» ασφαλείας 20 δισ. ευρώ


Η απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία «μαξιλαριού» ασφαλείας (cash buffer), ύψους 18-20 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μετά την έξοδο από το τρίτο Μνημόνιο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των τραπεζών.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές μόνο η διαχείριση αυτών των κεφαλαίων αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τις τράπεζες που ενόψει των stress test καλοβλέπουν αν όχι όλο τουλάχιστον ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από την «πίτα» των ταμειακών αυτών διαθεσίμων.

Στην περίπτωση που το «μαξιλάρι» της ρευστότητας περάσει από την κυβέρνηση ως «κατάθεση» στο τραπεζικό σύστημα τότε οι τράπεζες θα πάρουν μεγάλη ανάσα ρευστότητας ενώ κέρδη θα προκύψουν και για το δημόσιο.


Για παράδειγμα σε ένα υποθετικό σενάριο εργασίας για επιτόκιο 1% που θα αφορά κεφάλαια ύψους 18 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι» το Ελληνικό Δημόσιο θα εξασφάλιζε κέρδη από τόκους 180 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση

Παρά το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης η αβεβαιότητα για την «επόμενη μέρα» του Μνημονίου παραμένει, με αποτέλεσμα η ισορροπία στο μέτωπο των καταθέσεων να είναι ακόμη εύθραυστη. Μπορεί οι αποταμιεύσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα να έχουν ανακάμψει ελαφρά την τελευταία διετία, όμως δεν απέχουν αρκετά από τα επίπεδα που ήταν πριν αρχίσουν οι μεγάλες εκροές, στα τέλη του 2014 και στις αρχές του 2015.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τραπέζας της Ελλάδος, τον Οκτώβριο του 2017 οι ιδιωτικές καταθέσεις σημείωσαν αύξηση κατά 1 δισ., γεγονός το οποίο βοήθησε τις τράπεζες να μειώσουν τον δανεισμό τους από τον ELA.

Η εξάρτηση των ελληνικών ιδρυμάτων από το ευρωσύστημα θα μηδενιστεί εφόσον το «μαξιλάρι» της ρευστότητας περάσει από την κυβέρνηση ως «κατάθεση» στο τραπεζικό σύστημα.

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται ήδη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς από αυτήν την κίνηση κερδισμένες δεν βγαίνουν μόνο οι τράπεζες αλλά και το ίδιο το Δημόσιο. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, με το επιτόκιο να είναι κεντρικό θέμα σε αυτές τις συναντήσεις.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ… « ΑΔΕΛΦΟΙ», ΣΕ ΕΝΑ «ΟΜΟΡΦΟ» ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ



    Η ιστορική επίσκεψη των… «τριών ιεραρχών» στη Λέσβο, του Πάπα Φραγκίσκου, του ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΥ* Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΙΑ* Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, τον Απρίλιο του 2016, αποτυπώθηκε και σε γραμματόσημο, στη σειρά γραμματοσήμων που καταγράφει τις διαδρομές του Πάπα Φραγκίσκου το 2016. Τα γραμματόσημα σχεδιάστηκαν από διάφορους καλλιτέχνες και οι παραστάσεις κάθε αποστολικής επίσκεψης φέρουν τα στιλιστικά χαρακτηριστικά κάθε καλλιτέχνη που τα δημιούργησε.


    Η σφραγίδα που φιλοτεχνήθηκε από την Gabriella Titotto, για το «ταξίδι στο ελληνικό νησί της Λέσβου», όπως χαρακτηρίστηκε κατά την παρουσίασή της τον περασμένο Νοέμβριο, δείχνει τον Πάπα Φραγκίσκο στο προσκήνιο, πίσω τον ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟ* Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τον ΑΙΡΕΤΙΚΟ* Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, δίπλα σε μια ομάδα προσφύγων που φιλοξενούνταν εκείνη την περίοδο στο νησί.
    Πρωτεύουσα του κόσμου επί πέντε ώρες είχε γίνει εκείνο το Σάββατο της 16ης Απριλίου 2016 η Μυτιλήνη. Τα βλέμματα του πλανήτη στράφηκαν στην ιστορική συνάντηση και κοινή προσευχή των «τριών ιεραρχών» του χριστιανισμού ενάντια στον ανθρώπινο πόνο.

    Συμβολική συνάντηση με πολλαπλές σημασίες, καθώς τα δύο «αδέρφια», ο Πάπας Φραγκίσκος και ο ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΣ* Πατριάρχης Βαρθολομαίος, διάδοχοι των αποστόλων Πέτρου και Αντρέα, αντίστοιχα, μαζί με τον ΑΙΡΕΤΙΚΟ* προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, με κεντρική αναφορά στον Ιησού Χριστό, μίλησαν για τη σημασία της αλληλεγγύης και της αγάπης. Μάλιστα η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου να οδηγήσει στην Ευρώπη τρεις οικογένειες μουσουλμάνων προσφύγων.
    «Σας καλωσορίζουμε στη Λέσβο της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης», είχε πει ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός υποδεχόμενος τον Πάπα, αφού ο τελευταίος χαιρετήθηκε πρώτα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    Στην προκυμαία, στην παραλιακή λεωφόρο κατά μήκος του αεροδρομίου και σε πολλά σημεία της πόλης της Μυτιλήνης, εκατοντάδες πολίτες στέκονταν στον δρόμο για να παρακολουθήσουν την πομπή, ενώ πολλοί από αυτούς μπήκαν και στο λιμάνι της Μυτιλήνης ύστερα από έλεγχο.

    Κατάνυξις
    ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
    Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
    www.nikosxeiladakis.gr

    *: η λέξη προστέθηκε από την ιστοσελίδα ΑΦΠΥΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ:


    Οι Ι. Κανόνες της Εκκλησίας, που αναφέρονται στην απαγόρευση συμπροσευχής με αιρετικούς είναι:

    1. Κανών Ι' των Αγ. Αποστόλων: "Ει τις ακοινωνήτω, καν εν οίκω συνεύξηται, ούτος αφοριζέσθω"

    2. Κανών ΙΑ΄ των Αγ. Αποστόλων: "Ει τις καθηρημένω, κληρικός ων, κληρικώ συνεύξηται, καθαιρείσθω και αυτός".

    3. Κανών ΜΕ' των Αγ. Αποστόλων: "Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος, μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς, ως Κληρικοίς ενεργήσαί τι, καθαιρείσθω"

    4. Κανών ΞΔ' των Αγ. Αποστόλων: "Ει τις Κληρικός, ή Λαϊκός εισέλθοι εις συναγωγήν Ιουδαίων, ή αιρετικών προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω, και αφοριζέσθω"

    5. Κανών ΟΑ' των Αγ. Αποστόλων: "Ει τις Χριστιανός έλαιον απενέγκοι εις ιερόν εθνών, ή εις συναγωγήν Ιουδαίων εν ταις εορταίς αυτών, ή λύχνους άπτοι, αφοριζέσθω".


    Socratesnios

    Αναρτήθηκε από socratesnios στις 6:10 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή