Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Παραδόθηκε στη Χάγη τζιχαντιστής από το Μάλι


Ένας Μαλινέζος τζιχαντιστής που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, τα οποία φέρεται να διέπραξε το 2012 και το 2013 στο Τιμπουκτού, παραδόθηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

«Ο αλ Χάσαντ Αγκ Αμπντούλ Αγκ Μοχάμεντ Αλ Μάχμουντ παραδόθηκε στο ΔΠΔ από τις αρχές του Μαλί», όπου «φέρεται να έχει διαπράξει βασανιστήρια, βιασμούς και διώξεις», ανακοίνωσε το Δικαστήριο χθες Σάββατο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο αλ Χάσαν έφτασε χθες στη Χάγη αφού το ΔΠΔ εξέδωσε την Τρίτη ένταλμα σύλληψης εναντίον του για εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν στο Μαλί τον Ιανουάριο του 2012.

Ο τζιχαντιστής κατηγορείται «για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, διώξεις με θρησκευτικά ή σεξουαλικά κίνητρα, βιασμούς, σεξουαλική σκλαβιά η οποία διαπράχθηκε στο πλαίσιο αναγκαστικών γάμων, βασανιστήρια και άλλες απάνθρωπες πράξεις», επεσήμανε η εισαγγελέας του ΔΠΔ Φάτου Μπενσούντα.

Ο 41χρονος Χάσαν ήταν μέλος της Άνσαρ αν Ντιν και επιθεωρητής της ισλαμική αστυνομίας του Τιμπουκτού. Μεταξύ άλλων φέρεται να συμμετείχε και στην καταστροφή των μαυσωλείων μουσουλμάνων αγίων στην πόλη αυτή.

Σε μια ιστορική απόφαση, ένας άλλος Μαλινέζος τζιχαντιστής, ο Άχμαντ Αλ Φάκι αλ Μάχντι, καταδικάστηκε το 2016 από το ΔΠΔ σε εννέα χρόνια κάθειρξη για την καταστροφή των μαυσωλείων του Τιμπουκτού, που θεωρούνται μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας.

«Η σύλληψη του αλ Χάσαν και η μεταφορά του στο ΔΠΔ στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους όσοι, όπου κι αν βρίσκονται, διαπράττουν εγκλήματα που βλάπτουν την ανθρώπινη συνείδηση», τόνισε η Μπενσούντα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου