Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Μοσκοβισί: «Η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά»


Κατά την διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί κάλεσε τους Θεσμούς να εργαστούν επί πραγματικών δεδομένων εν όψει του Eurogroup της 21ης Ιουνίου και της συμφωνίας για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τονίζοντας ότι «η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά».

Όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί, υπάρχουν 4 προϋποθέσεις που πρέπει να ικανοποιηθούν ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, κατά το οποίο οι Βρυξέλλες στοχεύουν σε μια συνολική συμφωνία για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον Πιέρ Μοσκοβισί, η πρώτη και βασική προϋπόθεση είναι η ομαλή ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης εντός του Μαΐου. Προκειμένου να συμβεί αυτό, ο Π. Μοσκοβισί κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να εργαστούν επί «πραγματικών δεδομένων», τονίζοντας ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά. «Είναι σαφές ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους τα τελευταία χρόνια» ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί. Ο ίδιος εξήγησε ότι οι αποφάσεις θα βασιστούν στις προβλέψεις για τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας και πάνω σε αυτό το θέμα υπάρχει συζήτηση μεταξύ των θεσμών. Ο Π. Μοσκοβισί εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν πάνω σε «ρεαλιστικά στοιχεία», σημειώνοντας ότι το πνεύμα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών είναι πολύ εποικοδομητικό και οι συζητήσεις μεταξύ των θεσμών γίνονται με «ειλικρινή» και «ανοιχτό» τρόπο. Υπενθύμισε, επίσης, ότι η Επιτροπή προβλέπει για την Ελλάδα ανάπτυξη της τάξεως του 2,5% του ΑΕΠ το 2018 και το 2019.

Εξάλλου, η δεύτερη προϋπόθεση που θα πρέπει να έχει δρομολογηθεί ως το Εurogroup της 21ης Ιουνίου, είναι η «μετά το πρόγραμμα εποχή». Ο Π. Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι μετά τη λήξη του προγράμματος στις 20 Αυγούστου, πολλές μεταρρυθμίσεις και δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται και θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο εποπτείας των στόχων. Τόνισε, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, ούτε για κάτι που θα μοιάζει με πρόγραμμα, διότι είναι επιθυμία όλων η Ελλάδα να ξαναγίνει κανονικό μέλος της ευρωζώνης.

Η τρίτη προϋπόθεση είναι η συνολική στρατηγική για την ανάπτυξη που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση πριν από το Πάσχα και η οποία θα συζητηθεί στο Eurogroup του Απριλίου στη Σόφια.

Τέταρτον, τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

«Η δουλειά που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ εντατική και για τις 100 ημέρες που απομένουν», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές η Ελλάδα να βγει με επιτυχία από το πρόγραμμα. «Όλες οι χώρες της ευρωζώνης θέλουν η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και να ξεκινήσει να γράφει μια επιτυχημένη ιστορία ως μια ευημερούσα χώρα της ευρωζώνης», κατέληξε ο επίτροπος Οικονομίας.

Τέλος, ο Π. Μοσκοβισί εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΔNT θα συμμετάσχει τελικά στο ελληνικό πρόγραμμα, στη βάση μιας «λογικής προσέγγισης». Όπως είπε, αυτό είναι το καλύτερο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και το ΔΝΤ. «Θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτό. Το πνεύμα συνεργασίας είναι πολύ πιο εποικοδομητικό από όλες τις πλευρές και για αυτό είμαι βέβαιος ότι θα επιτευχθεί», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ: «Το ολοκαύτωμα των “Μακεδόνων” στη “Μακεδονία της Λευκής Θάλασσας” δεν πρέπει ποτέ να ξεχασθεί»



    «Το ολοκαύτωμα των ‘Μακεδόνων’ στη ‘Μακεδονία της Λευκής Θάλασσας’ δεν πρέπει ποτέ να ξεχασθεί»

    Ο τίτλος από το δημοσίευμα

    Μάρτιος 13, 2018. 21:08

    Σκόπια.

    Το κόμμα της «Μοναδικής Μακεδονίας» πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου καλώντας την κυβέρνηση να τιμήσει και το Ολοκαύτωμα (αφού τίμησε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων) της ‘Μακεδονίας’ με τα 32 χιλιάδες παιδιά των «Μακεδόνων» (Σλάβων) από τη «Μακεδονία» της Λευκής Θάλασσας (Αιγαίο) το 1948.

    Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της «Μοναδικής Μακεδονίας» Βαγγέλ Σίμεφ, κατά τη συνέντευξη Τύπου, είπε:

    «Χθες υπό την αιγίδα του Ζόραν Ζάεφ, τιμήθηκε η 75η επέτειος του Ολοκαυτώματος των Εβραίων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η «Μοναδική Μακεδονία» και ο λαός της «Μακεδονίας» (κράτος Σκοπίων) συμπάσχει με την τραγωδία των απελαθέντων 7,144 Εβραίων, καθώς και με τις τραγωδίες άλλων εθνών.

    Ωστόσο, είναι μεγάλη ντροπή για ένα έθνος να μην γνωρίζει τη στενότερη ιστορία του, που καλύπτει τα τελευταία χρόνια. Κακώς που δεν έχει ενταχθεί και στο εκπαιδευτικό μας σύστημα αυτό που έγινε πριν από 70 χρόνια με τη δίωξη των ‘παιδιών των (Σλάβων) Μακεδόνων’ που εξορίσθηκαν από την «Μπελομόρσκα Μακεντόνια» από την ελληνική μοναρχο-φασιστική κυβέρνηση».


    Συνέχισε:

    «Καθήκον της ‘Μακεδονίας’ ως κράτος είναι να νοιάζεται πέρα από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και για το ολοκαύτωμα των «Μακεδόνων» από την «Μπελομόρσκα Μακεντόνια».

    Αυτήν την ημέρα θα τη θυμόμαστε εμείς οι περίπου 32 χιλιάδες παιδιά ηλικίας από 2 έως 14 ετών και περίπου 100 χιλιάδες ενήλικες που εκδιώχθηκαν για πάντα από τις εστίες τους. Η υπενθύμιση είναι μια ευκαιρία για να μην ξεχνάμε τι συνέβη και σε εμάς, ώστε τα λάθη να μην επαναληφθούν.

    «Ο λεγόμενος εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα είχε γεωπολιτικό στρατηγικό στόχο για τη μόνιμη εξάλειψη και εθνοκάθαρση των «Μακεδόνων» (Σλάβων) από τις εστίες τους. Ένας τέτοιος στρατηγικός στόχος επιδιώχθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της ελληνικής κυβέρνησης που υποστηρίζονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    »Αυτή η ελληνική στάση απέναντι στον «μακεδονικό»- σλαβικό λαό συνεχίζεται εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια.

    Η Ελλάδα ξεκίνησε την πολιτική της συστηματικής καταστροφής των «μακεδονικών» ριζών, διαγράφει τη «μακεδονική» ταυτότητα και το όνομα και εξακολουθεί να το πράττει με τις ευλογίες της ΕΕ και των ΗΠΑ.

    Η διαφορά μεταξύ του ολοκαυτώματος του εβραϊκού λαού και του «μακεδονικού» λαού είναι ότι το εβραϊκό (ολοκαύτωμα) ολοκληρώθηκε πριν από 75 χρόνια και το «μακεδονικό» συνεχίζεται. Το Ολοκαύτωμα της «Μακεδονίας» θα τελειώσει με την αλλαγή του ονόματος, της ταυτότητας και της γλώσσας.


    (Στοιχεία από makfax.com.mk)


    --
    The Hellenic Information Team
    ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΧΕΔΩΡΟΣ - www.echedoros-a.gr

    Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης τουιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχέδιο πολέμου Ελλάδας – Τουρκίας εκπόνησαν οι ΗΠΑ!


    ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΠΡΩΤΟΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΤΟ 2010, ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ… ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ !

    Ομοιότητες της "Βαριοπούλας" με αμερικανικό σενάριο πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

    "Δεύτερη Κρίση Ιμίων" η τουρκική εφημερίδα Τaraf επανέρχεται και δημοσιεύει ηχητικά ντοκουμέντα για το Σχέδιο Bayloz, σύμφωνα με το οποίο εκτός από αύξηση της έντασης στα σύνορα στη Θράκη, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) θα προχωρούσαν σε ενέργειες για την κατάληψη τμήματος ελληνικού εδάφους στον Έβρο.

    Συγκεκριμένα, σε 175 σελίδες απομαγνητοφωνημένου ηχητικού υλικού παρουσιάζονται οι απόρρητες συζητήσεις από 5/3/2003 έως και 7/3/2003 μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων της 1ης Στρατιάς και η πρόταση του διοικητή του σχηματισμού Στρατηγού ε.α. Çetin Doğan για κατάληψη ελληνικού εδάφους δίπλα στο βόρειο τμήμα του ποταμού Έβρου και την ενίσχυση της τουρκικής αεροπορικής παρουσίας στην περιοχή με σκοπό "τη δημιουργία χαμηλής έντασης σύγκρουσης με την Ελλάδα για την σφυρηλάτηση της εθνικής ενότητας".

    Στο ίδιο υλικό, κάποιος Συνταγματάρχης Tuncay αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο εκδιώχθηκαν οι Ίμβριοι από το νησί τους: "Mετατρέψαμε το νησί σε ανοιχτή φυλακή, ιδρύσαμε μονάδα στρατοχωροφυλακής και αυτό προκάλεσε την αποχώρηση των Ρωμιών από την Ίμβρο το 1965", ακούγεται να λέει. Επισημαίνεται ότι το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αντικρούει τα δημοσιεύματα της Taraf ως σχέδια επιχειρήσεων και όχι για προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης Erdogan.

    Το αμερικανικό σενάριο πολέμου

    H αμερικανική RAND Corp. εκπόνησε για λογαριασμό της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) μία μελέτη που αναφερόταν σε σύγκρουση Ελλάδος-Τουρκίας. Το 2003, έτος κατά το οποίο συντάχθηκε το Σχέδιο Balyoz που πρόβλεπε μεταξύ άλλων πρόκληση τεχνητής κρίσης με την Ελλάδα με περιορισμένης έκτασης κατάληψη περιοχής του Βορείου Έβρου, νότια του Sulucadere του Tarafeyni και του Kızıldere (Ερυθροπόταμος).

    Ξεσπά κρίση με αφορμή την (σ.σ. υποτιθέμενη) κακή μεταχείριση των Τούρκων στη Δυτική Θράκη*. Μια τριβή που περιλαμβάνει πολλαπλές αψιμαχίες στα σύνορα, οι οποίες ανακύπτουν όταν μικρές ομάδες προσφύγων αποπειρώνται να διαφύγουν από την Ελλάδα στην Τουρκία, αυξάνεται, οι δύο χώρες διεξάγουν ταυτόχρονες και αλληλοκαλυπτόμενες ασκήσεις στο Αιγαίο και αρχίζουν να ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη μεθόριο*. (ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΜΕ BOLD ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ)

    Πολλά επεισόδια στο Αιγαίο και στον εναέριο χώρο του -εγκλωβισμός από επίγεια και εναέρια ραντάρ πλοίων και αεροσκαφών, ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες συγκρούονται κάνοντας αποκρύψεις- περαιτέρω αύξηση της ανησυχίας και της εχθρότητας. Τέλος, μια μεγάλη διαδήλωση Τούρκων στην ελληνική Θράκη καταλήγει σε ταραχές.
    Αποκηρύσσοντας την “πολιτική γενοκτονίας” της ελληνικής κυβέρνησης, η Τουρκία απαντά με μια αιφνιδιαστική αλλά περιορισμένη εισβολή στη Θράκη περνώντας τα σύνορα, με στόχο να καταλάβει σημεία-κλειδιά όπου διαμένει τουρκικός πληθυσμός με την έννοια της εγκαθίδρυσης προστατευμένου ασφαλούς καταφυγίου. Οι ελληνικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν την εισβολή στη μεθόριο και η Αθήνα ανακηρύσσει ζώνη 12 ν.μ. στο Αιγαίο, αποκλείοντας ως εκ τούτου τη τουρκική διέξοδο στο Αιγαίο. Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει τη Σμύρνη και άλλες τουρκικές πόλεις και οι δύο χώρες συγκρούονται επίσης στα ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου“.
    Παρακάτω το κείμενο αναφέρεται στην αντίδραση των ΗΠΑ προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση: “…Βάσεις ειναι διαθέσιμες στην Ιταλία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Μη θανατηφόρα ή περιορισμένης καταστρεπτικής δυνατότητας μέσα ουδετεροποίησης στρατιωτικών εγκαταστάσεων και συστημάτων θα είναι εξαιρετικά χρήσιμα.”



    ΠΗΓΗ: https://kostasxan.blogspot.gr/2010/07/blog-post_401.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή