Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Τσίπρας προς Άγκυρα από την Μεγίστη: «Μην παίζετε μαζί μας - Δεν φοβόμαστε κανέναν και είμαστε αποφασισμένοι»

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Αυστηρό μήνυμα με αποδέκτη την Άγκυρα έστειλε πριν από λίγο από το Καστελόριζο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνοτας πως «η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν και είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τις αξίες της και ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει μαζί της»

Η επιλογή του ακριτικού νησιού για να σταλεί το μήνυμα αυτό προς την Άγκυρα μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης τίθεται υπό αμφισβήτηση από την Τουρκία επειδή εξαιτίας του κόβεται η τουρκική ΑΟΖ και ταυτόχρονα ενώνονται η ελληνική με την κυπριακή.

Είπε ο πρωθπουργός για το νησί ότι «μπορεί να βρίσκεται πολλά μίλια μακριά από την πρωτεύουσα, όμως εδώ είναι που χτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας».

«Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν φοβάται κανέναν. Μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Δεν απειλούμε κανέναν γιατί επιδιώκουμε την αλληλοσυνεργασία. Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή.  Έχουμε εμπιστοσύνη στους άντρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων», τόνισε στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία.

«Κάθε πράξη ενίσχυσης του τόπου σας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σκοπό υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων. Είστε το παράδειγμα καλής συνεργασίας με την απέναντι πλευρά αλλά πολλές φορές οι πολιτικές ηγεσίες δεν ακολουθούν τις συνήθειες των ανθρώπων» επεσήμανε.

Όπως είπε «η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος» και υπογράμμισε πολλές φορές ότι υπάρχει «αποφασιστικότητα» στην Ελλάδα.

«Με την Ελλάδα δεν μπορεί να παίζει κανείς, έχει αξίες και θα τις υπερασπιστεί» είπε.

«Βρίσκομαι σε έναν τόπο που τα τελευταία χρόνια ατυχώς ταυτίστηκε με την έναρξη μιας σκληρής περιόδου για την Ελλάδα, της εισόδου της πατρίδας μας ίσως στη δυσκολότερη εποχή από τη Μεταπολίτευση και μετά», είπε ο Πρωθυπουργός από το Καστελόριζο.

«Σχεδόν 8 χρόνια από εκείνη τη μέρα, φτάνουμε στο τέλος αυτής της δύσκολης εποχής. Αφήνουμε πίσω τις μεγάλες δυσκολίες και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την καθαρή έξοδο -καθαρή όπως ο ουρανός του Καστελόριζου- από μια εποχή μνημονίων» επεσήμανε.

«Βασικό για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας, είναι να στηρίξουμε τς υποδομές. Δεν έχω έρθει εδώ για επικοινωνιακούς λόγους, για να κλέψω από την ομορφιά του τόπου σας και να φτιασιδώσω σχέδια, αλλά για να δώσω κάτι ουσιαστικό σε εσάς που ζείτε εδώ» είπε.

«Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε ένδειξη καλής θέλησης ότι «ο Τούρκος πρωθυπουργός πήρε να συλληπηθεί για μια άτυχη στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις».
Μιλώντας για την απώλεια του Σμηναγού Μπαλταδώρου την περασμένη Πεμπτη όταν το Mirage-2005 στο οποίο επέβαινε συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου ο πρωθυπουργός είπε ότι «είχαμε την ατυχία να χάσουμε έναν από τους καλύτερους πιλότους τον Σμηναγό Μπαλταδώρο». «Ήταν μια κίνηση καλής θέλησης, όχι τα προκλητικά διαγγέλματα» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο τηλεφώνημα που του έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός για να τον συλλυπηθεί. 
«Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι μήνυμα συνεργασίας και αποφασιστικότητας και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι»

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ"

    Ο Αριστοτέλης, ένας από τους πλέον επιφανείς σοφούς παγκοσμίως, είχε τονίσει ότι η πραγματική μας φύση δεν είναι αυτό που φανταζόμαστε, ή αυτό που μας πείθουν να βλέπουμε, με την πλύση εγκεφάλου που υφιστάμεθα. Η πραγματικότητα είναι αντικειμενική και μάλιστα η πραγματική μας φύση αντικατοπτρίζεται μόνο σε ό,τι πράττουμε και μάλιστα στην καθημερινή μας ζωή.

    «Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Ως εκ τούτου, η Αριστεία, δεν είναι πράξη αλλά συνήθεια»

    Ο Αριστοτέλης αναφέρεται στην Αριστεία, αλλά θα μπορούσαμε να βάλουμε στην ίδια θέση τη λέξη «Ανδρεία». Τότε θα διαβάζαμε «είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Ως εκ τούτου, η Ανδρεία, δεν είναι πράξη αλλά συνήθεια».

    Μπορούμε να επαναλάβουμε με άλλες σημαντικές λέξεις-ιδανικά όπως: Καλοσύνη, Καλλιέπεια (η χρήση όμορφου Λόγου), Ενάργεια (καθαρότητα του Λόγου), Δικαιοσύνη, ΑΓΑΠΗ, κλπ.

    Ας αντικαταστήσουμε τώρα τις λαμπερές αυτές λέξεις με σκοτεινές, όπως: φόβος, εξανδραποδισμός (υποδούλωση), αμάθεια, άγνοια, φθόνος, κενό. Έτσι, θα διαβάζαμε: «είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Ως εκ τούτου, ο Φθόνος, δεν είναι πράξη αλλά συνήθεια». Το ίδιο με το φόβο και όλα τα συναισθήματα που μας απομακρύνουν από την ανθρώπινη (από το Άνω-θρώσκω, δηλαδή έχω προορισμό προς τα άνω) φύση μας, την οποία τονίζει ο ίδιος ο Κύριος με το «ΘΕΟΙ ΕΣΤΕ», που συνεχώς επαναλαμβάνουν και προτρέπουν και θυμίζουν οι Γέροντες της Ορθοδοξίας.

    Σημασία λοιπόν έχει η πράξη. Να πράττουμε και όχι απλά να καυχιόμαστε ότι ξέρουμε. Μέσω της πράξης γίνεται κτήμα μας η φιλοσοφία του Χριστιανισμού, η Αγάπη, Λόγος, Φώς. Ευρισκόμενοι μέσα στην ευλογία του Θεού, είμαστε πράττοντας (και όχι μόνο λέγοντας*) και βιώνοντας την Αγάπη και εν Χριστώ ζωή.

    Η συνεχής πράξη οδηγεί στην αφομοίωση που οδηγεί με την σειρά της στην συνήθεια. Έτσι, συνηθίζουμε πράττοντας το «Καλόν και Αγαθόν».

    Και τι γίνεται αν ξεχαστούμε, αν λιγοψυχήσουμε, αν χάσουμε το δρόμο; Τότε πράττουμε αστοχία και πρέπει να την ομολογήσουμε, να βγάλουμε την ομολογία μας, να εξομολογηθούμε, να μετανοήσουμε. Ο Κύριος, μας δέχεται ειλικρινώς μετανιωμένους και συνειδητοποιημένους, ως ο Πατέρας δέχθηκε τον Άσωτο Υιό – ανεξάρτητα αν είμαστε άνδρες ή γυναίκες.

    Και τέλος, μια ακόμα συχνή απορία είναι: Πώς θα συνηθίσουμε να πράττουμε; Όπως με κάθε συνήθεια καλή. Θα αναζητήσουμε την πραγματική της αξία, θα την στοχεύσουμε, θα ζητήσουμε

    ευλογία και οδηγίες προς επίτευξη από τον πνευματικό μας, και θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε όπως προστάζει η Άριστη συνήθεια. Θα ξεβολευτούμε αλλά και θα απελευθερωθούμε. Η βίωση του φωτός και της αγάπης συνεπάγεται αποβολή του βολέματος, ακόμα και την πλήρη υποταγή του «Εγώ» στον άριστο σκοπό μας.

    Ταπεινά, Διάπλους.
    *****

    *Για την σημασία της πράξης, είχαν μιλήσει και σοφοί εκτός των Ελλήνων, όπως ο Κομφούκιος, ο οποίος έζησε περίπου τριακόσια χρόνια πριν τον Αριστοτέλη. Μας διηγείται:

    «Πες μου κάτι, να το ξεχάσω, δείξε μου κάτι, να το θυμάμαι, άσε με να κάνω κάτι, να γίνει κτήμα μου».

    *****

    ΑπάντησηΔιαγραφή