Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΤΟ 1974...«ΕΘΝΑΡΧΗΣ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ: ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ


Θέμα 1ον: Ο εβραιο-αμερικανός δημοσιογράφος Σαϊρους Σουλτσμπέργκερ, έγραψε στο γαλλικό περιοδικό «Εξπρές» της 6ης Νοεμβρίου 1981, ότι το 1973 οργάνωσε στο σπίτι του, στο Παρίσι, γεύμα γνωριμίας του γνωστού εβραίου υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ «νεκροθάφτη της Κύπρου, Κίσσινγκερ και του ψευτοεθνάρχη Καραμανλή. Ο Σουλτσμπέργκερ βεβαιώνει ότι ενώπιόν του, ο ψευτοεθνάρχης ζήτησε από τον Κίσσινγκερ «την συμπαράσταση των ΗΠΑ για την ανατροπή της χούντας». «Και τι να κάνουμε;», τον ρώτησε ο Κίσσινγκερ. «Να επέμβετε», ανταπάντησε ο Καραμανλής!




Θέμα 2ον: Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Δεβλέτογλου, έγραψε ένα άρθρο –το οποίο δεν διαψεύστηκε από τους εμπλεκομένους- στην εφημερίδα «Daily Telegraf», της 13ης Ιουνίου 1978, στο οποίο υποστήριξε ότι τον Μάιο του 1974 (δύο μήνες προ της τουρκικής εισβολής), έγινε στην Μάρνη (περίχωρο των Παρισίων), μυστική συνάντηση μεταξύ του Καραμανλή και του πρωθυπουργού του Αττίλα, Μ. Ετσεβίτ, επί παρουσία του Κίσσινγκερ. Σημείωσε δε με νόημα: «Όπως ήταν ευνόητο, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιθυμούσε τότε –όπως αλίμονο επιθυμεί και σήμερα- να πληροφορηθεί τι μπορούσε ο πασίγνωστος πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος να συζητήσει κρυφά με τους Ετσεβίτ και Κίσσινγκερ, λίγες εβδομάδες πριν από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την κατάρρευση του στρατιωτικού καθεστώτος στην Ελλάδα».




Θέμα 3ον: Σε επιστολή του, με ημερομηνία 19 Μαΐου 1976, προς τον τότε πρωθυπουργό της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, νομιμοποιεί τον Αττίλα 1, αλλά διαμαρτύρεται για τον Αττίλα 2 (τον οποίον δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει): «Την 20ην Ιουλίου 1974, η Τουρκία εισέβαλλε εις την Κύπρον, επωφελούμενη του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και ισχυριζόμενη ότι σκοπός της επεμβάσεως ήτο η αποκατάστασις της νομιμότητος. Η νομιμότης όμως απεκατεστάθη μετά τρεις ημέρας εις την Κύπρον εις το πρόσωπο του κ. Κληρίδη και εις την Ελλάδα με την επιστροφή μου. Ο σκοπός επομένως της τουρκικής επεμβάσεως είχεν εκπληρωθεί και λογικώς η Τουρκία θα έπρεπε να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρον…».




Θέμα 4ον: Ο ψευτοεθνάρχης, αμέσως μετά την άνοδό του στην εξουσία, τον μαύρο Ιούλιο του ’74, και παρά την παλαϊκή απαίτηση για άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου, δήλωσε στη βουλή ότι «ο φάκελος είναι αμετάκλητα κλειστός».




Θέμα 5ον: Τον Ιούλιο του ’74, οι Τούρκοι είχαν καταλάβει μόνο ένα μικρό προγεφύρωμα, στην Κύπρο. Τον Αύγουστο του 1974, που οι Τούρκοι κατέλαβαν το 40% της νήσου, με τον Αττίλα 2, ο ψευτοεθνάρχης απήντησε ως εξής στην απαίτηση του κόσμου για ελληνική βοήθεια στην Κύπρο: «Η Κύπρος κείται μακράν»!




Θέμα 6ον: Ο Α. Παπανδρέου είχε υποσχεθεί –μεταξύ των άλλων- και το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου. Αλλά δεν το έκανε ποτέ! Κατά καιρούς, όμως, το θυμόταν και το ξαναθυμόταν, πάντα χωρίς να καταλήγει κάπου. Είναι προφανές, ότι ο Παπανδρέου εκβίαζε τον Καραμανλή με το άνοιγμα του φακέλου της προδοσίας. Δύο είναι τα ένοχα μυστικά της μεταπολίτευσης: Ο φάκελος της Κύπρου που καίει τον Καραμανλή και ο φάκελος της τρομοκρατίας που καίει τον Παπανδρέου!




Θέμα 7ον: Ο πρωθυπουργός του Αττίλα (1 και 2), Μ. Ετσεβίτ, δήλωσε αργότερα ότι: «αν δεν κάναμε την επέμβαση στην Κύπρο, δεν θα επέστρεφε η δημοκρατία στην Ελλάδα».




Είναι, λοιπόν, κοινή πεποίθηση, ότι «την πούλησαν για να ξαναγυρίσουν». Με πρωταγωνιστή του ξεπουλήματος τον ψευτοεθνάρχη Καραμανλή! Σήμερα θα εξετάσουμε τον ρόλο του Ευάγγελου Αβέρωφ,του «ευπατρίδη» της πολιτικής, όπως τον παρουσιάζουν σήμερα οι αρχηγοί της κεντροδεξιάς… παράγκας, Α. Σαμαράς και Γ. Καρατζαφέρης, οι οποίοι δηλώνουν υπερηφάνως ότι είναι πολιτικά του παιδιά. Του ανθρώπου που, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Πολιτικά Θέματα», έλεγε στον Καραμανλή κατά την περίοδο της επαναστάσεως: «Μην πιστεύεις όσα σου λένε παράγοντες του στρατιωτικού καθεστώτος ότι θα σε επαναφέρουν. Αυτοί θα φύγουν μόνο με εθνική συμφορά». Για να δούμε τι έγραψε για τον ρόλο του Αβέρωφ η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι», σε δύο παρόμοια δημοσιεύματά του (τα οποία ποτέ δεν ετόλμησε να διαψεύσει ο Αβέρωφ):


Στις 24 Αυγούστου 1984: «Δεν υπάρχει πια αμφιβολία ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ-Τοσίτσας είναι ένας από τους μοιραίους ανθρώπους για την Κύπρο – για την καταστροφή της Κύπρου. Συνεκροθάφτης –μαζί με τον Καραμανλή- του Κυπριακού με τις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου, θα παίξει ρόλο σ’ ένα «σεμινάριο», όπου συζητήθηκε (και αποφασίστηκε;) η τύχη της Κύπρου, τον Σεπτέμβρη του 1973 στη Ρώμη. Παρ’ όλο ότι γράψαμε και ξαναγράψαμε, παρ’ όλο ότι τον προκαλέσαμε κατ’ επανάληψη, ο –σε άλλα θέματα- τόσο εύθραυστος αρχηγός της ΝΔ κάνει, εδώ, την πάπια. Θα τον ξαναρωτήσουμε για άλλη μια φορά, θυμίζοντάς του ότι σιωπή για ένα τόσο τεράστιο θέμα σημαίνει αποδοχή μιας ευθύνης βαριάς: εκεί, στη Ρώμη, «πουλήθηκε» η Κύπρος. Βανς (ο άνθρωπος των Αμερικανών), Ντενκτάς, Κληρίδης και… Βαγγέλαρος, «τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε», που λέει και το λαϊκό άσμα. Με ποια ιδιότητα πήγε εκεί ο Ευάγγελος Αβέρωφ, αφού ήταν ένας απλός πολίτης; Ο Αβέρωφ υπερηφανεύεται συχνά για την τόλμη του – πολλές φορές έχει, λέει, κάνει παράτολμα πράγματα στη ζωή του. Γιατί εδώ η… τόλμη του τον εγκατέλειψε; Γιατί δεν έχει το κουράγιο να μιλήσει για την ιστορία αυτή; Του δίνουμε σήμερα άλλη μία ευκαιρία: Βαγγέλη, τι έκανες στη Ρώμη τον Σεπτέμβρη του ’73, με Βανς, Ντενκτάς, Κληρίδη και ΣΙΑ;».


Κι αφού –εν τω μεταξύ- ο Ευάγγελος Αβέρωφ τα τίναξε χωρίς να απαντήσει στις φοβερές κατηγορίες, ας μας απαντήσουν τώρα τα –κατά δήλωσίν τους- … «πολιτικά του παιδιά»: ο Α. Σαμαράς και ο Γ. Καρατζαφέρης!


Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΙΓΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.


Ο Ιωάννης Ζίγδης ήταν επιφανής πολιτικός της «Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου» (ΕΔΗΚ). Ενώ ήταν σοβαρός άνθρωπος και έντιμος πολιτικός, λοιδορήθηκε και γελοιοποιήθηκε από τον τύπο της εποχής, όσο κανένας άλλος. Ο πόλεμος εναντίον του είχε δύο αιτίες: 1ον) Η ΕΔΗΚ ήταν εμπόδιο στην μεθοδευμένη, από σκοτεινούς εγχώριους και διεθνείς κύκλους, άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και 2ον) Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός, ο οποίος είχε έντονη ευαισθησία για τα εθνικά θέματα, έλεγε την πάσα αλήθεια για το Κυπριακό. Ιδού τι είπε μέσα στη βουλή για την προδοσία της Κύπρου, με την συνέργεια των γνωστών πουλημένων ανωτάτων αξιωματικών που δεν υπάκουσαν στην εθνική κυβέρνηση της χώρας, εφόσον ήταν σε προ-συνεννόηση με τους πολιτικάντηδες που είχαν ξεπουλήσει την Κύπρο, για να γυρίσουν:


«Μη δίδετε τόσο κατηγορηματικές βεβαιώσεις για πράγματα τα οποία, αν και δεν έχουν καταχωρηθεί στο ληξιαρχείο, στο συμβολαιογραφείο, είναι ωστόσο γνωστά και υπάρχουν γι’ αυτά αποδείξεις πάρα πολύ σοβαρές. Ξεύρω γιατί το κάνετε αυτό. Διότι πάντοτε, πίσω από τη σκέψη σας, υπάρχει ο φόβος της αποκάλυψης τι έγινε κατά την μεταπολίτευση. Ο φόβος ότι θα αποκαλυφθεί, τώρα, ότι πολλοί άνθρωποί σας, από την κρίσιμη εκείνη στιγμή, δεν υπήρχαν νομιμόφρονες προς την κυβέρνησή τους –δεν με νοιάζει αν ήταν δικτατορική η κυβέρνηση εκείνη την στιγμή-, πολλοί αξιωματικοί δεν υπήκουσαν εις την τότε κυβέρνησίν τους, υπήκουσαν σε ξένες κυβερνήσεις».


(πηγή: Πρακτικά της Βουλής, ΚΗ΄ Συνεδρίαση της 10ης Φεβρουαρίου 1978).


 ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΣΩΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ.


Όπως είναι γνωστό, κάθε 1η του χρόνου, οι Άγγλοι ανοίγουν ένα μέρος από τα αρχεία τους (τα πιο… ανώδυνα) για την περίοδο πριν 30 χρόνια. Την 1/1/2005, άνοιξαν κάποια αρχεία για το 1974. Κάποια, κι όχι όλα ασφαλώς. Αλλά κι απ’ αυτά τα λίγα, τα ανώδυνα, βγαίνουν πολλά συμπεράσματα:


Θέμα 1ον: Ακριβώς μια εβδομάδα πριν από το κίνημα της 15ης Ιουλίου, ο Άγγλος πρέσβης στην Λευκωσία, Στέφεν Όλβερ, σε έκθεσή του προς το Λονδίνο, με τον τίτλο «Ελληνοκυπριακές σχέσεις», ανέφερε –μεταξύ των άλλων- τα εξής: «Διαγράφω τελείως την πιθανότητα πραξικοπήματος εναντίον του Αρχιεπισκόπου». Τι σημαίνει αυτό; Ότι το κίνημα της 15ης Ιουλίου, που έφερε στην εξουσία τον αείμνηστο αγωνιστή Νικόλαο Σαμψών, ήταν καθαρά ελληνική υπόθεση, και δεν υπήρξε καμία ανάμειξη του λεγόμενου ξένου παράγοντα (Αγγλο-αμερικανοί σιωνιστές κ.α.).


Θέμα 2ον: Ο αποκαλούμενος «κόκκινος παπάς», «Κάστρο της Μεσογείου» κ.τ.λ., Μακάριος, αναχώρησε από την Πάφο, με την βοήθεια των Άγγλων. Στην δε κατάπτυστη ομιλία του στον ΟΗΕ (με την οποίαν έδωσε στους Τούρκους το νομικό έρεισμα για να εισβάλλουν στην Κύπρο), δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους σωτήρες-υποβολείς του: «Είμαι ευγνώμων προς την βρετανικήν κυβέρνησιν, η οποία διέθεσε εν ελικόπτερον δια να με παραλάβει εκ Πάφου, να με μεταφέρει εις τας βρετανικάς βάσεις και εκείθεν δι’ αεροπλάνου εις Μάλταν και Λονδίνον. Η παρουσία μου εις την αίθουσαν ταύτην του Συμβουλίου Ασφαλείας, κατέστη δυνατή χάρις εις την παρασχεθείσαν προς εμέ βοήθειαν υπό της βρετανικής κυβερνήσεως».


Θέμα 3ον): Οι Άγγλοι είχαν φτιάξει σχέδιο για να επαναφέρουν τον Μακάριο στην εξουσία και να αποτρέψουν ελληνική στρατιωτική παρέμβαση (δεν χρειάστηκε, τους πρόλαβαν οι προδότες και οι Τούρκοι!): σε άκρως απόρρητο έγγραφο, με ημερομηνία 17 Ιουλίου 1974, που απευθυνόταν στον πρωθυπουργό Ουίλσων, αναφέρονται και τα εξής: «Για να έχει επιτυχία το σχέδιό μας, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στρατιωτικές δυνάμεις για να επαναφέρουμε τον Μακάριο στην Λευκωσία. Σε περίπτωση που υπάρξει ελληνική παρέμβαση από ξηρά ή θάλασσα, οι βρετανικές δυνάμεις θα μπορέσουν να την αποτρέψουν επιτυχώς».


Θέμα 4ον): Οι Άγγλοι είχαν σχέδιο όχι μόνο για την επιστροφή του Μακαρίου στην εξουσία, αλλά και για την εδραίωσή του σ’ αυτήν, στην περίπτωση βέβαια που δεν θα επιτύγχανε τους στόχους της η προδοσία των πολιτικάντηδων και η τουρκική εισβολή: «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν τμήματα του πληθυσμού που θα καλωσορίσουν την επιστροφή του Μακαρίου, όμως υπάρχει και μέρος που δεν την επιθυμεί και πιστεύουμε ότι θα εναντιωθεί στα σχέδιά μας, με τη βοήθεια της ΕΟΚΑ Β΄, με ανταρτοπόλεμο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε από τις ελληνικές δυνάμεις, που είναι καλά εκπαιδευμένες και ελέγχονται πλήρως από την Αθήνα».
Τα συμπεράσματα δικά σας!        Διαβάστε επίσης στον παρακάτω σύνδεσμο: Έτσι προδόθηκε η Κύπρος... Τέσσερα κείμενα-κρυμμένες αλήθειες    http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/2012/01/blog-post_1200.html                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου