Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Στουρνάρας: «Δεν έχει νομικό ή πραγματικό νόημα η φράση “καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο”»


Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα, η φράση «καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια» δεν έχει κανένα νομικό ή πραγματικό νόημα καθώς όπως δηλώνει στα ΝΕΑ «γνωρίζετε ότι μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% του χρέους, θα βρισκόμαστε υπό επιτήρηση».

Παράλληλα επαναλαμβάνει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος αυτό που λέει είναι ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να μειώσει το κόστος δανεισμού».

Υπενθυμίζει, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνίες τις οποίες «εάν αθετήσει, οι συνέπειες θα είναι δραματικές». «Από πλευράς αγορών κατ' αρχάς. Για παράδειγμα, μέχρι το 2022 έχουμε δεσμευθεί ότι θα έχουμε πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ. Για να το μειώσουμε θα χρειαστεί άλλη διαπραγμάτευση» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον ίδιο αν και θα ήταν καλύτερο εάν το πλεόνασμα έπεφτε στο 2% προς το παρόν η Ελλάδα προς το παρόν δεν μπορεί να αξιώσει κάτι τέτοιο. «Πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, να ξεμπερδέψουμε με τα προαπαιτούμενα και αφού έχουμε πλέον βγει στις αγορές εάν δούμε ότι δυσκολευόμαστε να ζητήσουμε μια επαναδιαπραγμάτευση».

Ο διοικητής της ΤτΕ υποστηρίζει ακόμα ότι τα μνημόνια «έσωσαν» την ελληνική οικονομία καθώς από γιγαντιαία δίδυμα ελλείμματα σήμερα έχουμε ισορροπία στον προϋπολογισμό και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών» ενώ εκφράζει την αγωνία του για τη διολίσθηση των θεσμών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με προβληματίζει η διολίσθηση αυτή».

Η εκτίμηση του Γιάννη Στουρνάρα είναι ότι μέσα σε δέκα χρόνια θα μπορέσει η Ελλάδα να ανακτήσει το 25% του εισοδήματός της που έχασε τα προηγούμενα χρόνια.

Διαμηνύει, τέλος, ότι «ήρθα στην Τράπεζα της Ελλάδος για να επιτελέσω ένα έργο. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Το αυτονόητο πράττω {...} Φανταστείτε να μην το έκανα. Εάν με έκαμπταν οι συκοφαντικές επιθέσεις δεν θα άξιζε να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση».

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Αθήνα 15 Μαρτίου 2018 μεσημέρι, μία γυναίκα κείτεται ημιλιπόθυμη στο δρόμο
    Σάββατο 17 Μάρτιος 2018 | 13:17:53

    Ροή Ειδήσεων

    ΦΡΕΝΟ στο MASTER PLAN του ΟΛΠ και...

    Στα Σκόπια οι προτάσεις Κοτζιά – Ποιο...

    «Δεν φανταζόμουν ότι το Survivor θα κάνει...

    Ο Βράνιες κέρδισε το στοίχημα με Λιβάγια...

    Δείτε τον Νικόλα Αγόρου να ποζάρει για...

    Θεωρίες συνωμοσίας που αποδείχτηκαν αληθινότατες

    Αθήνα 15 Μαρτίου 2018 μεσημέρι, μία γυναίκα...

    Ξέσπασε δημοσίως για τη «σφαλιάρα» η Χατζίδου:...

    Η εύκολη χημική δίαιτα: Χάστε πάνω από...

    Η ριζική αλλαγή της Υβόννης Μπόσνιακ που...

    Όταν ο Στίβεν Χόκινγκ μαγεύτηκε από την...

    Power of Love: «Η Αθηνά είναι 19...

    Σαν δυο σταγόνες νερό: Αυτοί είναι οι...

    Survivor: Αυτοί είναι οι 6 παίκτες που...

    H κολλητή της Δαλάκα παίρνει θέση για...

    Όταν ο Λιάγκας ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από...

    Θεσσαλονίκη – Φωτογραφία – ντοκουμέντο: Ο 63χρονος...

    Ντροπή. Ο Ερντογάν βομβάρδισε νοσοκομείο στο Αφρίν....

    Το νέο επιχειρηματικό βήμα της Ελένης! Πώς...

    Χαμός και «γαλλικά» ξανά στο MasterChef για...

    Ο Γκλέτσος θα δώσει το μισθό του...

    Δολοφονία καπετάνιου: Είχε συνεργούς η σύζυγος; Νέος...

    Το πρώτο μήνυμα του Δρυμωνάκου μετά την...

    Βρέθηκαν οι δύο αδελφές που είχαν φύγει...

    Η ζωή του Νίκου Μίχα στα απομονωμένα...

    Τραγωδία στο Αγαθονήσι: Έξι μετανάστες νεκροί σε...

    Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη “καρφώνει” την επιτροπή του...

    Πρόταση γάμου σε γνωστή δημοσιογράφο και παρουσιάστρια!...

    Έστειλαν σφαίρα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου και απειλητικό...

    Κωνσταντίνος Αργυρός: Απέκτησε το δικό του σπίτι...

    Power of love: Αποχώρησε ο Αντρέας –...

    Κοινοποιήστε
    6
    Αθήνα 15/3/2018, μεσημέρι

    «Η ιστορία έχει ως εξής: Λίγο μετά τις 14:00, συνειδητοποιώ ότι ένας άνθρωπος βρίσκεται ακριβώς όπως τον βλέπετε, στη μέση του μεγάλου πεζόδρομου κάτω από το πάρκο του Ευαγγελισμού.

    Πεζή καθώς πλησιάζω και ενώ περνάνε δεκάδες πολίτες γύρω από την δύσμοιρη αυτή κυρία, παρατηρώ ότι δεν σταματά κανείς. Κοιτούν απλά με περιέργεια (μάλλον για να συνειδητοποιήσουν αν είναι ζωντανή), πιάνουν τη μύτη τους για να αποφύγουν την έντονη δυσοσμία και απλά αποχωρούν.

    Φτάνω στην κυρία και την ιδία ακριβώς στιγμή, βλέπω έναν άλλον κύριο σε παρόμοια κατάσταση ένδυσης να έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση, να γονατίζει και να της πιάνει το χέρι.

    Με βοηθά να την μεταφέρουμε στον ίσκιο, ενώ είναι ημιλιπόθυμη και ζητώ από τον (επίσης) ΑΣΤΕΓΟ να την προσέχει, μέχρι να επιστρέψω με πρόχειρο φαγητό και νερό. Επανέρχομαι στο σημείο όσο πιο γρήγορα μπορώ, ενώ παράλληλα καλώ την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων. Φέρνω φαγητό στους ανθρώπους, χυμούς και νερό και προς έκπληξη μου, ο ΚΥΡΙΟΣ αυτός (κύριος με το κ Κεφαλαίο), μου λέει ότι θα φάει μια μόνο μπουκιά από ότι του πρόσφερα, για να αφήσει στην κυρία και το δικό του περίσσευμα, μήπως και δεν έχει να φάει τίποτα το βράδυ.

    Μου είπε ακόμα, ότι αυτός έχει βρει μια υπάλληλο από την τροφοδοσία του νοσοκομείου Ευαγγελισμού, η οποία του αφήνει κάθε βράδυ μια μερίδα από τα αποφάγια των ασθενών και έτσι βολεύεται…

    Προφανώς με πήραν τα δάκρυα και θύμωσα τόσο πολύ… Με όλους μας… Ένιωσα οργή… Εμείς λεγόμαστε άνθρωποι; Είμαστε αλήθεια άνθρωποι; Κτήνη είμαστε.

    Δεν θα αναλύσουμε την κατάντια του ανύπαρκτου κοινωνικού κράτους. Εμείς όμως, οι μονάδες, οι έξυπνοι, οι καλλιεργημένοι, οι ξερόλες που είμαστε όλοι κάτι, ενώ δεν είμαστε ΤΙΠΟΤΑ, τι κάνουμε; Κρατάμε τη μύτη μας και απλά λυπόμαστε για όσο διαρκεί η δυσάρεστη θέα. Αυτό κάνουμε.

    Μετά από 4 ώρες η κυρία παραμένει εκεί. . . Συγχαρητήρια στον Δήμο μας και στην ανθρωπιά μας… Χρειαζόμαστε πολύ κόπο και χρόνο για να γίνουμε ΖΩΑ… Και είναι πολύ τιμητικός αυτός ο χαρακτηρισμός. Και αφού γίνουμε ζώα, μετά συζητάμε και το ενδεχόμενο της μετάλλαξης μας σε ανθρώπους. Ντροπή, τίποτα άλλο».

    alithinesgynaikes.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή