Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Τεράστιες ποσότητες εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης



Την εκτίμηση ότι από την εκμετάλλευση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων που υπάρχουν νότια της Κρήτης, το εισόδημα της Ελλάδας σε βάθος 25ετίας θα φτάνει τα 500 δισ. ευρώ, εξέφρασε τη Δευτέρα ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος, μιλώντας σε εκδήλωση στα Χανιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ο κ. Φώσκολος δήλωσε ότι σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, ωστόσο διαθέτει σύγχρονα κοιτάσματα υδρογονανθράκων ΝΑ έως ΝΔ της Κρήτης και γεωλογικούς σχηματισμούς νότια της νήσου, που περικλείουν στερεό αέριο και σε πέντε με δέκα χρόνια, ένα μέρος του θα είναι εκμεταλλεύσιμο.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η αξιολόγηση γεωλογικών και γεωχημικών στοιχείων, που έχουν δημοσιευθεί κυρίως από ξένους επιστήμονες, υποδεικνύει την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 km2, με μεγάλο μέρος τους να βρίσκονται εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Επίσης, ξένες επιστημονικές δημοσιεύσεις συνηγορούν στο ότι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, εντός της ελληνικής ΑΟΖ, στους γεωλογικούς σχηματισμούς έκτασης 60.000 Km2, περικλείεται στερεό αέριο μεγέθους 30 τρισ. m3.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο καθηγητής επισήμανε πως με την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ΝΔ έως ΝΑ της Κρήτης η Ελλάδα θα αλλάξει ρόλο και από κράτος – καταναλωτής υδρογονανθράκων θα καταστεί κράτος – παραγωγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου