Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

O Ρ.Τ. Ερντογάν πιέζει την ΕΕ – Ζητά 3 δις ευρώ για το προσφυγικό


Οι απαιτήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρόσχημα το προσφυγικό, δεν έχουν τελειωμό. Ο «Σουλτάνος» προανήγγειλε πως θα ζητήσει 3 δισ. Ευρώ, στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινής δήλωσης Τουρκίας – ΕΕ για το προσφυγικό, ως υπόλοιπο από τις αρχικές δεσμεύσεις των Βρυξελλών.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την ΕΕ ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της. «Οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν δεν τηρήθηκαν. Είπαν ότι θα έδιναν 3 δισ. ευρώ και άλλα 3 δισ. ευρώ για στήριξη, αλλά μέχρι τώρα έχουν μπει στα ταμεία μας 850 εκατομμύρια», υποστήριξε. «Αν σκοπεύετε να δώσετε αυτά τα χρήματα, δώστε τα. Αυτό το έθνος έχει υπερηφάνεια και δεν μπορείτε να παίζετε με την υπερηφάνεια μας» πρόσθεσε.

Η Τουρκία έχει γίνει κύρια χώρα υποδοχής προσφύγων από τη Συρία, καθώς στη χώρα βρήκαν καταφύγιο 3,5 εκατ. άτομα. Στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης, η ΕΕ ήδη χορηγεί 3 δισ. ευρώ για να στηρίξει την Άγκυρα και να αποτρέψει τις μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, με κύρια πύλη εισόδου την Ελλάδα.

«Ακόμη δεν έχουμε λάβει την πρώτη δόση»

Την περασμένη εβδομάδα, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι θα καταβάλλουν στην Άγκυρα τη δεύτερη δόση των 3 δισ. ευρώ, με στόχο να γίνουν έργα για να ωφεληθούν οι Σύροι πρόσφυγες. «Τώρα συζητάνε τα δεύτερα 3 δισ. αλλά δεν έχουμε ακόμη λάβει την πρώτη δόση» κατήγγειλε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα θέσει το ζήτημα στη σύνοδο της Βάρνας, στις 26 Μαρτίου, όπου θα συζητήσει διμερή και διεθνή θέματα με τους Ευρωπαίους ηγέτες.  Η παρουσία του γίνεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ είναι ιδιαίτερα τεταμένες.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Ελληνίδες, Έλληνες! Για ό,τι κακό έγινε έως τώρα στην Ελλάδα από όλους αυτούς που γέλασαν και πρόδωσαν τον ελληνικό λαό, το είδαμε πια, το ζήσαμε, το πληρώνουμε κάθε μέρα. Όμως, σοβαρό μερίδιο ευθύνης έχουμε κι εμείς, παρόλο που είπαμε το “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα. Κι αυτό, γιατί δεν είναι μόνο τα οικονομικά, αλλά εν γένει ο τρόπος ζωής μας, ο οποίος ούτε ελληνικός είναι μα ούτε και ορθόδοξος.

    Και ενώ τα ψέματα των κυβερνώντων διαδέχονταν το ένα το άλλο εμείς ανεχτήκαμε την ροή των πραγμάτων όπως την σκηνοθέτησαν αυτοί. Ενώ μας φώναζαν οι Πατέρες μας να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να επιστρέψουμε στις διδαχές των Αγίων μας και του γένους μας, εμείς «αγρόν αγοράζαμε». Για δεκαετίες υποκύψαμε στον ανθελληνικό τρόπο ζωής που μας επέβαλλαν. Και φτάσαμε στο σήμερα με μια χώρα λεηλατημένη, να πεινάμε, να μας έχουν αρπάξει τον ορυκτό μας πλούτο, να έχουμε μουσουλμανική παιδεία στα σχολεία μας, και με την απειλή πολέμου να ελπίζουμε σε ποιους; Σε αυτούς όλους που μας οδήγησαν εδώ; Σε αυτούς όλους που έχουν δημιουργήσει μέτωπο εντός των πυλών με τους μουσουλμάνους μετανάστες, οι οποίοι στο όποιο πολεμικό κτύπημα θα στραφούν εναντίον μας;

    Ήταν ανόητοι οι Πατέρες μας που φώναζαν για μετάνοια τόσο καιρό; Έπρεπε να φτάσουμε εδώ για να ξυπνήσουμε; Ή ακόμα κοιμόμαστε; Ποιος άλλος εκτός του Θεού μας έμεινε; Είναι όμως μαζί μας ο Θεός ή νομίζουμε ότι είναι; «Μείνατε ἐν ἐμοί, κἀγὼ ἐν ὑμῖν» είπε ο Χριστός· τόσα χρόνια ζούμε όπως μας έδειξε ο Χριστός; Αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας ή βριζόμαστε κάθε μέρα; Είμαστε Ορθόδοξοι στην ουσία ή μόνο στην εικόνα και «παίζεται» κι αυτό; Ας αναλογιστούμε πόσο κοντά στον Θεό είμαστε, και αν δεν είμαστε ας ξεκινήσουμε να κλαίμε όλοι μαζί, γιατί ούτε τον Θεό έχουμε μαζί μας… και είμαστε τελείως μόνοι μας, οδηγούμενοι στον αφανισμό.

    Τελείωσαν τα ψέματα τούτη την ώρα. Τελείωσε κι ο χρόνος. Καιρός μετανοίας και επιστροφής στην αγκαλιά του Πατέρα Θεού. Δεν μπορούμε να ελπίσουμε σε Αυτόν αν εμείς είμαστε απάνθρωποι μεταξύ μας. Δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τον Θεό που δεν βλέπουμε, αν εμείς δεν αγαπάμε αυτόν που βλέπουμε, τον συνάνθρωπό μας. «Ό,τι σπείρεις θερίσεις» μας είπε, κι εμείς τόσα χρόνια τι σπείραμε;
    https://katohika.gr/ellada/tourkoi-alvanoi-skopianoi-kai-voulgaroi-katechoun-ellinika-edafi/

    SOCRATESNIOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή