Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν στο Στρασβούργο υπέρ της απελεθεύρωσης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν


Χιλιάδες Κούρδοι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Στρασβούργου με αίτημα, όπως κάθε χρόνο, την απελευθέρωση του ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στην Τουρκία και επιπλέον να διαμαρτυρηθούν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν στη Συρία.

Στη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, συμμετείχαν 11.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, και μεταξύ 25.000 και 30.000, σύμφωνα με τους οργανωτές.

«Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Ο κόσμος κινητοποιήθηκε» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου των διοργανωτών. Το πλήθος διαλύθηκε το απόγευμα, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. 

Κρατώντας κουρδικές σημαίες και αφίσες με το πρόσωπο του ηγέτη τους και αψηφώντας τη βροχή και το χιόνι, οι διαδηλωτές φώναζαν υπέρ της «απελευθέρωσης του Οτσαλάν». Πολλοί είχαν έρθει στη Γαλλία από άλλες χώρες της Ευρώπης, κυρίως τη Γερμανία.
Η ογκώδης αυτή κινητοποίηση των Κούρδων πραγματοποιείται στο Στρασβούργο, την πόλη όπου εδρεύει το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάθε χρόνο μετά τη σύλληψη το 1999 του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
«Βρίσκομαι εδώ για δύο λόγους: ο πρώτος είναι η φυλάκιση του ηγέτη του PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) και ο άλλος είναι διότι αυτή η κουρδική πόλη βομβαρδίζεται από τους Τούρκους» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νεβρόζ, ηλικίας 22 ετών.
Η Άγκυρα ξεκίνησε την 20η Ιανουαρίου τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρίν εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα με τα οποία απευθύνονταν στον ΟΗΕ ζητώντας από τον διεθνή οργανισμό «να αναλάβει τις ευθύνες (του) και να σταματήσει τη γενοκτονία στην Αφρίν».
Ο Τούρκος πρόεδρος « Ερντογάν έχει γίνει πολύ επιθετικός προς τους Κούρδους και η κατάσταση επιδεινώνεται, χρόνο με τον χρόνο, μήνα με τον μήνα» σημείωσε ο Νεβρόζ, που ήλθε από το Φράιμπουργκ στη δυτική Γερμανία, μαζί με την αδελφή του και φίλους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου