Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ανέκδοτο οι «κόκκινες γραμμές»: Τουρκικές ακταιωροί εμπόδισαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην Ρόδο!

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Ανέκδοτο έχουν καταντήσει οι περιβόητες «κόκκινες γραμμές» της ελληνικής κυβέρνησης καθώς τουρκικές ακταιωροί της Ακτοφυλακής εμπόδισαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών στην Ρόδο!

Έτσι μέσα σε λίγες ημέρες είχαμε τρία προκλητικότατα περιστατικά μαζί με αυτό της παρεμπόδισης του ελικοπτέρου του Π.Κουρουμπλή που δεν μπορούσε να απογειωθεί από τη νήσο Στρογγύλη λόγω τουρκικών μαχητικών και του παράνομου ψαρέματος του Ρ.Τ.Ερντογάν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Πιο συγκεκριμένα την 19η Φεβρουαρίου 2018 και περί ώρα 03:00 το Λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά από αλλοδαπό ονόματι «ALI» για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους το οποίο μεταφέρει παράνομους μετανάστες και κατευθύνεται προς το Φαληράκι Ρόδου όπως αναφέρει η dimokratiki.gr


Αμεσα, ενημερώθηκε ναυαγοσωστικό σκάφος το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, προκειμένου να ερευνήσει την εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Στη συνέχεια και έπειτα από διαταγή του ΕΚΣΕΔ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, έτερο σκάφος απέπλευσε για συνδρομή στις έρευνες.

Περί ώρα 06:10 εντοπίστηκε ένα ημιβυθισμένο ταχύπλοο σκάφος, λευκού χρώματος, σημαίας Τουρκίας, στο οποίο επέβαιναν δεκαπέντε αλλοδαποί, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης διάσωσης.

Ακολούθως, ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής τους και η μετεπιβίβασή τους. Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι οποίες σε συνδυασμό με τα απόνερα που δημιουργούσαν οι επικίνδυνοι ελιγμοί δύο τούρκικων ακταιωρών, που έπλεαν πλησίον του σημείου διάσωσης, κατέστησαν αδύνατη τη ρυμούλκηση του σκάφους.

Επιπλέον, ελικοφόρο αεροπλάνο και ελικόπτερο των τούρκικων αρχών πραγματοποιούσαν πτήσεις σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από το σκάφος του Λιμενικού παρενοχλώντας την διάσωση των μεταναστών.
Περί ώρα 08:00 το σκάφος του Λιμενικού κατέπλευσε στον λιμένα Μανδρακίου, όπου οι διασωθέντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, όπου και συνελήφθησαν.
Ακολούθως, αναγνώρισαν τον 33χρονο ως τον χειριστή του ταχυπλόου σκάφους που τους μετέφερε από τα απέναντι τουρκικά παράλια στη Ρόδο.
‘Οπως προκύπτει από καταθέσεις, οι παράνομοι μετανάστες ήρθαν σε επικοινωνία με διακινητές στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι τους ζήτησαν πριν περίπου τρεις ημέρες να μεταβούν στο Φετιγιέ.

Εν συνεχεία, το απόγευμα της 18ης Φεβρουαρίου 2018 τους μετέφεραν με φορτηγό, από το ξενοδοχείο, όπου διέμεναν, σε ένα απόμερο μέρος έξω από το Φετιγιέ.
Εκεί επιβιβάστηκαν σε ένα ταχύπλοο σκάφος και αναχώρησαν περί ώρα 21:00 με προορισμό την Ρόδο.
Πρωινές ώρες της 19ης Φεβρουαρίου 2018, το σκάφος άρχισε να παρουσιάζει εισροή υδάτων. Τότε κάποιος από αυτούς κάλεσε με το κινητό του τηλέφωνο για βοήθεια. Μάλιστα, δήλωσαν ότι η εισροή των υδάτων σε συνδυασμό με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να αισθανθούν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Για την μεταφορά τους πλήρωσαν από 1.450 ως 6.000 δολάρια ΗΠΑ.
Ο κατηγορούμενος, ισχυρίστηκε πως αρχικά το σκάφος το κυβερνούσε κάποιο άλλο άτομο, το οποίο μόλις πέρασαν τα τουρκικά σύνορα επιβιβάστηκε σε έτερο φουσκωτό σκάφος και τους εγκατέλειψε.

Πριν τους εγκαταλείψει ζήτησε από τον ίδιο να αναλάβει την διακυβέρνηση του σκάφους, διότι όλοι οι υπόλοιποι κοιμόντουσαν. Για αντάλλαγμα, οι οικείοι του κατηγορούμενου που βρίσκονται στην Τουρκία δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν για την μεταφορά τους.

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για έκθεση, διακίνηση μεταναστών και παράνομη είσοδο στη χώρα άσκησε χθες ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας εις βάρος ενός 33χρονου, υπηκόου Τουρκμενιστάν

Να σημειώσουμε ότι πάλι οι τουρκικές ακταιωροί προέβησαν σε επικίνδυνους ελιγμούς που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών ότι «θα υπάρξει ανάλογη απάντηση στην επόμενη επιθετική ενέργεια».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου