Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Στους δρόμους οι Ιρακινοί για την επίθεση στη Συρία: Έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ


Χιλιάδες Ιρακινοί διαδήλωσαν για να διαμαρτυρηθούν για τα αεροπορικά πλήγματα που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία εναντίον της Συρίας.

Ορισμένοι διαδηλωτές, μάλιστα, έβαλαν φωτιά στην αμερικανική σημαία. «Σταματήστε να καταστρέφετε τη Συρία όπως καταστρέψατε τη χώρα σας» φώναζε το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο της Βαγδάτης, δεκαπέντε χρόνια μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και την μετέπειτα ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσείν, όπως μετέδωσαν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεκάδες άνδρες κρατώντας σημαίες του Ιράκ και της Συρίας όπως και γυναίκες με μπούρκα έβαλαν φωτιά στην αμερικανική σημαία φωνάζοντας «όχι στην Αμερική, όχι στον βομβαρδισμό του συριακού λαού».

Αφού απέσυραν τα στρατεύματά τους το 2011 από το Ιράκ, οι ΗΠΑ έστειλαν εκ νέου το 2014 στρατιώτες στη χώρα, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού που στόχευε να βοηθήσει τους Ιρακινούς να πολεμήσουν την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Το Ιράκ εξέφρασε την «ανησυχία» του αφού οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία διεξήγαγαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, που κατηγορείται ότι διέπραξε επίθεση με χημικά όπλα στη Ντούμα την 7η Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων σήμερα στη Βαγδάτη, τη Νατζάφ, νότια της ιρακινής πρωτεύουσας, και της Βασόρας (νότιο Ιράκ), το πλήθος φώναζε επίσης συνθήματα κατά της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου