Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Τα μυστικά του Ναού της Δήμητρας, στην χερσόνησο του Ταμάν


Την προσοχή των ειδικών, από όλο τον κόσμο προσελκύει το μοναδικό στο έδαφος της Ρωσίας και των χωρών της ΚΑΚ αρχαίο ιερό, αφιερωμένο στη θεά Δήμητρα, που ανακαλύφθηκε στο χωριό Βέστνικ, στη χερσόνησο του Ταμάν, στα βόρεια παράλια του Ευξείνου Πόντου.


Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα , στο ναό, που αποδείχθηκε κατά πενήντα χρόνια παλαιότερος του Παρθενώνα, διεξάγονταν μερικές από τις πιο μυστηριώδεις και σημαντικές τελετές της αρχαιότητας, τα Ελευσίνια Μυστήρια. Κατά τη γνώμη των ειδικών ανάλογο αυτού του μοναδικού αρχαιολογικού μνημείου μπορεί να είναι ίσως το παγκοσμίως γνωστό Stonehenge στην Αγγλία.
Ο διδάκτωρ ιστορικών επιστημών Νικολάι Σούνταρεφ, επικεφαλής της αποστολής Ανατολής-Βοσπόρου του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ο οποίος ανακάλυψε το ναό, τώρα είναι περιζήτητος, αναφέρει το εκτενές ρεπορτάζ της greek.ruvr.ru. Ο ρώσος επιστήμονας έχει ήδη επισκεφθεί τους συναδέλφους του στη Γερμανία και ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Ιταλία.
Ο κ. Σούνταρεφ είναι πεπεισμένος, ότι οι περαιτέρω ανασκαφές θα επιβεβαιώσουν ότι το κτίριο που αποκαλύφθηκε είναι μόνο ένα μέρος ενός μεγάλου λατρευτικού συγκροτήματος. Κατασκευασμένο με όλους τους κλασικούς αρχαιοελληνικούς κανόνες, το μεγαλειώδες, για την εποχή του, κτίσμα θα μπορούσε να ανεγερθεί μόνο με τη συμμετοχή της ανώτατης εξουσίας του Βασιλείου του Βοσπόρου, σημειώνει ο επιστήμονας.
«Κατέστη αμέσως σαφές, ότι αυτό το κτίριο είναι μια ασυνήθιστη δημόσια κατασκευή. Δηλαδή, οικοδομήθηκε όχι με ιδιωτικούς πόρους, αλλά με χρήματα του κράτους ή της κοινότητας, με καλούς αρχιτέκτονες και λαξευτές πέτρας, με προσεκτική προσαρμογή των λίθων. Ακόμη και τώρα, είναι δύσκολο να τοποθετήσεις το μαχαίρι ανάμεσά τους. Όλα έγιναν χωρίς τη βοήθεια μεγάλων λεπίδων, που τότε δεν υπήρχαν, αλλά μικρών κοπιδιών. Πολύ προσεκτική και ποιοτική εργασία», σημειώνει ο Ρώσος αρχαιολόγος.
Οι περαιτέρω ανακαλύψεις, μεταξύ των οποίων το ιερό και το άγαλμα, που απεικονίζει τη θεά Δήμητρα, η οποία κρατά στους ώμους την κόρη της, Περσεφόνη, επιβεβαίωσαν ότι το συγκρότημα του ναού ήταν αφιερωμένο στην αρχαία ελληνική θεά της γονιμότητας και της γεωργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου