Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Πυρηνικά υποβρύχια Βρετανίας και ΗΠΑ στον Αρκτικό Ωκεανό στον απόηχο της υπόθεσης Σκριπάλ με μήνυμα στην Μόσχα


«Η δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου διπλού κατασκόπου στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία «εξαιρετικά σοβαρή» επίθεση εναντίον μίας χώρας του ΝΑΤΟ και αν η Ρωσία επιδιώκει τη σύγκρουση, θα είμαστε σε θέση να υπερασπισθούμε όλα τα μέλη μας», προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η επίθεση αυτή είναι εξαιρετικά σοβαρή. Η Ρωσία είναι γείτονάς μας και η απόφαση να έλθουμε σε αντιπαράθεση θα είναι δική της απόφαση», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Κατηγορώντας τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη Δύση, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «η επίθεση στο Σάλσμπερι πραγματοποιήθηκε «σε πλαίσιο που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια». «Απαντάμε με διάφορους τρόπους».


«Δεν επιθυμούμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, δεν θέλουμε να συρθούμε σε μία νέα κούρσα εξοπλισμών, διότι είναι δαπανηρό, επικίνδυνο και δεν συμφέρει κανέναν».

«Αλλά έχουμε ένα μήνυμα: το ΝΑΤΟ θα υπερασπισθεί όλα τα μέλη του έναντι κάθε απειλής…είμαστε σε θέση να αμυνθούμε», διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ πριν προειδοποιήσει ότι η Συμμαχία «συνεχίζει την προσαρμογή της και σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Ιουλίου».

«Το ΝΑΤΟ θέλει να συνεχίσει να έχει διάλογο. Είναι δύσκολος, αλλά αναγκαίος», είπε. «Εργαζόμαστε για να οργανώσουμε μία σύνοδο του Συμβουλίου ΝΑΤΟ/Ρωσίας αυτή τη χρονιά», είπε.

Ταυτόχρονα το υποβρύχιο του Βασιλικού Ναυτικού HMS Trenchant «έσπασε τους πάγους» για να ενωθεί με δύο ακόμη αμερικανικά πλοία σε μια πρωτοφανή επίδειξη ισχύος από τον Αρκτικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια της άσκησης «Ice Exercise 18» (ICEX).

Το HMS Trenchant ενώθηκε με τα αμερικανικά υποβρύχια USS Connecticut και USS Hartford, ενώ για πρώτη φορά δόθηκε βίντεο από το εσωτερικό τους στην δημοσιότητα με το CNN να περιγράφει:

«Mεταφέρουν 20 πόδια τορπίλη δύο τόνων που μπορεί να καταστρέψει οποιοδήποτε στόχο στη στιγμή».

«Στόχος η Ρωσία»

«Χρησιμοποιώντας το άρθρο 5 θα έχουμε  μια δυσανάλογη απάντηση σε ένα τέτοιο περιστατικό έχοντας  την υποστήριξη από όλους τους συμμάχους. Αυτό θα ήταν αδύνατο σε υψηλό βαθμό πιθανότητας και θα πρέπει να περιμένουμε το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις ασφαλείας σύμφωνα με το άρθρο 4. της Συνθήκης της Ουάσιγκτον (για τη συλλογική άμυνα)», ανέφερε πηγή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου