Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ρωσικός πύραυλος κατέρριψε μαχητικό Tornado IDS βρετανικής κατασκευής

Γράφει: Πέτρος Αναστασίου

Μαχητικό κρούσης Tornado IDS, βρετανικής κατασκευής καταρρίφθηκε με βλήμα αντιαεροπορικού συστήματος S-75 Dvina ή S-125 Neva/Pechora (οι πληροφορίες διίστανται) στην πρώτη κατάρριψη του είδους που έχει συμβεί τα τελευταία 27 χρόνια.

Το μαχητικό καταρρίφθηκε στην στην επαρχία Σαάντα και ανήκε στην σαουδαραβική Αεροπορία και η κατάρριψη πιστώνεται στους αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

Είναι η πρώτη κατάρριψη Tornado της σαουδαραβικής Αεροπορίας και η πρώτη κατάρριψη του τύπου μετά τον πόλεμο του Κόλπου το 1991 όπου υπέστη σοβαρές απώλειες (5 ή 6 αεροσκάφη είχαν καταρρίψει  οι Ιρακινοί).


Το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε ότι και δύο πιλότοι εκτοξεύθηκαν με τα καθίσματά τους και επέζησαν.

Το Tornado τηςευρωπαϊκής κοινοπραξίας Panavia είναι ένα δικινητήριο πολλαπλών ρόλων μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο κατασκευαζόταν στην Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δυτική Γερμανία. Το αεροσκάφος διαθέτει τρεις διαφορετικές εκδόσεις: το Tornado IDS, το Tornado ECR και το Tornado ADV.

To Tornado έκανε την πρώτη του πτήση στις 14 Αυγούστου 1974 και μπήκε σε υπηρεσία κατά το διάστημα 1979-1980. Πέρα από τις τρεις αρχικές χώρες που το κατασκεύασαν, η μόνη πολεμική αεροπορία που χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο αεροσκάφος, το οποίο για την εποχή του ήταν το πλέον προηγμένο μαχητικό τακτικής κρούσης ήταν η Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας που τ αγόρασε από την Βρετανία και τα εκσυγχρόνισε συνολικά πριν από ένα χρόνο

Κατασκευάστηκαν συνολικά 992 αεροσκάφη του τύπου, κατά τα έτη 1979-1998.

Το Tornado έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές πολεμικές συγκρούσεις, όπως στον Πόλεμο του Κόλπου, της Βοσνίας και του Κοσόβου, στον Πόλεμο στο Ιράκ του 2003, καθώς και σε μικρότερους ρόλους στη Λιβύη, το Αφγανιστάν και τώρα στην Υεμένη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου