Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Υπάρχουν Έλληνες πολίτες που υμνούν ως προφήτη τον Κεμάλ; Και όμως υπάρχουν!


Δεν πρέπει μάλιστα να λησμονούμε ότι για λίγα Ευρώ, μπορούν να δουν και τον Κεμάλ φαντάρο, όπως άλλωστε να κάνουν και υψηλόβαθμους υπουργούς να πηγαίνουν στα γραφεία των ημίτρελλων μα τόσο επικίνδυνων εγκεφαλικά νεκρών. Επέτειο για επέτειο της Τούρκικης Ιστορίας δεν έχουνε αφήσει ανεόρταστη οι…«Τούρκοι της Δυτικής Θράκης». Σειρά για να τιμηθούν είχαν συνεπώς αυτή τη φορά οι πεσόντες του 1915 στο Τσανάκκαλε…


Η πολύνεκρη Μάχη των Δαρδανελίων (τουρκιστί: Τσανάκκαλε) μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των δυνάμεων της Αντάντ το 1915, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θεωρείται σύμβολο ηρωισμού και ένδοξης αντίστασης από τους Τούρκους και τιμάται ως περίπου εθνική επέτειος (πόσο δε μάλλον που στη διάρκειά εκείνων των γεγονότων είχε πρωτολάμψει και το…άστρο του διαβόητου εθνικού τους μεγαλοφασίστα – και μετέπειτα αρχιμακελλάρη των λαών – Μουσταφά Κεμάλ.
Ε, κι αφού την τιμούν οι Τούρκοι της Τουρκίας, φαντάζεστε εσείς ότι θα υστερούσαν οι εν Θράκη λακέδες, πρακτοράντζες και λοιπές τσανακογλείφτρες τους; Προ ολίγων ημερών λοιπόν, στις 31 Μαρτίου 2012, η αποκαλούμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» (GTGB) οργάνωσε σχετική εκδήλωση, στην οποία μίλησαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου της Αδριανούπολης Ιλχάν Τοκσόζ και Μπουλέντ Αταλάι, καθώς και κάποιος ντόπιος – φερόμενος ως δάσκαλος Ιστορίας – ονόματι Ορχάν Ισμαήλ. Όσο για το ποιοι την παρακολούθησαν (πλην φυσικά του προέδρου της GTGB Κοράι Χασάν), αποθαυμάστε: και ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και ο υποπρόξενος Αντνάν Οζτούρκ και ο πρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας» και δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί και ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο αντιπρόεδρος του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» Οσμάν Ισμαήλ και ο πρόεδρος του (παράνομου) «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμί Τοραμάν και ο πρόεδρος του «Συλλόγου Δασκάλων Αποφοίτων της ΕΠΑΘ» Ιμπραήμ Μεχμέτ και η διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ, αλλά και η επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Πρώτο βήμα προς την Ισότητα» Σιμπέλ Μουσταφάογλου. Όλο το…καλό συναπάντημα δηλαδή!


Στην ομιλία του ο Ορχάν Ισμαήλ (όπως μας ενημερώνει η μειονοτική «Μπιρλίκ»), αφού μίλησε για τη μάχη στο Τσανάκκαλε, έδωσε τα…αναμενόμενα «ρέστα» στον συνήθη διαγωνισμό… κεμαλολαγνείας και παρέδωσε μάλιστα τον λόγο στον καθηγητή Μπουλέντ Αταλάι με την φράση: «Αξιότιμοι ομογενείς μου, σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα. Η 97η επέτειος από τον θρύλο του Τσανάκκαλε. Οι άνθρωποι που τιμούμε, ακόμη και στην πιο άσχημη εποχή της Αυτοκρατορίας βίωσαν έναν πόλεμο που έβγαλε έναν παγκόσμιο ηγέτη. Μετά από εκατοντάδες χιλιάδες μάρτυρές μας, ιδρύθηκε μια ισχυρή Δημοκρατία. Είστε όλοι σας πολύ τυχεροί, διότι από αυτή την περιοχή βγάλατε έναν παγκόσμιο ηγέτη».


Σε ανάλογο κλίμα και η ομιλία του Αταλάι, που μάλιστα προσπάθησε μεταξύ άλλων να διασκεδάσει και κάποιες…παρενέργειες του έως πρότινος κοσμικού τουρκικού κράτους και να συζεύξει κάπως τις…δύο θρησκείες της Τουρκίας (δηλαδή την παραδοσιακή και εκείνη του…Κεμάλ), μέσα στα πλαίσια προφανώς της πολιτικής Ερντογάν: «Βλέποντας την μάχη στο Τσανάκκαλε, βλέπουμε στη μια μεριά τον προφήτη Μωάμεθ και στην άλλη τον Μουσταφά Κεμάλ» είπε ο Αταλάι. «Εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω, δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα της αντιπαράθεσης αυτών των δύο. Το Τσανάκκαλε είναι ένα μέρος όπου έγινε θαύμα. Αποτελεί νίκη της πίστης πάνω στα υλικά στοιχεία. Στα θεμέλια αυτής της νίκης μας υπάρχουν δύο πρόσωπα: και ο προφήτης μας και ο ιδρυτής της Tουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ. Εάν επιχειρήσουμε να εξαφανίσουμε τον έναν εκ των δύο, τότε προδίδουμε από την πλευρά της πίστης και του δοθέντος αγώνα τη νίκη του Τσανάκκαλε».
Και μετά από το λαμπρό αυτό δείγμα της new wave νεοθωμανικής… θεολογίας, ακούστηκε μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και το σχετικό με τον τουρκικό ηρωισμό ποίημα (της γνωστής, εικάζουμε, αισθητικής) που απήγγειλε κάποια Σιμπέλ Γκιουλιστάν. Μπρρρ! Ανατριχιάσαμε…


proxeneio-stop                                                                                                                                             πηγή greeknation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου