Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

"ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ"


Η σημερινή Επέτειος έχει πολλά νοήματα: Καταρχήν, είναι ΔΙΠΛΗ ΕΟΡΤΗ, αφού εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τον Ξεσηκωμό του 1821. Ο ταυτόχρονος αυτός εορτασμός, ενοχλεί ιδιαίτερα τους γραικυλίσκους "προοδευτικούς" που προσπαθούν να "ξαναγράψουν" την Ιστορία, αμβλύνοντας την ιστορική και θρησκευτική μνήμη των Ελλήνων. 

Παρά την προπαγάνδα τους όμως, αποτυγχάνουν οικτρά. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, με προεξάρχοντα τον Αρχιστράτηγο Θείοδωρο Κολοκοτρώνη, το τόνισαν εμφατικα: "Όταν επιάσαμε τα άρματα το κάναμε ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ"!!!

Είπε όμως και κάτι άλλο, ιδιαίτερα σημαντικό, ο Γέρος του Μωριά:

"ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ"!!!

Στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας, η παραπάνω προτροπή αποτελεί ΠΥΞΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΓΗ. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μέρος της παρακαταθήκης που μας άφησαν εκείνοι οι γενναίοι Έλληνες, που τα έβαλαν με μια ολόκληρη Αυτοκρατορία αδιαφορώντας για την καλοπέραση και την ησυχία τους.

Σήμερα, κάποιοι λένε πως δεν έχουμε πόλεμο, άρα δεν πρέπει να έχουμε τόσο...ακραίες απόψεις: Υπενθυμίζουμε σε όλους εκείνους, πως οι μεγαλύτερες προδοσίες έχουν γίνει εν καιρώ ειρήνης!

Ειρήνη είχαμε όταν χάθηκε η μισή Κύπρος. Ειρήνη όταν έγιναν "γκρίζα ζώνη" τα Ίμια. Ειρήνη έχουμε όταν σκοτώνονται οι πιλότοι μας σε αερομαχίες στο Αιγαίο. Ειρήνη υπάρχει με τις καθημερινές...βολτούλες των τούρκων στο Αιγαίο. Και άλλα πολλά ανάλογα παραδείγματα...

Να λοιπόν γιατί τα λόγια του μεγάλου Στρατηλάτη από την Πελοπόννησο είναι επίκαιρα όσο ποτέ: Διότι ποτέ στην παγκόσμια Ιστορία, καμία χώρα και κανένας λαός δεν προόδευσε, αν υπήρχε υπονόμευση ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ!

Αυτοί είναι οι "προκσυνημένοι" του σήμερα: 

- Οι κυβερνώντες και γενικότερα τα κόμματα και οι πολιτικοί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. 

- Τα Μμε. 

- Οι πανεπιστημιακοί. 

- Δυστυχώς, μερικοί και εντός Εκκλησίας. 

- Απλοί πολίτες, που αδιαφορούν για την Πατρίδα τους.

Όλοι οι παραπάνω, δεν αντιμετωπίζονται ούτε με "διαβουλεύσεις", ούτε φυσικά με συνεργασία: ΑΛΛΑ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ!

Τι ακριβώς εννοούμε; Ας δούμε το ιστορικό της συγκεκριμένης φράσης και θα καταλάβουμε:

Το 1825, όταν ο Ιμπραήμ Πασάς εισέβαλε στην Πελοπόννησο και με μια τρομοκρατία άνευ προηγουμένου εξανάγκασε τον ελληνοχριστιανικό πληθυσμό του μέρους να προσκυνήσει, ο Δημήτρης Νενέκος το 1826 συνέχισε το παράδειγμα των προσκυνημένων και, όχι μόνον αλλαξοπίστησε, αλλά πήγε και με το μέρος του Ιμπραήμ και πολέμησε ΕΝΑΝΤΙΟΝ των Ελλήνων πρώην συναγωνιστών του.

Πρέπει να τονίσουμε ότι ο ΝΕΝΕΚΟΣ ήταν οπλαρχηγός και είχε και 2.000 αγωνιστές υπό τις διαταγές του. Για την πράξη του αυτή τιμήθηκε από τον ίδιο τον Σουλτάνο και πήρε και τον τίτλο “Μπέης”. 

Είναι χαρακτηριστική η έκφραση του Μεγάλου Οπλαρχηγού του Έθνους Κολοκοτρώνη, όταν αποφυλακίσθηκε αναγκαστικά, για να αντιμετωπίσει τον Ιμπραήμ. "Μόνο εις τον καιρό του προσκυνήματος φοβήθηκα για την πατρίδα". 

Βλέποντας τον Νενέκο με τους Τουρκοπροσκυνημένους να πολεμούν ηρωικά εναντίον των Ελλήνων και να κερδίζουν και μάχες, ορκίστηκε να τους πολεμήσει μέχρι θανάτου. Τιμώρησε πάρα πολύ σκληρά τους Έλληνες οπλαρχηγούς, που προέτρεπαν τους Έλληνες χριστιανούς να τουρκέψουν κι έκαψε και ολόκληρα χωριά γεμάτα προσκυνημένους. 

Αυτό έγινε, για να αντιμετωπίσει την αρνητική μορφή που έπαιρνε η όλη εξέλιξη της Επανάστασης και να αναγκάσει τους τελευταίους Έλληνες που απόμειναν, να μην τουρκέψουν και να πολεμήσουν. "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους". Αυτό το είπε και εννοούσε τον Νενέκο ο Κολοκοτρώνης. 


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ)!

4 σχόλια:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ Σ΄ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΡΘΡΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΣ, ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΕΡΜΥΓΚΙΑ. ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ. ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ

    Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Οθωμανού δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας.

    Τι συνέβη, άραγε, στις 25 Μαρτίου του 1821 και την έχουμε αναδείξει ως την ημέρα της εθνικής μας εορτής;
    Τίποτα απολύτως λένε οι ιστορικοί. Ή σχεδόν τίποτα, για να είμαστε ακριβείς, πέρα από κάποιες αψιμαχίες. Κανένα σπουδαίο πολεμικό γεγονός που να δικαιολογεί αυτή την επιλογή. Ούτε καν η ύψωση του λαβάρου της Μονής της Αγίας Λαύρας και η ορκωμοσία των παλληκαριών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

    Το περιστατικό της Αγίας Λαύρας είναι ένας εθνικός μύθος. Τον οφείλουμε στον γάλλο περιηγητή και ιστορικό Φρανσουά Πουκεβίλ (1770-1838), ο οποίος συνέγραψε την τετράτομη Ιστορία της Αναγεννήσεως της Ελλάδος (1824). Η ιστορία διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, αλλά και μέσω του πίνακα Ο Όρκος της Αγίας Λαύρας (1851) του σημαντικού έλληνα ζωγράφου Θεόδωρου Βρυζάκη (1814-1878).

    Άλλωστε και ο ίδιος ο Παλαιών Γερμανός ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΛΕΞΗ για το περιστατικό στα απομνημονεύματά του. Είναι ιστορικά εξακριβωμένο ότι εκείνη την ημέρα δεν βρισκόταν στη Μονή της Αγίας Λαύρας, αλλά στην Πάτρα.

    Η επέτειος να γιορτάζουμε τον εθνικό ξεσηκωμό στις 25 Μαρτίου καθιερώθηκε στις 15 Μαρτίου 1838 από τον βασιλιά Όθωνα, προκειμένου να συνδεθεί με το εκκλησιαστικό γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
    Ήταν και επιθυμία του Αλέξανδρου Υψηλάντη και της Φιλικής Εταιρείας να συνδεθεί η έναρξη της επανάστασης με μια μεγάλη θρησκευτική εορτή για να τονωθεί το φρόνημα των υπόδουλων Ελλήνων.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ό κύριος ΄΄τίποτα απολύτως΄΄ σάς μαθαίνει ΄΄ιστορία΄΄. Μάθατε κάτι? Μάθαμε! Τό απόλυτο τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή