Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Αντίδραση Ρωσίας: «Ανησυχούμε για την κατάσταση στην Κύπρο» - Στέλνουν Στόλο στην κυπριακή ΑΟΖ


Tην έντονη ανησυχία της για τα τεκταινόμενα στην κυπριακή ΑΟΖ και την επιδείνωση της κατάστασης εξέφρασε η Ρωσία μέσω της  εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών  Μαρίας Ζαχάροβα. 

Μάλιστα η Μόσχα κάλεσε τις εμπλεκόμενες χώρες να ενεργήσουν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και σημειώνοντας ότι αυτά τα περιστατικά δείχνουν την ανάγκη εξεύρεσης τρόπων για επίλυση του Κυπριακού.

Σε δήλωσή της η κ. Ζαχάροβα ανέφερε ότι «παρακολουθούν με ανησυχία την επιδείνωση της κατάστασης στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλούν τις πλευρές σε μια ειρηνική επίλυση της κατάστασης».

«Θεωρούμε ότι οι ενδιαφερόμενες πλευρές πρέπει να απέχουν από βήματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, δυσχεραίνοντας την ούτως ή άλλως υπάρχουσα αντιπαράθεση στην περιοχή», σημείωσε.

 Εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα ενδιαφερόμενα κράτη θα ενεργήσουν στο πλαίσιο των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Καλούμε τις εμπλεκόμενες χώρες να αναζητήσουν αποκλειστικά ειρηνικούς τρόπους επίλυσης των διαφορών τους».

 Σύμφωνα με την κ. Ζαχάροβα τέτοια περιστατικά «για ακόμη μια φορά δείχνουν την ανάγκη να εξευρεθούν τρόποι για να επιλυθεί το κυπριακό πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν, στη βάση των κριτηρίων του ΟΗΕ».

«Η θέση μας παραμένει η ίδια: καλούμε στην εξεύρεση μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης προς όφελος όλων των κατοίκων του νησιού», τόνισε, προσθέτοντας ότι «θα υποστηρίξουμε την απόφαση στην οποία θα καταλήξουν οι Κύπριοι».

Την ίδια ώρα ρωσικά πλοία  απο το Στόλο της Μεσογείου κατευθύνονται προς την Κύπρο προκειμένου να πραγματοποιήσουν ασκήσεις με πραγματικά ενός της κυπριακής ΑΟΖ και πολύ κοντά στις περιοχές που έχουν παράνομα δεσμεύσει οι Τούρκοι μέχρι τις 22 Φεβρουάριου.

Πρόκειται για περιοχή που εφάπτεται της ζώνης που «δέσμευσε» η Τουρκία για ασκήσεις μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου και με επίκληση της οποίας προκάλεσε την διακοπή της πορείας του Saipem 12000 προς τον στόχο «Σουπιά».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου