Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Λετονία: Χρεοκόπησε η ABLV, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας


Οι αρχές της Λετονίας θα συνεδριάσουν εκτάκτως τη Δευτέρα μετά την χρεοκοπία της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, ενώ η χώρα παραμένει σε επιφυλακή για ενδεχόμενες επιπτώσεις σε άλλες τράπεζες.

Η τράπεζα ABLV έχει ήδη χρεοκοπήσει ή οδεύει σε χρεοκοπία και θα εκκαθαριστεί, διότι η διάσωσή της δεν είναι προς το δημόσιο συμφέρον, ανακοίνωσαν σήμερα με χωριστά δελτία Τύπου το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης (SRB) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Η ABLV, η οποία κατηγορείται για μεγάλης κλίμακας νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατέβαλε αγωνιώδεις προσπάθειες αυτή την εβδομάδα να καταρτίσει ένα σχέδιο για να επιβιώσει, όμως δεν τα κατάφερε καθώς οι πελάτες της τράπηκαν σε φυγή και η διοίκησή της δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει επαρκή κεφάλαια, παρά τις έκτακτες χορηγήσεις ρευστότητας από τη λετονική κεντρική τράπεζα. 

Η υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Ντάνα Ριζνίς-Οζόλα δήλωσε πως η κατάσταση στις άλλες τράπεζες είναι σταθερή και πως το επίπεδο των καταθέσεων βρίσκεται γύρω στα 20 δισεκ. ευρώ και δεν άλλαξε σημαντικά.

Η υπουργός πρόσθεσε πως η ρυθμιστική αρχή ζητεί και λαμβάνει τακτικά ενημέρωση από τις ιδιωτικές τράπεζες της Λετονίας.

Άλλες τράπεζες που κινδυνεύουν στη Λετονία είναι αυτές που, όπως η ABLV, ειδικεύονται σε ξένες καταθέσεις, δήλωσε χθες στο Ρόιτερ η Ριζνίς-Οζόλα. Είπε πως έχει έναν κατάλογο περισσότερων από 12 τραπεζικών ιδρυμάτων που ταιριάζουν μ' αυτή την περιγραφή και μπορεί ως εκ τούτου να επηρεασθούν με κάποιο τρόπο.

Ο πρωθυπουργός Μάρις Κουτσίνσκις δήλωσε πως οι λετονικές αρχές και ντόπιοι και διεθνείς εμπειρογνώμονες πρέπει να συμφωνήσουν στο επόμενο βήμα για να βελτιωθεί η εποπτεία του χρηματοπιστωτικού τομέα.

«Γι' αυτό ορίσθηκε για τη Δευτέρα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβολίου Εποπτείας του Χρηματοπιστωτικού Τομέα ... και το ζήτημα αυτό βρίσκεται επίσης στην ατζέντα της κυβέρνησης για την επόμενη εβδομάδα», αναφέρει ο Κουτσίνσκις σε δήλωση που έστειλε με email στο Ρόιτερ.

Η ιδιωτική ABLV, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Λετονίας, βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος αφότου οι αμερικανικές αρχές την κατηγόρησαν ότι συγκαλύπτει νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, δωροδοκεί αξιωματούχους και διευκολύνει την παραβίαση κυρώσεων που επιβάλλονται στη Βόρεια Κορέα.

Οι κατηγορίες για ξέπλυμα χρημάτων, τις οποίες η τράπεζα αρνείται, αποσταθεροποίησαν το πιστωτικό ίδρυμα και καταθέσεις ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ έφυγαν μέσα σε μερικές ημέρες, αναγκάζοντας την ΕΚΤ να αναστείλει τη Δευτέρα όλες τις πληρωμές ώστε να εμποδίσει την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του πιστωτικού ιδρύματος.

«Είμαι πεπεισμένος για τη σταθερότητα του λετονικού χρηματοπιστωτικού τομέα και για την ικανότητά του να λάβει σημαντικά μέτρα ώστε ο τραπεζικός τομέας να ανακτήσει τη φήμη του», δήλωσε ο Κουτσίνσκις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου