Το πέρασμα των καραβανιών από την έρημο αυτή ανά τους αιώνες άφησε πάμπολλα σημάδια πίσω του. Οι πρώτοι δυτικοί μελετητές που έφθασαν στην περιοχή το 1900- ο Σουηδός γεωγράφος Sven Ηedin και ο Ούγγρος Αurel Stein- βρήκαν πολλά από αυτά, όπως και 2.000 χειρόγραφα που εξιστορούσαν τα δρομολόγια του δρόμου του μεταξιού τους προηγούμενους αιώνες. Ακολουθώντας τον δρόμο στις περιοχές της Κίνας, έβρισκαν παντού επιρροές από την τέχνη των Ελλήνων: Γεωμετρικά σχέδια στα υφαντά και στα κεραμικά, αγάλματα φτερωτών αλόγων, απεικονίσεις του Βούδα με φτερά αγγέλου... αλλά και ζωγραφιές με έλληνες στρατιώτες και Κενταύρους. Πολλοί σύγχρονοι αρχαιολόγοι επιμένουν ότι και ο πήλινος στρατός, που συνόδευσε το 210 π.Χ. τον αυτοκράτορα Κιν στον τάφο, είχε πηγή έμπνευσης τα αγάλματα των Ελλήνων!
Αλλά η μεγάλη έκπληξη ήλθε όταν πέρασε το «καθαρτήριο» της Πολιτιστικής Επανάστασης και η Κίνα άρχισε να ανασκάπτει επιστημονικά το παρελθόν της: Η έρημος Τακλαμακάν μόνον έρημη δεν ήταν. Θαμμένες πόλεις βρέθηκαν κάτω από τις αμμοθίνες της και τάφοι με μούμιες άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια. Δεκάδες μούμιες χιλιετηρίδων, τέλεια διατηρημένες από την ξηρασία. Ωστόσο... οι νεκροί δεν ήταν Κινέζοι! Ήταν ψηλοί, κοκκινομάλληδες, με ανοιχτόχρωμα μάτια. Οι πιο παλιοί ανάγονταν στο 1800 π.Χ. και οι πιο πρόσφατοι στο 300 π.Χ. Μεταξύ αυτών ήταν και ένα μωρό ενός έτους, που είχε στη θέση των ματιών του γαλάζιες πέτρες, και κάποιες γυναίκες, του 4ου και 3ου π.Χ. αιώνα, που φορούσαν μυτερά καπέλα όπως οι Αμαζόνες. Τι συνέβαινε; Ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι και πώς ζούσαν σε μια περιοχή τελείως άνυδρη;
Για το τελευταίο ερώτημα η απάντηση είναι μάλλον γεωλογική: Η έρημος Τακλαμακάν βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από το επίπεδο της θάλασσας και- σε παλιότερη εποχή, με άλλο κλίμα- ήταν πιθανότατα εύφορη πεδιάδα με λίμνη.
Κατά τα λοιπά, τα απρόσμενα αυτά ευρήματα- της δεκαετίας του 1990- δημιούργησαν μεγάλο μειονοτικό πρόβλημα στην Κίνα. Οι τουρκογενείς Ουιγούροι της περιοχής άρχισαν να λένε ότι οι μούμιες αποδείκνυαν ότι κατάγονταν από μη Κινέζους, τους Τοχάριους, άρα και η γύρω χώρα έπρεπε να γίνει αυτόνομη. Όλοι θυμήθηκαν τους αρχαίους κινεζικούς μύθους για έναν λευκό λαό στα δυτικά, ψηλό, με πράσινα και γαλανά μάτια, και βοστρυχωτά γένια. Έπειτα από πολλές διελκυστίνδες, η κινεζική κυβέρνηση δέχτηκε να γίνει εξέταση DΝΑ από κοινή ομάδα ερευνητών από πανεπιστήμια της Κίνας, της Σουηδίας και των ΗΠΑ.
Τα πορίσματα από το DΝΑ ξεκαθάρισαν ένα πράγμα: Οι μούμιες δεν είχαν καμία σχέση με τους Ουιγούρους Τούρκους, οι οποίοι άλλωστε είχαν καταλάβει την περιοχή μόλις τον 9ο αιώνα μ.Χ. Αλλά δεν επήλθε συμφωνία για τίποτε από τα υπόλοιπα. Οι ανθρωπολόγοι είχαν βρει γονιδιώματα που παραπέμπουν άλλοτε σε Κιμμέριους Κέλτες της Κριμαίας, άλλοτε σε Σκύθες του Κιργιστάν και άλλοτε σε κατοίκους της Ανατολικής Μεσογείου.
Τι λένε οι αρχαιολόγοι; Πολύ απλά, ότι τα σχέδια των ρούχων των νεκρών έχουν ελληνικής τεχνοτροπίας μοτίβα. Μάλιστα, ένα από τα εγχάρακτα ταφικά αναθήματα φέρει το σύμβολο της γνωστής "σβάστικας". Ακόμη πιο εντυπωσιακά, μια μούμια που βρέθηκε πολύ νοτιότερα της ερήμου στο Γινγκπάν της ΝΔ Κίνας- χρονολογείται από το 1000 π.Χ., έχει ύψος γύρω στο 1.90(!) και φέρει χρυσή νεκρική προσωπίδα, κατά το συνήθειο των Μυκηναίων.
Μα... υπάρχει ιστορική διασταύρωση; Έχουμε ξανακούσει ποτέ για τέτοιον λαό; Ψάχνοντας στα κείμενα του Πλίνιου του Πρεσβύτερου (ΧΧΙV, Τaprobane) βρίσκουμε μια απροσδόκητη περιγραφή των Κινέζων, από έναν πρεσβευτή της Κεϋλάνης, προς τον αυτοκράτορα Κλαύδιο: «Ο πατέρας μου έχει επισκεφθεί συχνά τη χώρα τους. Αυτοί οι άνθρωποι ξεπερνούν στο ύψος τους συνηθισμένους ανθρώπους, έχουν πυρόξανθα μαλλιά και γαλανά μάτια...». Σημειωτέον ότι ένας επισκέπτης από την Κεϋλάνη προφανώς θα πήγαινε στην Κίνα με πλοίο και θα έπιανε λιμάνι στη νοτιοδυτική μεριά της, κοντά στο Γινγκπάν.
Έπειτα από αυτό, η φαντασία οργιάζει. Βρήκαμε, μήπως, πού κατέληξαν οι Μυκηναίοι, όταν μετανάστευσαν λόγω κλιματικής αλλαγής μετά τον Τρωικό Πόλεμο; Τα κείμενα των Χετταίων μιλούν για τους Αχιγιάβα (Αχαιούς) που προχώρησαν πολεμώντας μέσα από την Συρία. Αλλά και οι Κιμμέριοι σάρωσαν εκείνα τα μέρη, για να καταλήξουν να γίνουν οι Πάρθοι. Μήπως, απλά, βρήκαμε αυτούς που τους κυνήγησαν ως την εσχατιά της Γης και τους εξολόθρευσαν, κλέβοντας ακόμη και τα ταφικά τους έθιμα; Κάποτε, η αλήθεια θα έλθει στο φως.
Πηγή Το Βήμα, Τ.Καφαντάρη
οι αραούκοι της χιλής έχουν πράγματι ελληνική καταγωγή;;;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι αν ναι θα μπορούσες να παραθέσεις τις πηγές που υπάρχουν;;;;;;;;
Δείτε εδώ http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/2012/05/blog-post_502.html
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι
εδώ http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/2012/08/blog-post_25.html
για αρχή.Ευχαριστούμε.
εγώ σε ευχαριστώ και μιας και πιάσαμε την λατινική αμερική
ΑπάντησηΔιαγραφήλες/γνωρίζεις μήπως υπάρχει σχέση ανάμεσα στους αραούκους και σε εκείνο το κεραμικό κομμάτι που βρέθηκε στο περού που είχε πάνω του την ''άγνωστη γραφή'';;;;;;;; ( που είχε πάνω του την Ελληνική γραφή δηλαδή;;;; )
παίζει βασικά να κάναμε και στη λατινική αμερική κανέναν αποικισμό και μας το κρύβουν......
Ελέγξτε αυτά τα κείμενα :
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/2012/09/blog-post_781.html
http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/2012/08/blog-post_25.html
http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6456.html
Φυσικά υπάρχει σύνδεση..Η κεντρική Αμερική βρίθει από αρχαία ελληνικά ευρήματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ Η ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ
ΑΣΧΕΤΟΣ
ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ - ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΜΕ
ΣΕΝΑΡΙΑ - ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ - ΜΥΘΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ - ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ - ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.......
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσα ευρήματα έχουν ΡΑΔΙΟΧΡΟΝΟΛΟΓΗΘΕΙ μέχρι σήμερα αποδεικνύουν ότι τα σημερινά εδάφη της Κίνας κατοικήθηκαν από το Χόμο Ερέκτους περισσότερο από ένα εκατομμύριο χρόνια πριν...
Η αρχαιολογική τοποθεσία Ξιχουντού στην επαρχία Σαανξί αποτελεί την αρχαιότερη καταγεγραμμένη περίπτωση χρησιμοποίησης της φωτιάς από το Χόμο Ερέκτους, η οποία χρονολογείται στα 1,27 εκατομμύρια χρόνια πριν...
ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΡΘΡΑ - ΜΠΟΥΡΔΕΣ.....ΑΣΧΕΤΕ
συνεχίζοντας -->
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Νεολιθική Εποχή στην Κίνα χρονολογείται ανάμεσα στα 12.000 και 10.000 π.Χ. Πρώιμες αποδείξεις πρωτο-κινεζικής γεωργίας βρέθηκαν με ραδιοχρονολόγηση να ανάγονται γύρω στο 7.000 π.Χ.
Περί το 7.000 π.Χ., οι Κινέζοι ασχολούνται ως αγρότες δίνοντας ώθηση στον πολιτισμό. Στο Νταμάιντι της επαρχίας Νινγκξιά, ανακαλύφθηκαν 3.172 χαρακτικά σε βράχο που απεικόνιζαν 8.453 χαρακτήρες όπως τον ήλιο, το φεγγάρι, θεούς και σκηνές κυνηγιού και βοσκής οικόσιτων ζώων. Αυτά τα ιδεογράμματα θεωρούνται οι αρχαιότεροι επιβεβαιωμένοι χαρακτήρες κινεζικής γραφής.
ΑΠΟ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΕ ΟΥΔΕΜΙΑ
ΓΕΝΕΤΙΚΗ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ