Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

EuroAsia Interconnector: Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Κρήτη για την κατασκευή


Ξεκίνησαν μετά τις διακοπές του Πάσχα οι  εργασίες στην Κορακιά του Δήμου Μαλεβιζίου της Κρήτης για την κατασκευή των υποδομών για το υποθαλάσσιο καλώδιο EuroAsia Interconnector.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την χαρτογράφηση της περιοχής από όπου σχεδιάζεται να ξεκινήσει το δεύτερο τμήμα του καλωδίου με προορισμό την Αττική μελλοντικά.

Οι εργασίες αυτές αποτελούν τμήμα του προπαρασκευαστικού σταδίου του έργου, το οποίο φιλοδοξεί να ενώσει το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, καθιστώντας τη χώρα μας ενεργειακό κόμβο.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ της Κρήτης, τα συνεργεία του Euroasia κατέγραψαν με μέσα τελευταίας τεχνολογίας περιοχή μεγέθους πάνω από 2.000 στρέμματα στην Κορακιά. Προχώρησαν επιτόπου σε εργασίες καταγραφής και χωροθέτησης της περιοχής μεγέθους 2.500 στρεμμάτων, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονες μεθόδους και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ενώ χρησιμοποίησαν και drones. Με αυτόν τον τρόπο, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των συνεργείων, δημιουργείται το υπόβαθρο σε επίπεδο πρώτων προετοιμασιών, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι σχετικές μελέτες για τη δημιουργία του σταθμού μετατροπής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο εν λόγω σταθμός θα βρίσκεται στην Κορακιά και όχι στην περιοχή της Δαμάστας, όπως ήταν το αρχικό πλάνο από πλευράς ΑΔΜΗΕ, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο EuroAsia Interconnector προβλέπει τη σύνδεση Ισραήλ, Κύπρου, Κρήτης και ηπειρωτικής Ελλάδας, με δυναμικότητα 2.000 MW. Έχει συμπεριληφθεί από την Ε.Ε. στη λίστα των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος και περιλαμβάνει τα εξής υποέργα:

Υποβρύχια διασύνδεση Κύπρου-Ισραήλ, με μήκος περί τα 310 χλμ.

Υποβρύχια διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, με μήκος περί τα 1.190 χλμ., εκ των οποίων περίπου 880 χλμ. αφορούν την υποβρύχια διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης και περίπου 310 χλμ. αφορούν την υποβρύχια διασύνδεση Κρήτης-Αττικής.

Βάσει του σχεδιασμού, η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική πρόκειται να ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα εγκατασταθούν δύο καλώδια μεταφοράς, όπως επίσης και οι εγκαταστάσεις των σταθμών μετατροπής του συνεχούς ρεύματος με εναλλασσόμενο δυναμικότητας 1.000 MV. Η πρώτη φάση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2022.

Κατά τη δεύτερη φάση θα προστεθούν δύο επιπρόσθετα καλώδια στους διαδρόμους των ήδη υφιστάμενων καλωδίων και δύο επιπλέον σταθμοί μετατροπής, ένας στο Ισραήλ και ένας στην Αττική, για αναβάθμιση του συστήματος στα 2.000 MV.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου