Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

«Μήνυμα» Αλ. Τσίπρα σε Τουρκία από Ψαρά: «Τέλος οι παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο»


Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τα Ψαρά όπου βρίσκεται για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου έστειλε «μήνυμα» στην Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει την αποτρεπτική ικανότητα για οποιαδήποτε ενέργεια πλήττει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και δεν φοβάται να την ασκήσει.

«Στον 21ο αιώνα την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν την διασφαλίζουν οι κορώνες αλλά η διαρκής επίλυση των διαφορών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «την μεγάλη (ισχυρή) Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!».

«Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη όχι γα να απειλήσει αλλά για να εξασφαλίσει την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή».


Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «αγώνα για την λευτεριά και την ανεξαρτησία της πατρίδας, αγώνα που ταυτόχρονα συμβόλισε τη δίψα ενός λαού για την απελευθέρωση από τον ζυγό του κατακτητή και είχε βαθιά χαραγμένες αξίες και ιδανικά που αργότερα γέννησαν όλες τις μεγάλες αλλαγές που συγκλόνισαν τον κόσμο».

«Αναφέρομαι στις παναθρώπινες αξίες της ακλόνητης πίστης στην πρόοδο και την απόρριψη κάθε μορφής τυραννίας, σκλαβιάς και καταπίεσης, ιδέες και αξίες που άφησαν το στίγμα τους και κίνησαν τον τροχό της ιστορίας» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο σπόρος που έθρεψε το νέο ελληνικό κράτος είναι που γέννησε και την Ευρώπη των μεγάλων ιδανικών, της δημοκρατίας, της ισότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Στο διάβα των χρόνων, όποτε η λήθη επέτρεψε στο παλιό να επιστρέψει, όποτε επέστρεψε τον σκοταδισμό, την οπισθοδρόμηση, τους εθνικισμούς να βγουν στο προσκήνιο, είχαμε μεγάλες τραγωδίες» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα, που η Ελλάδα βαδίζει στα 200 χρόνια από το έπος του '21 είμαστε περήφανοι που σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά και παρά τις δυσκολίες, τις προσκλήσεις, υπερασπιζόμαστε επάξια αυτές τις αξίες και τα ιδανικά που καθόρισαν τόσο την εθνική μας αναγέννηση όσο κι ολόκληρης της Ευρώπης. Είμαστε περήφανοι γιατί η Ελλάδα χάρη στην αυτοπεποίθηση και τον αγώνα του λαού της στέκεται όρθια, περήφανη, ως μια χώρα σύγχρονη και ευρωπαϊκή. Με κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και απόλυτο σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στην Τουρκία, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα «απαιτεί από όλους τον απόλυτο σεβασμό των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και της εδαφικής της ακεραιότητας».

«Η Ελλάδα είναι φάρος αξιών αλλά και εγγυητής της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή μας. Γι' αυτό δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ομαλότητα. Από αυτή την ιστορική γωνιά θέλω να επαναλάβω αυτό που δηλώνει επίσημα και όλη η Ευρώπη: Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, να σεβαστεί τα κυριαρχικά διακαιώματα Ελλάδας και Κύπρου και τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και να κατανοήσει ότι στον 21ο αιώνα την ευημερία ενός λαού δεν τη διασφαλίζουν οι προκλήσεις και οι κορώνες αλλά ο αλληλοσεβασμός και η συνεργασία με τους γείτονες, η καλή γειτονία, η επιδίωξη επίλυσης των διαφορών. Η Ελλάδα το κατανοεί και το εφαρμόζει. Διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη όχι για να απειλήσει αλλά για να υπηρετήσει την αρχή της καλής γειτονίας και να εξασφαλίσει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ξεχωριστά στους στρατευμένους νέους και ειδικά τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που αιχμαλωτίστηκαν στον Έβρο και παραμένουν υπό κράτηση στην Τουρκία.

«Μια μέρα σαν τη σημερινή, οφείλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους στρατευμένους μας, τους στρατιώτες, ναύτες, αεροπόρους και αξιωματικούς που βρίσκονται απ΄άκρη σ' άκρη της χώρας για να υπερασπιστούν με ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία την εθνική μας ακεραιότητα. Η σκέψη μας βρίσκεται σ' αυτούς αλλά ιδιαίτερα στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Θέλω να διαβεβαιώσω πως η σκέψη μας όχι μόνο σήμερα αλλά καθημερινά είναι μαζί της και κάνουμε ό,τι πρέπει και ό,τι χρειάζεται για αν επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα».


Τουρκική άσκηση με πραγματικά πυρά ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Για άλλη μια φορά η Τουρκία δείχνει την επεκτατική της πολιτική στο Αιγαίο καθώς ανήμερα της 25ης Μαρτίου, εθνικής εορτής της Ελλάδος για την ανεξαρτησία του ελληνικού Έθνους, η Άγκυρα προχωρά άσκηση με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο, υλοποιώντας σχετική NAVTEX που είχε εκδώσει στα τέλη Φεβρουαρίου όπως σας είχαμε ενημερώσει ήδη στο pronews.gr.

Ήδη στην περιοχή της τουρκικής NAVTEX υπάρχουν τρία σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού που επιτηρούν την περιοχή.

Βέβαια είναι άγνωστο εάν οι Τούρκοι τελικά προχωρήσουν στις ασκήσεις αύριο επιχειρώντας μια «θεαματική» κίνηση ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, αλλά σε κάθε περίπτωση η κινητοποίηση των ΕΔ  είναι δεδομένη.

Το ηχηρό μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου

«Η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων αφορά συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την ηττημένη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ιταλία και τους συμμάχους και δεν περιλαμβάνει την Τουρκία» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, καταρρίπτοντας τις ανιστόρητες θεωρίες περί γκρίζων ζωνών.

«Έτοιμοι να δώσουμε το χέρι. Έτοιμοι να απλώσουμε το χέρι και να μας ενώνει. Έτοιμοι όμως και να υπερασπιστούμε ανά πάσα στιγμή όπως μας το θυμίζει κι η αυριανή επέτειος της 25ης Μαρτίου, τα σύνορά μας, την κυριαρχία μας, το έδαφός μας, που είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία και της Ε.Ε. και αυτό φάνηκε καθαρά από τον λόγο για τον οποίο είχαμε αυτήν την απόφαση» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ημερήσια διαταγή του Πάνου Καμμένου

Αποτρεπτική ήταν η ημερήσια διαταγή του Πάνου Καμμένου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στην Αδριανούπολη, σε κατάσταση ομηρίας όπως έγραψε. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τους αφιέρωσε την σημερινή ημέρα και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία.

«Η σκέψη μας είναι στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης σε κατάσταση ομηρίας. Οι προσπάθειες μας προς την κατεύθυνση της άμεσης επανόδου τους στην Πατρίδα συνεχίζονται και ελπίζουμε να τους έχουμε σύντομα κοντά μας. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτούς», έγραψε ο κ. Καμμένος.

Και συνέχισε: «Η χώρα μας εφαρμόζει πάντα το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες και είναι υπόδειγμα κράτους που υλοποιεί την «καλή γειτονία και φιλία» στην περιοχή. Αντίθετα η Τουρκία παρεκκλίνει πολλές φορές από τις συνηθισμένες πρακτικές που εφαρμόζονται σε μεθοριακές καταστάσεις μεταξύ γειτονικών κρατών.

Εμείς με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών, αλλά να θυμούνται όλοι, φίλοι και εχθροί, ότι δε διαφέρουμε σε τίποτα από τους αγωνιστές του 1821 και το έχουμε αποδείξει σε κάθε περίοδο της ιστορίας μας».

Ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, απάντησε μέσω Instagram με βίντεο από την παρουσία του στο νησί.


Συγκεκριμένα οι «ζώνες» που ορίζει η συγκεκριμένη οδηγία για την ευρεία περιοχή μεταξύ Σκύρου και Χίου είναι οι εξής: 

Από 25 έως 27 Μαρτίου από τις επτά το πρωί έως στις πέντε το απόγευμα
Στις 28 Μαρτίου από τις επτά ί έως στις εννέα και τέταρτο το πρωί 
Στις 29 Μαρτίου από τις επτά το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι
Στις 2 Απριλίου από τις επτά το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι
Στις 3 Απριλίου από τις έντεκα το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι
Στις 4 Απριλίου από τις επτά το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι
Στις 5 Απριλίου από τις έντεκα το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι
Και τέλος για το διάστημα από 6 έως 10 Απριλίου καθώς επίσης για την 30η Απριλίου από τις επτά  το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι. 
Η τουρκική προαγγελία:

«TURNHOS N/W : 0353/18 

AEGEAN SEA 

FIRING EXERCISE, 

ON 07 MAR 18 FROM 1001Z TO 1300Z, 08 MAR 18 FROM 0600Z TO 1300Z, 25-27 MAR 18 FROM 0500Z TO 1200Z, 28 MAR 18 FROM 0500Z TO 0715Z, 29 MAR 18 FROM 0500Z TO 1200Z, 02 APR 18 FROM 0500Z TO 1200Z, 03 APR 18 FROM 0901Z TO 1200Z, 04 APR 18 FROM 0500Z TO 1200Z, 05 APR 18 FROM 0901Z TO 1200Z, 06-10, 24-26 AND 30 APR 18 FROM 0500Z TO 1200Z IN AREA BOUNDED BY; 

38 45.00 N - 025 21.00 E

38 45.00 N - 024 52.00 E

38 18.00 N - 024 52.00 E

38 18.00 N - 025 21.00 E 

CAUTION ADVISED».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου