Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Εβγαινε η μαύρη ψυχή του .. και μιλούσε Ελληνικά


Η Ελληνοκυπριακή καταγωγή του αποβιώσαντος Γενίτσαρου Ραούφ Ντεκτάς

Μάθατε ότι έφυγε από τη ζωή ο Ραούφ Ντενκτάς… εκείνο ίσως που δεν έγινε γνωστό είναι ότι ο τουρκοκύπριος γεννίτσαρος, σύμφωνα με την οικογένεια του, σε κάποια φάση άρχισε να μιλά ελληνικά και να λέει κάποια πράγματα που κανένας δεν καταλάβαινε και όλοι του ζήτησαν να μιλά τουρκικά ή Αγγλικά για να τον καταλαβαίνουν. 

Λέτε την ώρα που έβγαινε η ψυχή του να είχε τύψεις;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & 13―ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 88 ΕΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Απεβίωσε ο Ραούφ Ντενκτάς

«Εδώ υπάρχει ένα ανεξάρτητο κράτος», υπήρξαν τα τελευταία λόγια του Ντενκτάς.

Απεβίωσε το βράδυ της Παρασκευής, 13/1/2012, ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, αρχιεγκληματίας Ραούφ Ντενκτάς, σε νοσοκομείο των κατεχομένων όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Λίγο νωρίτερα οι γιατροί του είχαν διαψεύσει φήμες περί θανάτου του που είχαν κυκλοφορήσει σε τ/κ ΜΜΕ.

Η είδηση του θανάτου του κ. Ντενκτάς ανακοινώθηκε από τον γιό του Σερντάρ Ντενκτάς, στο «Νοσοκομείο της Εγγύς Ανατολής».

Το βράδυ της Παρασκευής στο «Νοσοκομείο της Εγγύς Ανατολής» έσπευσαν ο ηγέτης της τ/κοινότητας Ντερβίς Έρογλου, ο «πρωθυπουργός» Ιρσέν Κιουτσούκ καθώς και άλλες κορυφαίες προσωπικότητες της τ/κ κοινότητας.

Οι ιατροί του Ντενκτάς ανακοίνωσαν ότι κατά τις βραδινές ώρες ο Ντενκτάς κρατήθηκε στην ζωή με μηχανική υποστήριξη και ότι τότε έχασε τις αισθήσεις του.

Πριν να χάσει τις αισθήσεις του, ο Ραούφ Ντενκτάς συνομίλησε με την σύζυγο του και εξέφρασε την αγάπη για το πρόσωπο της. Παράλληλα, έστειλε ένα τελευταίο μήνυμα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. «Εδώ υπάρχει ένα ανεξάρτητο κράτος», υπήρξαν τα τελευταία λόγια του Ντενκτάς.

Ο Ντενκτάς έδινε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή εδώ και 8 μήνες. Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.

Ένας ακόμα γεννίτσαρος μάς άφησε...

Ένας Γεννίτσαρος με όλη την σημμασία τις λέξεως. Η γιαγιά του ήταν Ελληνοκύπρια από την Πάφο. Έκανε ότι μπορούσε για να δείξει ότι ήταν Τούρκος και δυστυχώς το κατάφερε πολύ καλά για εμάς. Μια ζωή πολέμησε την Κύπρο, την ήθελε Τουρκική και δυστυχώς η Χούντα και τα πιόνια της εδώ του έδωσαν την ευκαιρία να αποδείξει την αγάπη του για την Τουρκία.

Μακάρι να είχαμε στην Κύπρο και την Ελλάδα πολιτκούς με το δικό του πάθος για την πατρίδα του και την υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου. Απλά φανταστήκατε να είχανε πετρέλαιο τα κατεχόμενα και να ήταν ο Ντεκτάς στην εξουσία, αν θα μας έκανε ειδικό ταμείο, ώστε από τα έσοδα του αερίου να μας τα δώσει μετά την λύση;

΄Η ακόμα να έδινε εκ περιτροπής προεδρία, όπως έκαμε ο Ευέλικτος που νομίζει ότι αν κάνει δώρα στους Τούρκους αυτοί θα καϊλήσουν για λύση;

tanea-london.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου