Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Άρνηση της Ελλάδας να δεχθεί πίσω από την Γερμανία παράνομους μετανάστες


Τον γύρο των γερμανικών μέσων ενημέρωσης κάνει από το πρωί η είδηση ότι η Ελλάδα αρνείται να πάρει πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία, κατά παράβαση των όσων προβλέπει ο Κανονισμός του Δουβλίνου.

Όπως προκύπτει από απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε ερώτηση που κατέθεσε το κόμμα της Αριστεράς και την οποία αποκαλύπτει η Passauer Neue Presse, η Ελλάδα αρνείται να πάρει πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία, για τους οποίους όμως βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου είναι κανονικά υπεύθυνη. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κανονισμό, υπεύθυνη για τη διαδικασία εξέτασης και χορήγησης ασύλου είναι η πρώτη χώρα υποδοχής στην ΕΕ.

Ενώ λοιπόν η Γερμανία αιτήθηκε πέρσι την επαναπροώθηση 2.312 ανθρώπων στην Ελλάδα, οι ελληνικές αρχές δήλωσαν αρμόδιες μόλις για 81 περιπτώσεις και εν τέλει δεν δέχθηκαν απολύτως κανέναν. Σύμφωνα με τη Γερμανική Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων μάλιστα, βάσει του Δουβλίνου θα έπρεπε να επιστρέψουν στην Ελλάδα συνολικά 2.735 πρόσφυγες και μετανάστες που σήμερα ζουν στη Γερμανία.

Στην απάντησή του το γερμανικό υπ. Εσωτερικών επικρίνει το υψηλό ποσοστό απόρριψης των ελληνικών αρχών που φτάνει το 95%, δεν απαντά όμως στο ερώτημα γιατί συμβαίνει αυτό, γιατί δηλαδή η Ελλάδα δεν δέχεται πρόσφυγες από τη Γερμανία.

Η Γερμανία δέχεται πρόσφυγες από την Ελλάδα

Η Ελλάδα πάντως δεν είναι η μόνη χώρα που δεν δέχεται να πάρει πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία. Από τον Μάιο του 2017 το Βερολίνο έχει αιτηθεί την επιστροφή 3.304 προσφύγων και μεταναστών στην Ουγγαρία, ωστόσο η Βουδαπέστη δεν έχει δεχθεί επίσης ούτε έναν.

H Γερμανία δέχθηκε πέρσι από την Ελλάδα 3.189 πρόσφυγες στο πλαίσιο της λεγόμενης επανένωσης προσφυγικών οικογενειών
H Γερμανία δέχθηκε πέρσι από την Ελλάδα 3.189 πρόσφυγες στο πλαίσιο της λεγόμενης επανένωσης προσφυγικών οικογενειών

Την ίδια ώρα όμως η Γερμανία δέχθηκε πέρσι από την Ελλάδα 3.189 πρόσφυγες στο πλαίσιο της λεγόμενης επανένωσης προσφυγικών οικογενειών. Πρόκειται ως επί το πλείστον για Σύρους, Αφγανούς και Ιρακινούς. Συνολικά η Ελλάδα αιτήθηκε την προώθηση 5.800 προσφύγων στη Γερμανία. Οι γερμανικές αρχές ενέκριναν το 90% των περιπτώσεων.

Συνολικά ο αριθμός των προσφύγων που υποδέχεται η Γερμανία στο πλαίσιο της επανένωσης οικογενειών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των ανθρώπων που επαναπροωθούνται στις πρώτες χώρες υποδοχής βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου. Το 2017 το Βερολίνο επαναπροώθησε 7.102 ανθρώπους και την ίδια ώρα δέχθηκε 8.754 νέους πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: DW
Πηγή2

1 σχόλιο:

  1. Ελληνίδες, Έλληνες! Για ό,τι κακό έγινε έως τώρα στην Ελλάδα από όλους αυτούς που γέλασαν και πρόδωσαν τον ελληνικό λαό, το είδαμε πια, το ζήσαμε, το πληρώνουμε κάθε μέρα. Όμως, σοβαρό μερίδιο ευθύνης έχουμε κι εμείς, παρόλο που είπαμε το “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα. Κι αυτό, γιατί δεν είναι μόνο τα οικονομικά, αλλά εν γένει ο τρόπος ζωής μας, ο οποίος ούτε ελληνικός είναι μα ούτε και ορθόδοξος.

    Και ενώ τα ψέματα των κυβερνώντων διαδέχονταν το ένα το άλλο εμείς ανεχτήκαμε την ροή των πραγμάτων όπως την σκηνοθέτησαν αυτοί. Ενώ μας φώναζαν οι Πατέρες μας να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να επιστρέψουμε στις διδαχές των Αγίων μας και του γένους μας, εμείς «αγρόν αγοράζαμε». Για δεκαετίες υποκύψαμε στον ανθελληνικό τρόπο ζωής που μας επέβαλλαν. Και φτάσαμε στο σήμερα με μια χώρα λεηλατημένη, να πεινάμε, να μας έχουν αρπάξει τον ορυκτό μας πλούτο, να έχουμε μουσουλμανική παιδεία στα σχολεία μας, και με την απειλή πολέμου να ελπίζουμε σε ποιους; Σε αυτούς όλους που μας οδήγησαν εδώ; Σε αυτούς όλους που έχουν δημιουργήσει μέτωπο εντός των πυλών με τους μουσουλμάνους μετανάστες, οι οποίοι στο όποιο πολεμικό κτύπημα θα στραφούν εναντίον μας;

    Ήταν ανόητοι οι Πατέρες μας που φώναζαν για μετάνοια τόσο καιρό; Έπρεπε να φτάσουμε εδώ για να ξυπνήσουμε; Ή ακόμα κοιμόμαστε; Ποιος άλλος εκτός του Θεού μας έμεινε; Είναι όμως μαζί μας ο Θεός ή νομίζουμε ότι είναι; «Μείνατε ἐν ἐμοί, κἀγὼ ἐν ὑμῖν» είπε ο Χριστός· τόσα χρόνια ζούμε όπως μας έδειξε ο Χριστός; Αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας ή βριζόμαστε κάθε μέρα; Είμαστε Ορθόδοξοι στην ουσία ή μόνο στην εικόνα και «παίζεται» κι αυτό; Ας αναλογιστούμε πόσο κοντά στον Θεό είμαστε, και αν δεν είμαστε ας ξεκινήσουμε να κλαίμε όλοι μαζί, γιατί ούτε τον Θεό έχουμε μαζί μας… και είμαστε τελείως μόνοι μας, οδηγούμενοι στον αφανισμό.

    Τελείωσαν τα ψέματα τούτη την ώρα. Τελείωσε κι ο χρόνος. Καιρός μετανοίας και επιστροφής στην αγκαλιά του Πατέρα Θεού. Δεν μπορούμε να ελπίσουμε σε Αυτόν αν εμείς είμαστε απάνθρωποι μεταξύ μας. Δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τον Θεό που δεν βλέπουμε, αν εμείς δεν αγαπάμε αυτόν που βλέπουμε, τον συνάνθρωπό μας. «Ό,τι σπείρεις θερίσεις» μας είπε, κι εμείς τόσα χρόνια τι σπείραμε;


    SOCRATESNIOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή