Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Από τους πιο κερδοφόρους τομείς της ελληνικής επιχειρηματικότητας ο γύρος - Πάνω από 1 δισ. ευρώ ο τζίρος


Η αγορά του γύρου εξελίσσεται σε έναν από τους πιο κερδοφόρους και αναπτυσσόμενους τομείς της ελληνικής επιχειρηματικότητας με το συνολικό τζίρο του σε κρεοπωλεία και ψητοπωλεία να φτάνει στο 1 δισ. ευρώ.

H εταιρεία οποία έχει τα πρωτεία στην αγορά γύρου είναι η Μέγα Γύρος. O συνολικός κύκλος εργασιών το 2017 της εταιρίας ανήλθε στα 36,3 εκατ. ευρώ, με τα 27,8 εκατ. ευρώ από τη δραστηριότητα στην Ελλάδα και τα 8,5 εκατ. από την Αμερική.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα καταγράφει ανοδική πορεία, καθώς το 2016 ο κύκλος εργασιών (συνολικά) ήταν στα 32 εκατ. ευρώ, έναντι 28 εκατ. ευρώ το 2015 και 21,73 εκατ. ευρώ το 2014. Το 2015 από την αμερικανική αγορά προήλθαν 3 εκατ. πωλήσεις, ενώ το 2016 ξεπέρασαν τα 5 εκατ. ευρώ.

Η μονάδα στο New Jersey της Αμερικής ήταν μια επένδυση 5 εκατ. ευρώ και ξεκίνησε να παράγει από τον Αύγουστο του 2014. Πλέον, η μονάδα της Αμερικής ήδη τροφοδοτεί περί τις 20 πολιτείες της χώρας, ενώ κάνει εξαγωγές σε Καναδά, Παναμά και Ντουμπάι.

Να σημειωθεί ότι είσοδο στην αγορά του γύρου πραγματοποιεί και η Crerta Farms. Ειδικότερα, η κρητική εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή γύρου για ψητοπωλεία, καλαμάκια και κεμπάπ, με κρέας ειδικής εκτροφής, μία τεχνογνωσία που αναπτύσσει στα χοιροτροφεία της και από την οποία προκύπτει η σειρά «Εν Ελλάδι».

Στόχος της εταιρείας είναι η απόκτηση σημαντικού μεριδίου αγοράς, καθώς εκτιμά ότι με το κρέας ειδικής εκτροφής θα κερδίσει την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

Το κρέας ειδικής εκτροφής της Creta Farms ένα νέο προϊόν, με ελληνική προέλευση και κρητική καταγωγή, αποτέλεσμα 4ετούς εργαστηριακής μελέτης με ελληνικό πανεπιστήμιο.

Οι συγκεκριμένοι χοίροι που βρίσκονται στη μοναδική καθετοποιημένη μονάδα χοιρινού κρέατος της χώρας μας, στις εγκαταστάσεις της Creta Farms στο Ρέθυμνο της Κρήτης, εκτρέφονται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, και 100% φυτικές τροφές πλούσιες σε Ω3 και φυσικά αντιοξειδωτικά, όπως χαρούπι, κρητικά βότανα (ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο, αλαδανιά) καθώς και εσπεριδοειδή. Όλα αυτά τα πολύτιμα συστατικά δημιουργούν μια παραδοσιακή εκτροφή, που βελτιώνει όχι μόνο την υγεία του ζώου, αλλά και τα διατροφικά χαρακτηριστικά του κρέατος.

Πάντως το 90% του κρέατος που χρησιμοποιείται σήμερα για την παραγωγή γύρου δεν είναι ελληνικό και προέρχεται κυρίως από την Ολλανδία.

http://www.eleftherostypos.gr/oikonomia/200873-spaei-ta-tameia-o-gyros-sto-1-dis-eyro-o-tziros-tou/
Πηγή2

1 σχόλιο:

  1. Με σύνθημα «Το όνομα Μακεδονία είναι η Ψυχή μας» θα διεξαχθεί το τρίτο κατά σειρά συλλαλητήριο
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:FacebookTwitter Google +Email
    σσσ
    Στον Πύργο της Ηλείας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου το τρίτο κατά σειρά συλλαλητήριο για την Μακεδονία

    Το Πανηλειακό Συλλαλητήριο σύμφωνα με τους διοργανωτές θα διοργανωθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κολοκοτρώνη (ΟΤΕ) στην καρδιά του Πύργου. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Γιώργης Τάκη Δόξας, γιος του γνωστού Ηλείου ποιητή και σύμβουλου Μάρκετινγκ και ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

    Στην ανακοίνωση τους οι διοργανωτές αναφέρουν τα εξής: «Μακεδονία: ένα θέμα που μας αφορά όλους…. Όπως στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνος (1904-1908), όταν πάλι Μακεδονομάχοι από όλην την ελεύθερη Ελλάδα και φυσικά και από την Ηλεία έτρεξαν να σώσουν την Μακεδονία μας και τους ομοεθνείς μας από την ξένη επιβολή. Η Ηλεία, η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, το μέρος που ένωνε για αιώνες όλον τον Ελληνισμό, βρίσκεται και σήμερα στην πρωτοπορία των Αγώνων για την Ιστορική Αλήθεια και την υπεράσπιση των Ελληνικών Δικαίων. Την Κυριακή 18 Μαρτίου ενώνουμε τις φωνές μας απέναντι στους Παραχαράκτες της Ιστορίας…. Στον Πύργο, δίπλα στο άγαλμα του ήρωα που ένωσε τους Έλληνες το 1821, του Γέρου του Μωριά, η Ηλεία, η Πελοπόννησος δείχνει πάλι τον δρόμο του Αγώνα.
    Δεν ξεχνάμε την Ιστορία μας, δεν δεχόμαστε να προσβάλλεται το Παρελθόν και να υπονομεύεται το Μέλλον μας.

    Σύλλογοι, Σωματεία και Φορείς της Ηλείας, από όλες τις περιοχές της, ενώνουν τις φωνές τους για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Όλοι μαζί είμαστε ανίκητοι.

    Εδώ, που τον 4ο αιώνα πΧ ο Μέγας Αλέξανδρος ίδρυσε το Φιλιππείον, για να τιμήσει την Βασιλική Οικογένεια της Μακεδονίας, δίνουμε μία απάντηση σε όποιον αμφισβητεί τα Αιώνια Δίκαιά μας…. Ο τόπος που έδωσε το Φως απαιτεί τον σεβασμό στην Αλήθεια και τον Πολιτισμό.

    Η Ηλεία του Πολιτισμού, της Ολυμπιακής Φλόγας, της Ήλιδος και του Επικουρίου Απόλλωνος είναι ένα διαρκές σύμβολο ΕΝΟΤΗΤΟΣ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Η Ηλεία μας. Η Ηλεία που ποτέ δεν απουσίασε από τους μεγάλους και ωραίους Αγώνες του Ελληνικού Έθνους. Αυτό το γνωρίζουν όχι μόνο οι Έλληνες όλης της Γης, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, προσκυνητές του Μεγαλείου του Τόπου και των Ανθρώπων… Την Κυριακή 18 Μαρτίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Πύργο Ηλείας. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Κοινό Αγώνα για την Αλήθεια και την Ελλάδα μας, που βάλλεται από αμφισβητίες και παραχαράκτες….
    Αγώνας για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία μάχη για τον σεβασμό στο Παρελθόν και μία προοπτική για το Μέλλον μας. Η Ηλεία για μία ακόμη φορά ενώνει τους Έλληνες. Από την γωνιά αυτήν της Πελοποννήσου δίνουμε τον καλό και καθαρό αγώνα της Πίστεως στα Ιδανικά του Ελληνισμού. Το όνομα είναι η Ψυχή μας. Το όνομα και ο πολιτιστικός θησαυρός της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ είναι ένα στολίδι της Ελληνικής μας Πολιτισμικής παρουσίας. Η καπήλευσή του από τους γείτονές μας είναι προσβολή στην Ανθρωπότητα. Την Ανθρωπότητα που γνωρίζει τι σημαίνει ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και τον σέβεται, αλλά έχει δεχθεί την συνεχή αλλοίωση της Σκοπιανής Προπαγάνδας και τώρα οφείλει να μάθει από εμάς την Αλήθεια. Ο αγώνας για την Μακεδονία συνεχίζεται. Δεν έχει χαθεί τίποτε. Αγώνες χαμένοι είναι μόνο όσοι Αγώνες δεν δίνονται.

    Η Ηλεία των Μεγάλων Εθνικών Αγώνων, των Συλλαλητηρίων για τον Ελληνισμό συνεχίζει να δηλώνει το ¨παρών¨ της. Από την δεκαετία του 1950 και τα Συλλαλητήρια σε Πύργο και Αμαλιάδα για τον Αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού έως την δεκαετία του 1980 και τους αγώνες για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και έως το 1994 και το μεγάλο Συλλαλητήριο στον Πύργο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ο Αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, όσο η ΑΔΙΚΙΑ και το ΨΕΥΔΟΣ θέλουν να μας υποτιμούν τα Δίκαιά μας, να μας κλέβουν την Ιστορία μας….
    Θα συνεχίζεται μέχρι να σεβαστούν όλοι την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή