Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Τι λέει το Strafor για τους πραγματικούς λόγους της επίθεσης των ΗΠΑ στη Συρία


Το Stratfor αναλύει τους λόγους για τους οποίους ο Τραμπ έδωσε την έγκριση για τα χτυπήματα στην Συρία.

Διαβάστε την ανάλυση:

O Ντοναλντ Τραμπ έδωσε την έγκριση για χτυπήματα ακριβείας στη Συρία στοχεύοντας σε εγκαταστάσεις που συνδέονται με το πρόγραμμα χημικών όπλων της κυβέρνησης. Δήλωσε πως τα χτυπήματα εγκρίθηκαν σε μια συντονισμένη προσπάθεια με τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία και πως η επιχείρηση κατά των χημικών όπλων της συριακής κυβέρνησης ενσωματώνει όλα τα «εργαλεία εθνικής δύναμης». Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε δήλωσή της ευθυγραμμίστηκε με τον Λευκό Οίκο, διευκρινίζοντας ότι πρόθεση είναι οι επιθέσεις να είναι «περιορισμένες και στοχευμένες» και ότι δεν έχουν ως σκοπό την παρέμβαση στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Αξιωματούχοι του Πενταγώνου επιβεβαίωσαν ότι τα κανονικά κανάλια «αποκλιμάκωσης» με τη Ρωσία χρησιμοποιήθηκαν, αλλά δεν ενημερώθηκαν προκαταβολικά οι Ρώσοι για τους συγκεκριμένους στόχους και ότι δεν επιχείρησαν να παρέμβουν στην επίθεση, όπως αναμένονταν.

Επιπλέον επιθέσεις αναφέρθηκαν κατά του αεροδρομίου Mezzeh -μια βασική βάση αεροπλάνων και ελικοπτέρων της συριακής ρεπουμπλικανικής

Ο σκοπός της επίθεσης υπερβαίνει την έννοια ενός τιμωρητικού χτυπήματος. Επεκτάθηκε σε μια συντονισμένη προσπάθεια να μειωθεί σοβαρά η ικανότητα της συριακής κυβέρνησης να κατασκευάζει και να χρησιμοποιεί χημικά όπλα. Παράλληλα με την ομιλία Τραμπ από τη Συρία υπήρξαν αναφορές ότι οι αεροπορικές επιθέσεις στόχευσαν επιστημονικά εργαστήρια στις επαρχίες της Δαμασκού και της Χολμς. Επιπλέον επιθέσεις αναφέρθηκαν κατά του αεροδρομίου Mezzeh -μια βασική βάση αεροπλάνων και ελικοπτέρων της συριακής ρεπουμπλικανικής φρουράς και μια από τις εγκαταστάσεις που συνδέονται με τις κυβερνητικές επιχειρήσεις κατά των ανταρτών στην ανατολική Γούτα.

Οι στόχοι ήταν σημαντικά ευρύτεροι απ’ ότι το 2017 όταν έγινε η επίθεση στη βάση Shayrat και περιελάμβαναν πάνω από έξι σημεία

Υπήρξαν επίσης αναφορές για επιθέσεις στο όρος Jabal Qassioun που έχει θέα στη Δαμασκό και πρόκειται για μια περιοχή με διοικητικά κέντρα του στρατού και θέσεις πυροβολικού που στήριξαν την εκστρατεία κατά της ανατολικής Γούτα. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε αντιαεροπορικούς πυραύλους στη Δαμασκό. Οι αναφορές για τις επιθέσεις ευθυγραμμίζονται με την προτεραιότητα να χτυπηθούν εγκαταστάσεις που συνδέονται με χημικά όπλα. Οι στόχοι ήταν σημαντικά ευρύτεροι απ’ ότι το 2017 όταν έγινε η επίθεση στη βάση Shayrat και περιελάμβαναν πάνω από έξι σημεία, περιλαμβανομένων αεροπορικών βάσεων και σημείων με χημικά όπλα.

Πέρα από τους άμεσους τακτικούς σκοπούς της μείωσης της ικανότητας της συριακής κυβέρνησης να διενεργεί χτυπήματα με χημικά όπλα, και την υπόσχεση να συνεχιστεί η στρατιωτική δράση αν απαιτηθεί, η ομιλία Τραμπ άγγιξε μια ευρύτερη στρατηγική πρόθεση: να αμφισβητηθεί η παρουσία του Ιραν στη Συρία.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Κατάρ ονοματίστηκαν ως «σύμμαχοι» στην προσπάθεια όχι μόνο να μειωθεί η ικανότητα χρήσης χημικών από τη συριακή κυβέρνηση αλλά και για το έργο κατά των ιρανικών συμφερόντων στην περιοχή. Το Κατάρ παρείχε στρατηγικό χώρο στα αμερικανικά βομβαρδιστικά B1 που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου