Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Αποχώρησε το Saipem έρχεται η Exxon Mobil με δύο ερευνητικά σκάφη και μη επανδρωμένα υποβρύχια


Με το SAIPEM 12000 να πλέει ήδη για το Μαρόκο, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να πραγματοποιήσει έρευνες στο τεμάχιο 3 και το στόχο «Σουπιά» δύο ερευνητικά σκάφη της Exxon Mobil αυτή τη φορά βάζουν πλώρη για την “Αφροδίτη”.

Έτσι στο τέλος της εβδομάδας  αναμένεται να φτάσουν στο  τεμάχιο “10” της Κυπριακή ΑΟΖ τα δύο σκάφη της αμερικανικής εταιρείας τα οποία θα αναχωρήσουν από  Ελλάδα και Χάιφα του Ισραήλ αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η ExxonMobil αναμένεται να φτάσει εκεί για συγκέντρωση τεχνικών και γεωλογικών στοιχείων από τους στόχους «Άνθεια», «Δελφίνος» και «Γλαύκος».

Οι τρεις στόχοι, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα “Φιλελευθερος”, αποτελούν προτεραιότητα μεταξύ και άλλων που υπάρχουν στο ίδιο τεμάχιο και αναμένεται με το πέρας των ερευνών να επιλεγούν οι δύο πρώτοι στους οποίους θα γίνουν οι είτε ταυτόχρονες είτε διαδοχικές γεωτρήσεις στο τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού - αρχές φθινοπώρου.

Παράλληλα, το κυπριακό υπουργείο Ενέργειας ετοιμάζεται να αποστείλει τις επόμενες μέρες στις Βρυξέλλες για θεώρηση και τυχόν παρατηρήσεις την προκαταρκτική συμφωνία Κύπρου - Αιγύπτου για το θεσμικό πλαίσιο που θα καλύπτει τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου που θα ξεκινά από την κυπριακή ΑΟΖ ( κοίτασμα Αφροδίτη) προς το τερματικό υγροποίησης της Αιγύπτου. Οι όποιες παρατηρήσεις θα οδηγήσουν στις απαραίτητες τροποποιήσεις με κοινή συμφωνία Κύπρου και Αιγύπτου και θα υπογραφεί και επίσημα η συμφωνία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου