Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Χανιά, μία από τις αρχαιότερες συνεχώς κατοικημένες πόλεις της Ευρώπης!


"Προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πόλη που κατοικείται συνεχώς και αδιαλείπτως από το 3500 π.Χ. έως και σήμερα. Μπορεί κατά περιόδους να είχε άλλη μορφή η πόλη αλλά ήταν από τις λίγες σε όλη την Ευρώπη που όλο αυτό το διάστημα κατοικείτο"... 

ανέφερε η αρχαιολόγος κ.Τζανακάκη στα πλαίσια ερευνών που έχουν ως στόχο να αποδείξουν ότι τα Χανιά είναι η αρχαιότερη κατοικημένη πόλη της Ευρώπης.

Οι αρχαιολόγοι, που συλλέγουν στοιχεία στην περιοχή της Κυδωνίας, στο λόφο του Καστελίου, πρσπαθούν να αποδείξουν ότι η πόλη κατοικείται αδιαλείπτως από το 3.500 π.Χ. έως και σήμερα.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της αρχαιολόγου Κ. Τζανακάκη: " Η Κνωσός είναι πιο σημαντική από την Κυδωνία αλλά σταμάτησε να κατοικείται. Τα Χανιά, οι Κυδωνίες ακόμα και την περίοδο των Σαρακηνών συνέχιζαν να κατοικούνται", σύμφωνα με πληροφόρηση του haniotika-nea.gr.

Να σημειωθεί ότι τα Χανιά υπέστησαν δύο μεγάλες καταστροφές, το 1.450 π.Χ. και το 350 μ.Χ. από σεισμό, ωστόσο συνέχισαν να κατοικούνται.

Πηγή
Το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου