Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

«Ανοιχτές» στην ελάφρυνση του χρέους οι Βρυξέλλες και συμφωνίας με το ΔΝΤ


Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από Βρυξέλλες εκπέμπουν θετικά μηνύματα στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ΑΠΕ, οι Ευρωπαίοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι ΔΝΤ και Ευρωζώνη βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία για την ελάφρυνση χρέους, ενόψει των κρίσιμων συζητήσεων για το ελληνικό ζήτημα, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν από αύριο στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Ειδικότερα, θετικά εκλαμβάνονται οι προβλέψεις του ΔΝΤ για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της ελληνικής οικονομίας, που δημοσιεύθηκαν χθες και που παρουσιάζουν μεγαλύτερη σύγκλιση με τις ευρωπαϊκές. Επιπλέον, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται πεπεισμένοι πλέον για τη «βούληση» του ΔΝΤ να ενεργοποιήσει το πρόγραμμά του με την Ελλάδα, πριν ολοκληρωθεί το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος. 

Τονίζουν ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση, αυτό θα φανεί στην πράξη τα επόμενα εικοσιτετράωρα, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ όλων των «παικτών» στην Ουάσινγκτον.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί και το «Washington Group», η συνάντηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) με τους αρμόδιους ιθύνοντες των ευρωπαϊκών θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και την επικεφαλής του ΔΝΤ, και η οποία χρίζει ιδαίτερης σημασίας.

Ακόμη, το επόμενο τριήμερο στην Ουάσινγκτον αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνεχείς διμερείς και πολυμερείς παρασκηνιακές συναντήσεις για το ελληνικό ζήτημα μεταξύ των εκπροσώπων όλων των πλευρών. 

Απώτερος στόχος, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, είναι στο Eurogroup της Σόφιας την επόμενη Παρασκευή, να επιτευχθεί προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που θα οδηγήσει στην ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ με την Ελλάδα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου