Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Oι Ρώσοι μας πέταξαν από τον South Stream!


   Oι «φίλοι» μας, οι σύμμαχοι μας οι Ρώσοι, όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι, μας πέταξαν έξω από το σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream που η Ελλάδα διατηρούσε ελπίδες πως θα περνούσε και από το νότο.
    Την ανακοίνωση την έκανε με τον πιο επίσημο τρόπο η Gazprom που συμμετέχει στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ.
Ο ο επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης έργων της Gazprom Leonid Chugunov ανακοίνωσε πως «το αέριο του South Stream θα πάει στην Ιταλία αλλά όχι μέσω της Ελλάδας»!.
    «Για την παροχή μισού δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Νότιο Ιταλία δεν χρειάζεται να κατασκευάσουμε αγωγό, δεν υπάρχει λόγος να γεμίσουμε έναν άδειο αγωγό προς την Ελλάδα » δήλωσε ο ίδιος , προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να τροφοδοτείται από τον υπάρχοντα αγωγό.
     Ο South Stream θα συνδέει υποθαλάσσια τη Ρωσία με τη Βουλγαρία και ξεκινά η κατασκευή 7 Δεκεμβρίου. Ουσιαστικά η Μόσχα θα παρακάμψει το εμπόδιο της Ουκρανίας που μέχρι σήμερα είναι η μόνη δίοδος του ρωσικού αερίου προς τα Βαλκάνια και τη νότια Ευρώπη.
    Το έργο θα έχει , συνολικό κόστος 16 δισεκατομμύρια Ευρώ και θ α μεταφέρει 63 δισεκατομμύρια . κυβικά μέτρα αερίου ετησίως, περίπου το 14% της συνολικής κατανάλωσης αερίου στην ΕΕ. 
    Ο αγωγός, από τη Βουλγαρία όπου θα καταλήγει η υποθαλάσσια σύνδεση, θα διασχίζει τη Σερβία, την Ουγγαρία και τη Σλοβενία με τελικό προορισμό τη Βόρειο Ιταλία.
    Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2015.
    Οι Ρώσοι ευχαρίστησαν επίσης της Τουρκία για την καλή συνεργασία τους στη Μαύρη Θάλασσα καθώς δεν δημιουργήθηκε κανένα θέμα στην προεργασία.
Να υπενθυμίσουμε η Ορθόδοξη Μόσχα επενδύει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου στην Μουσουλμανική Τουρκία του Ερντογάν..
    Το γεωστρατηγικό και οικονομικό παιχνίδι δεν κοιτάζει «θρήσκευμα», όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι , αλλά επενδύει στο κέρδος. του Μανώλη Κωστίδη onalert.gr
Σχόλιο Προμηθέως: Αναμενόμενη εξέλιξη. Η αναλγησία των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων, μας οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Η Ρωσία δεν μπορεί να περιμένει την Ελλάδα για πάντα, πρέπει να κάνουμε και εμείς ένα βήμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου