Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Πλουσιότερη οικονομία η Ισπανία από την Ιταλία μετά από χρόνια


Μετά από αρκετά χρόνια η Ισπανία ξεπέρασε την Ιταλία όσον αφορά το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και μπορεί να καυχιέται για την οικονομική της άνοδο μετά τη δύσκολη περίοδο λιτότητας.

Ένα χαρμόσυνο νέο για την ανακάμπτουσα Ισπανία αλλά και ταυτόχρονα αποθαρρυντικό για τη γειτονική Ιταλία προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ισπανίας ξεπέρασε αυτό της Ιταλίας το 2017 με όρους ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης, γεγονός που αποκαλύπτει το μέγεθος της οικονομικής στασιμότητας στην οποία έχει εισέλθει η Ιταλία την τελευταία δεκαετία.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το ΔΝΤ προβλέπει ακόμα πως η Ισπανία θα γίνει 7% πλουσιότερη σε σχέση με την Ιταλία τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μια δεκαετία η Ιταλία ήταν 10% πλουσιότερη από την Ισπανία.

Τα στοιχεία του ΔΝΤ αντανακλούν την διαφορετική πορεία που ακολουθούν οι δύο οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου, οι οποίες χτυπήθηκαν και οι δύο πολύ σκληρά από την οικονομική κρίση. Η Ισπανία είναι πλέον μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες στην Ε.Ε., ενώ η Ιταλία καταγράφει υποτονικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ως το 2023, ορισμένες χώρες του Σοβιετικού μπλοκ, μεταξύ των οποίων η Σλοβακία και η Τσεχία, αναμένεται να έχουν ξεπεράσει την Ιταλία όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου