Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Χιλιάδες συνταξιούχοι σε διαμαρτυρίες στους δρόμους της Γαλλίας για τις περικοπές στις συντάξεις


«Αρπαγή των συντάξεών μας»: δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένοι, αγανακτισμένοι καθώς τους «θεωρούν έχοντες», διαδήλωσαν σήμερα στη Γαλλία για να καταγγείλουν τη μείωση των εισοδημάτων τους, με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Είναι πολύ κακός ο Μακρόν που βάζει χέρι στις τσέπες των ηλικιωμένων» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, με τη συμμετοχή 7.200 ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία και 30.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ενώσεις.

Συνολικά, 39.000-68.000 συνταξιούχοι, βάσει της καταμέτρησης που έκανε το Γαλλικό Πρακτορείο, διαδήλωσαν σε περίπου 30 πόλεις της χώρας, με τη συνοδεία σε αρκετές περιπτώσεις εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας, οι οποίοι απεργούσαν σήμερα. 

«Δεν αντέχω άλλο, δεν συνηθίζω να διαδηλώνω, όμως αρκετά!» είπε η Μισέλ Αζνάρ, 68 ετών, στη Μασσαλία (νοτιοανατολικά).

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την αύξηση, που αφορά το 60% των συνταξιούχων, ύψους 1,7% στη Γενικευμένη Εισφορά Κοινωνικού Χαρακτήρα (CSG), ενός φόρου που στοχεύει στην χρηματοδότηση των φορέων κοινωνικής προστασίας στη Γαλλία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να «μεταμορφώσει» τη Γαλλία, ζήτησε από τους ηλικιωμένους να συμβάλουν σε αυτήν την «προσπάθεια» για να «βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας».

Το μέτρο εφαρμόστηκε έπειτα από πολλά χρόνια οδυνηρών μεταρρυθμίσεων σε βάρος της αγοραστικής δύναμης των συνταξιούχων.

«Τις προσπάθειες, τις έχουμε ήδη καταβάλει και τις ζητάνε πάντα από τους μικρούς» δήλωσε ο Μοχάμεντ Τζααφάρι, 73 ετών, που έδωσε το παρόν στην κινητοποίηση στη Ρεν (κεντρική Γαλλία).

«Κατέβαλα εισφορές για 40 χρόνια και με τιμωρούν» για αυτό, είπε στο Παρίσι η Μαρίς, μια πρώην εκπαιδευτικός ηλικίας 66 ετών, που χάνει περίπου 62 ευρώ από τη σύνταξή της ύψους 2.500 ευρώ μηνιαίως.

«Οι συνταξιούχοι είναι ψηφοφόροι, εάν (ο Μακρόν) δεν κάνει τίποτα για να αυξήσει τις συντάξεις μας, θα του δείξουμε την επόμενη φορά» προειδοποίησε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου