Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Δεν θα υπάρξει αύξηση των βασικών επιτοκίων το 2018 δηλώνει η ΕΚΤ


Ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Έβαλντ Νοβότνι, απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης, των βασικών επιτοκίων στην Ευρώπη, μέσα στο 2018.

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου αυτό συνέβη ήδη από την πλευρά της Ομοσπονδιακής της Τράπεζας (Fed), στην Ευρώπη θα αργήσει κάπως ακόμη να υπάρξει άνοδος του βασικού επιτοκίου, ανέφερε, σημειώνοντας πως λείπει ακόμη ο κατάλληλος δείκτης πληθωρισμού του 2% στην Ευρωζώνη, στην οποία αυτή τη στιγμή είναι στο 1,4%.

«Ως εκ τούτου, η ΕΚΤ αυτή τη στιγμή είναι ακόμη προσεκτική», επισήμανε ο Έβαλντ Νοβότνι, προσθέτοντας πως ωστόσο στα επιτόκια κρατικών ομολόγων μακράς διάρκειας παρατηρείται ήδη άνοδος των επιτοκίων.

Καμία ανησυχία δεν εκφράζει ο ίδιος εξαιτίας των οπισθοχώρησης των χρηματιστηριακών δεικτών τις προηγούμενες ημέρες, καθώς, όπως παρατήρησε στη συνέντευξή του, «πρόκειται μάλλον για μία εξομάλυνση, για ένα λογικό σημάδι αφύπνισης» και οι δείκτες είναι τώρα εκεί όπου ήταν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, η οποία είχε σημαδευτεί με σαφείς αυξήσεις.

Κατά τη γνώμη του, πίσω από τις υποχωρήσεις βρίσκεται και η αναμονή ότι οι νομισματικές τράπεζες θα μπορούσαν να ανεβάσουν τα επιτόκια τους, ενώ άμεση αιτία για τις υποχωρήσεις ήταν μία ταχύτερη και υψηλότερη αύξηση των μισθών στις ΗΠΑ, που θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερη ζήτηση, ταχύτερη άνοδο των τιμών και ως εκ τούτου μία ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου