Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Τουρκία: 12 φορές ισόβια σε τζιχαντιστές που σκότωσαν Γερμανούς τουρίστες στην Κωνσταντινούπολη το 2016


Τρεις κατηγορούμενους που σχετίζονταν με τη βομβιστική επίθεση στη συνοικία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης, πριν από δύο χρόνια, στην οποία σκοτώθηκαν 12 Γερμανοί τουρίστες καταδικάστηκαν σήμερα σε πολλαπλά ισόβια από τουρκικό δικαστήριο.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας, ο Σύρος, γεννημένος στη Σαουδική Αραβία, Ναμπίλ Φάντλι, ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στις 12 Ιανουαρίου 2016 στην ιστορική αυτή συνοικία. Οι τουρκικές αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για την επίθεση αυτή στο Ισλαμικό Κράτος.

Δύο Σύροι, ο Ατάλα ελ Χάσαν ελ Μαγιούπ και ο Φέβζι Μουχάμεντ Άλι, καθώς και ένας Τούρκος, ο Χαλίλ Ντερβίς, κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της υποβοήθησης ανθρωποκτονίας, της προσπάθειας ανατροπής της κυβέρνησης και κατάλυσης του συντάγματος, όπως και για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και διάπραξη εγκλημάτων εξ ονόματος μιας ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Ο καθένας τους καταδικάστηκε σε 12 φορές ισόβια, σε 12 φορές από 16 χρόνια κάθειρξη και σε 16 φορές οκταετή κάθειρξη. Επιπροσθέτως, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 9 ετών για μεταφορά εκρηκτικών υλών από τη Συρία. Συνολικά, εκτός από τα ισόβια, τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 329 ετών στον καθένα.

Ένας δικηγόρος τους, ο Ατανούρ Ντεμίρ, υποστήριξε ότι η έρευνα για την υπόθεση δεν ήταν εξονυχιστική και ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση. «Είμαι της γνώμης ότι η απόφαση θα ανατραπεί από το εφετείο», είπε.

Άλλος ένας κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε εξαετή κάθειρξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Δεκαοκτώ ύποπτοι κρίθηκαν αθώοι και άλλοι τέσσερις παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι.

Ο δράστης, ο Φάντλι, γεννήθηκε στη Σαουδική Αραβία το 1988, όπου ο πατέρας του ήταν δάσκαλος. Πολέμησε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Κάποια στιγμή συνελήφθη και βασανίστηκε. Πέρασε στην Τουρκία λίγες εβδομάδες πριν διαπράξει την επίθεση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου