Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Παπαδημούλης: «Σε θετική κατεύθυνση για την ελάφρυνση του χρέους»


Μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης εκτιμά  πως η ελάφρυνση του χρέους βρίσκεται προς θετική κατεύθυνση.

«Το δημοσίευμα της "Handelsblatt" φανερώνει ότι τα πράγματα κινούνται προς μία θετική κατεύθυνση στο θέμα της περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, που είναι το "κλειδί", η προϋπόθεση, για να έχουμε μια μακρόχρονη και βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, η οποία θα επιτρέψει την ταχύτερη δυνατή μείωση της ανεργίας και ισχυρούς ρυθμούς οικονομικής ανάκαμψης, όχι μόνο για τα επόμενα δύο - τρία χρόνια, αλλά για τα επόμενα πολλά χρόνια», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται σε «σχέδια που υπέβαλαν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και η Γαλλία για περαιτέρω ανακούφιση των χρεών, που θα συνδεθεί με την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας έως το 2050», παρατήρησε: «Το δημοσίευμα πιστοποιεί ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις και από την πλευρά της Γαλλίας, αλλά και από την πλευρά του ESM, που εξειδικεύουν, συγκεκριμενοποιούν την απόφαση, που έχει πάρει ήδη ομόφωνα το Eurogroup τον περασμένο Ιούνιο και η οποία δίνει το πλαίσιο και για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. Εμείς επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή λύση στο θέμα και νομίζω ότι θα έλθει η σειρά μας να σχολιάσουμε, όταν έχουμε την επίσημη πρόταση κατατεθειμένη στο τραπέζι και "κλειδωμένη" και όχι απλώς ένα δημοσίευμα».

Σε ό,τι αφορά την προοπτική της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, επισήμανε: «Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα ολοκληρωθεί το πακέτο για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και πρέπει η κάθε πλευρά να τρέξει για να ολοκληρωθούν αυτά που αποτελούν την δική της βασική υποχρέωση. Η Ελλάδα οφείλει να τρέξει, για να ολοκληρωθεί η τέταρτη και τελική αξιολόγηση και επίσης για να παρουσιαστεί και να εγκριθεί το ελληνικό σχέδιο για την ανάπτυξη στα χρόνια μετά των μνημονίων και οι δανειστές για να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους -τα λεγόμενα μεσοπρόθεσμα- και για να προσδιοριστούν οι ευρωπαϊκοί κανόνες εποπτείας της πορείας της ελληνικής οικονομίας, μετά το τέλος των μνημονίων».

«Εμείς δεν σκοπεύουμε μετά τα μνημόνια να μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν, όπως έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στηριζόμαστε σε μια αναπτυξιακή προσπάθεια, τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος, αλλά με νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά», καθώς «το δόγμα της κυβέρνησης Τσίπρα, το δόγμα ΣΥΡΙΖΑ, είναι να παράγουμε περισσότερο πλούτο για να τον μοιράζουμε δικαιότερα, που σημαίνει να ενισχύσουμε την παραγωγική ικανότητα της χώρας, την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας», επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου