Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Οι πιέσεις της τρόικας / τα λάθη των ιθυνόντων / κάθε επιβουλή θα αντιμετωπισθεί καταλλήλως


Η αυτοϋπονόμευση της ελληνικής αποτρεπτικής ικανότητας

του Περικλή Νεάρχου Πρέσβυς ε.τ.

Παρακολουθήσαμε, με κατάπληξη, την τελευταία περίοδο, την τρόικα να παρεμβαίνει ακόμη και στις λεπτομέρειες των αμυντικών δαπανών. Να πιέζει, π.χ., όχι μόνο για περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των στελεχών, αλλά και για... περικοπές στις ώρες εκπαιδεύσεως και πτήσεως των πιλότων, στον αριθμό των αξιωματικών και των ανδρών των ειδικών δυνάμεων, στην προμήθεια καυσίμων και ανταλλακτικών.

Είναι φυσικό σε μια μεγάλη οικονομική κρίση, κατά την οποία δοκιμάζεται ολόκληρος ο Ελληνικός λαός, ότι η περικοπή δαπανών θ' αγγίξει όλους τους τομείς. Η Ελλάδα όμως δεν αντιμετωπίζει μόνο οικονομική κρίση. Αντιμετωπίζει επίσης την αμφισβήτηση του εθνικού της χώρου. Ειδικότερα στη σημερινή συγκυρία η Άγκυρα προβάλλει απροκάλυπτα διεκδικήσεις στην Ελληνική ΑΟΖ, ασκεί εκβιασμούς για να εμποδίσει την Ελλάδα να την ανακηρύξει και απειλεί να προχωρήσει στη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων.

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να υποχωρεί στις πιέσεις της τρόικας και να επιτρέπει περικοπές που πλήττουν καίρια την ικανότητα αποτροπής της χώρας, σε μια στιγμή που την έχει απόλυτη ανάγκη.

Οι πιέσεις όμως της τρόικας είναι μόνο μια πτυχή των όσων περιέργων και ακατανόητων συμβαίνουν στο χώρο της άμυνας. Διαπιστώνεται παραλλήλως μια περίεργη απάθεια και απραξία και μια αλυσίδα αποφάσεων και παραλήψεων, που θέτουν αμείλικτα ερωτήματα γιατί αφήνουν τη χώρα εκτεθειμένη σε τεράστιους κίνδυνους και εκβιασμούς. Η κατάσταση αυτή δεν άφορα άλλωστε, μόνο τη σημερινή κυβέρνηση. Έχει, δυστυχώς παρελθόν.

Απέρριψαν... προσφορά

Προσφάτως, απερρίφθη, π.χ., η δωρεάν προσφορά από τις ΗΠΑ 400 αρμάτων τύπου Άμπραμς. Την είχε προηγουμένως προωθήσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού για να καλύψει το μέτωπο της Θράκης και ν' απελευθερώσει ικανό αριθμό συγχρόνων αρμάτων για να μεταφερθούν στα νησιά. Για ποιο λόγο απερρίφθη η προσφορά, όταν δεν υπάρχουν πιστώσεις για την παραγγελία νέων αρμάτων; Ετέθησαν εκ των υστέρων οποιοιδήποτε όροι από την Αμερικανική πλευρά; Το κόστος μεταφοράς δεν αποτελούσε πρόβλημα γιατί είχαν ήδη προσφερθεί Έλληνες εφοπλιστές να τα μεταφέρουν δωρεάν.

Έγινε, αντιθέτως, αποδεκτός περιορισμένος αριθμός τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς παλαιάς τεχνολογίας που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες συνθήκες του πεδίου μάχης.

Ο Ελληνικός στρατός έχει απόλυτη ανάγκη από σύγχρονα τεθωρακισμένα, οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ), που μπορούν να επελαύνουν μαζί με τα άρματα και να τα καλύπτουν. Η προηγουμένη κυβέρνηση Κ. Καραμανλή υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια από τη Ρωσία 450 ΤΟΜΑ τύπου ΒΜΡ 3, τα οποία έχει και η Κυπριακή Εθνοφρουρά. Και η συμφωνία αυτή δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα λόγω κυρίως Αμερικανικών πιέσεων και αντιδράσεων. Το κενό όμως στην αμυντική διάταξη του Έβρου παραμένει και απαιτεί επειγόντως λύση.

Μιλώντας για τα άρματα έρχεται στο νου η θλιβερή ιστορία των βλημάτων για τα υπερσύγχρονα άρματα Leopard II. Παρελήφθησαν τα άρματα αλλά για δέκα ολόκληρα χρόνια δεν είχαν παραληφθεί τα αντίστοιχα βλήματα. Χρειάσθηκε ολόκληρη Οδύσσεια για να καλυφθούν μερικώς μέχρι σήμερα οι ανάγκες. Ορθώς διώκεται και γίνεται μεγάλο θέμα η διαφθορά στις προμήθειες οπλικών συστημάτων. Δεν έπρεπε όμως να διώκονται παραλλήλως και να τιμωρούνται αυστηρά και αυτοί που με την αμέλεια τα λάθη και τις παραλείψεις τους απαξιώνουν πανάκριβα και κρισιμότατα οπλικά συστήματα και υπονομεύουν εκ των πραγμάτων την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας;

Το θέμα άλλωστε, των βλημάτων για τα Leopard II δεν είναι μοναδικό. Τείνει να καταντήσει σχεδόν κανόνας. Τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη F-16 παρελήφθησαν χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας. Τ΄ αεροσκάφη, που αποτελούν την αιχμή της Πολεμικής Αεροπορίας έμειναν για πολλά χρόνια ακάλυπτα.

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ 25/04 - 01/05/2013)
http://staratalogia.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6548.html

Σχόλιο Πελασγού : Ας προσέξουν καλά όσοι βρίσκονται σε θέσεις "υπογραφών"..Όσα ψηφίζουν μπορεί να έχουν συνέπειες στην εθνική μας ασφάλεια...Η τρόικα και κάθε τρόικα σε λίγο θα απαιτήσει εκχώρηση υδάτων και πλούτου ή ακόμα και..να χάσουμε εδάφη...Αν σας πούν, παραχωρήστε λίγα στους απέναντι τί θα κάνετε;Είναι μονόδρομος.Ο λαός και ο στρατός θα δώσουν μαζί την απάντηση και αν βρεθείτε απέναντι..
Στο παρελθόν η κάθε τρόικα έχει ξαναζητήσει να αποδυναμωθούμε (για να ενισχυθούν αυτοί), κανείς δεν θα μπορέσει να χτυπήσει τον Έλληνα εκεί που έχει ειλικρινή αξία.Κάθε επιβουλή θα αντιμετωπισθεί μετωπικά και μαζικά από τον Ελληνικό πολίτη - οπλίτη.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΙΣ ΤΡΟΙΚΕΣ ΡΕ ΠΡΕΣΒΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΠΟΙΟΙ ΚΑΘΩΝΤΑΙ ΣΤΑ 4 ΣΕ ΟΤΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΤΑΣΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ? ΤΟΥΣ ΠΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΡΕ ΠΡΕΣΒΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ? ΑΝΤΕ ΡΕ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΤΑ ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ. ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή