Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Γερμανικά ΜΜΕ: «Ο Α.Τσίπρας μπορεί να ευνοηθεί από το σκάνδαλο Novartis»


Αντικείμενο σχολιασμού από τα γερμανικά ΜΜΕ έχει γίνει το σκάνδαλο Novartis, με τις αναλύσεις να είναι ιδιαίτερα λεπτομερείς και το κύριο ερώτημα να είναι το αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα ευνοηθεί πολιτικά από αυτό.

Αναλυτικό άρθρο για το σκάνδαλο Novartis δημοσιεύεται στη ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Spiegel: Είναι κανόνας αυτές οι πρακτικές στη φαρμακοβιομηχανία

Το ρεπορτάζ φέρει τον τίτλο «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του κράτους» και επισημαίνει ότι αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που αποδίδεται από την ελληνική κυβέρνηση.

Το περιοδικό παραθέτει το ιστορικό της υπόθεσης, αναφέρεται στη μυστική ψηφοφορία για την προανακριτική που θα γίνει στη βουλή και επισημαίνει: «Σε πολυάριθμες συζητήσεις, γιατροί και ειδικοί δήλωσαν προς το Spiegel ότι οι παράνομες πρακτικές είναι εδώ και χρόνια ο κανόνας στη φαρμακοβιομηχανία. Με δωροδοκίες δίνονταν κίνητρα για τους γιατρούς να συνταγογραφούν συγκεκριμένα φάρμακα. Οι πληρωμές γίνονταν με διάφορους τρόπους, από μετρητά σε φακελάκια μέχρι πληρωμένες διακοπές ή άλλα δώρα.

Για χρόνια οι φαρμακευτικές δαπάνες αυξάνονταν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα. Από 1,4% του ΑΕΠ το 2000 έφτασαν το 2,1% εν έτει 2010, δηλαδή το διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ήταν εκείνη τη χρονιά που η Ελλάδα ζήτησε επίσημα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από το ΔΝΤ και την ΕΕ.

Η μείωση αυτών των τρομερών δαπανών ήταν μια από τις συμφωνίες κλειδί του πακέτου διάσωσης. Το 2015 οι φαρμακευτικές δαπάνες περιορίστηκαν και πάλι στο 1% του ΑΕΠ, δηλαδή κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Εάν στο διάστημα 2010-2015 η Ελλάδα είχε τηρήσει αυτή την αναλογία δαπανών προς το ΑΕΠ της, εκτιμάται ότι η χώρα θα είχε εξοικονομήσει 19,7 δις €».

«Θα μπορούσε να φέρει ανατροπή αν προκηρύξει πρόωρες εκλογές»

Τέλος, σχολιάζοντας τις πολιτικές προεκτάσεις ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι «δεν χωρά αμφιβολία ότι το ζήτημα είναι πολιτικά σημαντικό για τον Τσίπρα. Το 2015 εξελέγη ως υπέρμαχος της διαφάνειας και μεταρρυθμιστής του διεφθαρμένου συστήματος. Πλέον όμως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται των συντηρητικών (Νέα Δημοκρατία). Το σκάνδαλο Novartis θα μπορούσε να φέρει για τον πρωθυπουργό την πολιτική ανατροπή ειδικά εάν κηρύξει πρόωρες εκλογές, όπως εκτιμούν παρατηρητές».

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του κράτους»

Υπό τον ίδιο τίτλο δημοσιεύει σχετικό άρθρο η αυστριακή εφημερίδα Die Presse. «Το ότι έσκασε το θέμα της Novartis σίγουρα ευνοεί τον Τσίπρα. Ενώ βρισκόταν υπό πίεση λόγω των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της γειτονικής Μακεδονίας (σ.σ. ο γερμανικός τύπος χρησιμοποιεί τον όρο ‘Μακεδονία' για την πΓΔΜ), κατάφερε από τη μια μέρα στην άλλη να στρέψει το ενδιαφέρον σε ένα κεντρικό σημείο του πολιτικού μανιφέστου του κόμματος του: το διεφθαρμένο παλιό ‘πολιτικό σύστημα'. Ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ηγηθεί μιας εκστρατείας εξόντωσης των αντιπάλων του».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου