Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Γερμανικά ΜΜΕ: «Κλονισμένες οι γερμανοτουρκικές σχέσεις ειδικά μετά τον Απρίλιο του 2017»


Οι γερμανοτουρκικές σχέσεις έχουν δοκιμαστεί πολύ το τελευταίο διάστημα και κυρίως τους δυο τελευταίους μήνες πριν από τον Απρίλιο του 2017, όταν έγινε το δημοψήφισμα σχετικά με τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αλλά και η κυβέρνηση, δέχονταν επιθέσεις και οι συγκρίσεις με το ναζιστικό καθεστώς ήταν καθημερινότητα.

Η αιτία της τουρκικής επιθετικότητας ήταν η απαγόρευση εμφανίσεων Τούρκων πολιτικών σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Γερμανία για λόγους ασφαλείας.

Ήταν η χειρότερη στιγμή των γερμανοτουρκικών σχέσεων, οι οποίες ήδη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016 άρχισαν να περνούν κρίση.


Τώρα έχουν προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές για τις 24 Ιουνίου στην Τουρκία. Στην Γερμανία έχει ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση για το αν θα πρέπει να γίνουν δημόσιες εμφανίσεις Τούρκων πολιτικών σε γερμανικό έδαφος. 

«Ο προεκλογικός αγώνας θα πρέπει να γίνει στην Τουρκία και όχι εδώ σε εμάς στην Γερμανία» τονίζει η Γενική Γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών Άνεγκρετ Κραμπ Κάρενμπαουερ και συμπληρώνει πως «δεν θέλουμε στις πόλεις μας ενδοτουρκικές διενέξεις, οι οποίες επηρεάζουν τη ζωή μας εδώ».

Χαμηλοί τόνοι από Τουρκία

Μετά την διένεξη με αφορμή το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία, το γερμανικό κοινοβούλιο αποφάσισε πως πολιτικοί από χώρες εκτός ΕΕ θα πρέπει να καταθέτουν αίτημα για προεκλογικές εμφανίσεις τρεις μήνες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών ή των δημοψηφισμάτων στις χώρες τους.

Η Τουρκία δεν είναι χώρα μέλος της ΕΕ και δεδομένου ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν σε περίπου δυο μήνες είναι σαφές ότι οι προεκλογικές εμφανίσεις Τούρκων πολιτικών στην Γερμανία απαγορεύονται. Πως θα αντιδράσει όμως τώρα ο Τούρκος Πρόεδρος; Θα κλιμακώσει την αντιπαράθεση; 

Ο πολιτικός των Πρασίνων Τσεμ Έτσντεμιρ, τουρκικής καταγωγής και ο ίδιος, δηλώνει πως «δεν έχει συμφέρον να επιδιώκει διαρκώς  μια κλιμάκωση των σχέσεων. Θα υιοθετήσει μάλλον το ρόλο του θύματος και θα πει ‘βλέπετε οι δυτικές δημοκρατίες δεν με αφήνουν να μιλήσω. Τώρα θα πρέπει να σταθείτε αλληλέγγυοι μαζί μου'».

Η τουρκική πλευρά πάντως είναι αλήθεια πως τηρεί χαμηλούς τόνους. Ο Μουσταφά Γενέρογλου από το κυβερνών κόμμα AKP δηλώνει πως «δεν έχουμε συμφέρον οι γερμανοτουρκικές σχέσεις να βρεθούν υπό πίεση ή να μεταφέρουμε ενδοτουρκικές διενέξεις στην Γερμανία».

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται για επίσημη επίσκεψη τον Μάιο στη Γερμανία. Εάν δεν μιλήσει στους οπαδούς του θα τους δώσει κακή εντύπωση. Θα πραγματοποιήσει τελικά την επίσκεψη ή όχι; Πάντως η Άνγκελα Μέρκελ μάλλον δεν θα χαιρόταν ιδιαίτερα να τον υποδεχθεί κατά τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου