Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

Σε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου κατέληξαν ΕΕ και Μεξικό


Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Μεξικό κατέληξαν σήμερα σε προκαταρκτική συμφωνία για μια νέα συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ των δύο πλευρών, όπως ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Οι Βρυξέλλες και το Μεξικό διαπραγματεύονταν τον εκσυγχρονισμό της εμπορικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε πριν από 21 χρόνια και καλύπτει κυρίως βιομηχανικά προϊόντα. Ήθελαν να προστεθούν σε αυτήν γεωργικά προϊόντα, περισσότερες υπηρεσίες και επενδύσεις αλλά και να υπάρξει πρόβλεψη που θα καθορίζει τις συνθήκες εργασίας και την προστασία του περιβάλλοντος.

«Μετά από πολλούς μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων, σήμερα το απόγευμα καταλήξαμε σε κατ' αρχήν συμφωνία για το εμπόριο και τις επενδύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Μεξικού», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι Ευρωπαίοι Επίτροποι, Σεσίλια Μάλμστρεμ και Φιλ Χόγκαν και ο υπουργός Οικονομικών του Μεξικού, Ιλδεφόνσο Γκουαχάρδο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημείωσε ότι «το εμπόριο μπορεί και πρέπει να είναι μια διαδικασία από την οποία θα βγαίνουν κερδισμένοι και οι δύο» και ότι οι δύο πλευρές «συνεργάστηκαν και κατέληξαν σε ένα αμοιβαία επωφελές αποτέλεσμα».

«Το κάναμε ως εταίροι που είναι πρόθυμοι να συζητούν, να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους και ταυτόχρονα να είναι πρόθυμοι να συμβιβάζονται. Με αυτή τη συμφωνία το Μεξικό προστίθεται, μαζί με τον Καναδά, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη, στην αυξανόμενη λίστα των εταίρων που είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με την ΕΕ και να υπερασπιστούν το ανοιχτό, δίκαιο και βασισμένο σε κανόνες εμπόριο», πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου