Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Ρεξ Τίλερσον για την αποπομπή του: «Δέχθηκα τηλεφωνική κλήση από το Air Force One»


Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το σάλο που προκάλεσε η «άκομψη» απόλυσή του από το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησε ο Ρεξ Τίλερσον.

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναφέρθηκε στο πότε και πώς ενημερώθηκε για την απομάκρυνσή του, λέγοντας πως έλαβε μία κλήση από το Air Force One λίγο μετά το μεσημέρι, αρκετές ώρες δηλαδή μετά το tweet που ανάρτησε ο Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο γνωστοποιούσε την αντικατάστασή του στο State Department από τον Μάικ Πομπέι, τον μέχρι πρότινος επικεφαλής της CIA. Τόνισε, ωστόσο, σε μία επίδειξη αλτρουισμού, ότι «αυτό που προέχει τώρα, είναι η ομαλή μετάβαση» στην επόμενη κατάσταση.

Ο Ρεξ Τίλερσον έκανε έναν μίνι απολογισμό του έργου του, επισήμανε τον κίνδυνο της Ρωσίας και δήλωσε περήφανος που «είχε την ευκαιρία να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πατρίδα του». 

«Η θητεία μου στο υπουργείο Εξωτερικών εκπνέει τα μεσάνυχτα της 31ης Μαρτίου. Θα παραδώσω ωστόσο το χαρτοφυλάκιο των αρμοδιοτήτων μου στον αναπληρωτή Τζον Σάλιβαν, έως το τέλος της ημέρας. Το σημαντικότερο είναι να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση σε μια περίοδο που η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις πολιτικής και εθνικής ασφάλειας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εργαστούν, ώστε να αντιμετωπίσουν την προβληματική συμπεριφορά της Ρωσίας.

Είμαι περήφανος που είχα την ευκαιρία να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην πατρίδα μου. Όλοι μας, όπως ξέρετε, θέλουμε να αφήσουμε αυτό το μέρος, καλύτερο απ' ότι το παραλάβαμε», τόνισε ο Ρεξ Τίλερσον στην πρώτη του επίσημη δήλωση μετά την απομάκρυνσή του.

Ο Ρεξ Τίλερσον δήλωσε περήφανος για τις ενέργειες που έχουν γίνει στο θέμα της Βόρειας Κορέας και επικρότησε την τακτική που ακολουθεί η Ουάσινγκτον. Αναφέρθηκε επίσης και στην πρόοδο που υπήρξε επί των ημερών του στο θέμα του Αφγανιστάν.

Αναφερόμενος στο επίμαχο ζήτημα του τρόπου με τον οποίο απομακρύνθηκε από το State Department, ο Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι τον κάλεσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από το Air Force One, ώρες μετά το tweet που αποκάλυπτε την απόλυσή του και την αναπλήρωσή του από τον Μάικ Πομπέι. «Έλαβα μία κλήση σήμερα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ λίγο μετά το μεσημέρι, από το Air Force One και μίλησα με τον διευθυντή του προσωπικού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Νωρίτερα, δηλώσεις είχε κάνει ο κορυφαίος σύμβουλος του Ρεξ Τίλερσον, Στιβ Γκλοντστάιν, λέγοντας ότι ουδεμία επαφή είχε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πριν από την αποπομπή του, αγνοώντας παράλληλα, τους λόγους της καθαίρεσής του.

«Ο υπουργός Εξωτερικών δεν μίλησε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο και αγνοεί τους λόγους, όμως είναι ευγνώμων επειδή μπόρεσε να υπηρετήσει και εξακολουθεί να πιστεύει πως το να υπηρετείς το δημόσιο είναι ένα ευγενές καθήκον και δεν πρέπει να μετανιώνει κανείς γι' αυτό», δήλωσε ο Στιβ Γκολντστάιν.

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης,  λίγο αφότου αποκάλυψε ότι ο Τίλερσον δεν είχε μιλήσει με τον Τραμπ πριν από την αποπομπή του, ο Γκολντστάιν είχε την ίδια τύχη με τον Αμερικανό επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Στιβ Γκολντστάιν απολύθηκε με τη σειρά του σήμερα έπειτα από απόφαση του Λευκού Οίκου, αφού σχολίασε δημοσίως την αποπομπή του Ρεξ Τίλερσον.

««Θα λείψει στους συναδέλφους του στο Στέιτ Ντιπαρτμεντ, αλλά και σε όλους τους ομολόγους του ανά τον κόσμο», σημείωσε. Είχε κάθε πρόθεση να παραμείνει, λόγω της προόδου που είχε σημειώσει σε κρίσιμα θέματα εθνικής ασφάλειας», ανέφερε η ανακοίνωση του Γκολντστάιν.

Σχολιάζοντας τη δική του αποπομπή ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Ανυπομονώ να ξεκουραστώ».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου