Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ποιοι και γιατί εμπόδιζαν επί χρόνια τα ελικόπτερα του Στρατού να μετέχουν στη δασοπυρόσβεση;


Το θέμα της χρήσης των ελικοπτέρων του Ελληνικού Στρατού καίει... Το θέμα της μίσθωσης ελικοπτέρων από το ΠΣ καίει και ζεματάει και αυτό μέχρι σήμερα...  Μετά το έτος 2000, όπου πέντε (5) ελικόπτερα του Στρατού, τύπου CHINOOK και UH-1H, με απόφαση του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχαντζόπουλου, μετείχαν αποτελεσματικά και ''πάρα πολύ οικονομικά'' για το Δημόσιο (60.000 ευρώ/ανά Ε/Π/για 5 μήνες) και τον φορολογούμενο πολίτη, σε σχέση με τα αντίστοιχα μισθωμένα Ε/Π μεσαίου τύπου (800.000 ευρώ / ανά Ε/Π/για 3 μήνες), κάποια ''συμφέροντα'' ή αρμόδιοι ''εμπόδιζαν'' ή καλύτερα '' τα παρόπλισαν'' σκόπιμα, με την αιτιολογία ότι το αλμυρό νερό της θάλασσας προκαλεί τεχνικά προβλήματα, τα εν λόγω Ε/Π από τη συμμετοχή τους στην δασοπυρόσβεση.  

Όλα αυτά για έναν απλό λόγο : Για να μισθώνει η Πυροσβεστική, κατά μέσο αριθμό, ετησίως 12-14 ελικόπτερα, τα οποία κόστιζαν για τους τρεις μήνες μίσθωσης τους κατά μέσο όρο πλέον των 30.000.000 ευρώ. 

Στις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές, όπως στο Άγιο Όρος, Αρκαδία, Κόρινθο και Χίο, ο Στρατός με δελτίο τύπου, ανακοινώνει εκτός των άλλων μέσων και προσωπικού και την συμμετοχή 2-3 Ε/Π τύπου CHINOOK. Είναι λοιπόν αυταπόδεικτο, εκ του αποτελέσματος, ότι είναι και χρήσιμα και κατάλληλα και αποτελεσματικά. Γεννάται λοιπόν ένα πολύ εύλογο ερώτημα: ''Ποιοι επί τόσα έτη, από το 2001 μέχρι το 2012, είναι αυτοί που σκόπιμα δεν έριχναν στη μάχη των δασικών πυρκαγιών τα CHINNOOK του Στρατού και για ποιο λόγο"; Μήπως για να ζημιώνεται το Δημόσιο από τη δαπάνη των μισθωμένων ελικοπτέρων; 

Κύριε Δένδια & κύριε Παναγιωτόπουλε, έχετε ηθικό και πολιτικό χρέος απέναντι στον φορολογούμενο πολίτη, να σταματήσετε από το 2013, την μίσθωση ελικοπτέρων για δασοπυρόσβεση και αντ' αυτών να χρησιμοποιηθούν ευρέως και σε μόνιμη βάση τα δικά μας στρατιωτικά ελικόπτερα. 

Όμως έχετε και άλλο ένα χρέος: να αποκαλύψετε και να οδηγήσετε στη Δικαιοσύνη τα ''συμφέροντα'' και τους ιθύνοντες που οδηγούσαν την Πυροσβεστική στην αδικαιολογήτως υπέρμετρης δαπάνης μίσθωσης ιδιωτικών ελικοπτέρων, όταν τα στρατιωτικά είναι ακινητοποιημένα στα αεροδρόμια και οι πυρκαγιές καταστρέφουν τον φυσικό πλούτο της χώρας.
 petraskandalou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου