Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

"Απόβαση" των ΗΠΑ στην Αφρική μέσω Αιγύπτου!;

Η νέα επίσκεψη του Obama στην Αφρική  προετοιμάζει ξεκάθαρα το έδαφος για την πλήρη κατάληψη της Ηπείρου – τίθεται πλέον σε άμεση προτεραιότητα των Η.Π.Α ο πλήρης έλεγχος του πλούτου και των κυβερνήσεων της Αφρικανικής Ηπείρου υπό την κωδική ονομασία Africom.

O Πρόεδρος των Η.Π.Α αναφέρεται συχνά στις ομιλίες του για «αναπτυσσόμενες οικονομίες», και για την παροχή και διάθεση ηλεκτρικού ρεύματος σε ολοένα και περισσότερες περιοχές της Αφρικής: η στόχευση, βεβαίως, είναι εντελώς διαφορετική…. και έχει να κάνει άμεσα με την Αμερικανική εξωτερική πολιτική. Πιο συγκεκριμένα, οι Η.Π.Α έχουν ήδη αυξήσει την στρατιωτική τους παρουσία και την παρεμβατικότητα στην Αφρική σε πολύ μεγάλο βαθμό ενώ παράλληλα προσπαθήσει να οικοδομήσει πλεονέκτημα στο γεωπολιτικό και άμεσα ανταγωνιστικό παιχνίδι με την Κίνα σχετικά με το ποιος τελικά θα εκμεταλλευθεί την οικονομική προοπτική μίας ολόκληρης ηπείρου…

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Reuters οι «επιθέσεις κατά των ενόπλων ισλαμιστών με την χρησιμοποίηση drones, η υποστήριξη των Aφρικανικών ενόπλων δυνάμεων για την «σταθεροποίηση» της Σομαλίας και του Μάλι, και η ανάπτυξη δεκάδων ομάδων εκπαίδευσης, καταδεικνύουν ότι οι Η.Π.Α έχουν επιστρέψει για τα καλά στην Αφρική»..

Πολύ χαρακτηριστικό είναι ότι οι Η.Π.Α έχουν έτοιμο στρατιωτικό προσωπικό της τάξης των 4.000-5.000 ατόμων ανά πάσα δεδομένη χρονική στιγμή: πλέον οι Η.Π.Α έχουν αναπτύξει μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις στην Αφρική από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία..

Σύμφωνα με το reuters, δύο είναι οι βασικοί λόγοι: η αντιμετώπιση της al Qaeda και έτερων ενόπλων ομάδων, αλλά το πιο σημαντικό η οικοδόμηση επιρροής σε μία ήπειρο που δυνητικά θα αποτελέσει έναν σημαντικό προορισμό για το Αμερικανικό εμπόριο και επενδύσεις, δοθείσης και της αυξημένης παρουσίας της Κίνας στην Αφρική.

Οι συγκεκριμένες στρατηγικές αποτελούν κινήσεις-κλειδιά για την οικοδόμηση επιρροής σε μία ήπειρο όπου η Κίνα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις Η.Π.Α ως νούμερο 1 εμπορικό εταίρο, και έχει ήδη καταφέρει να πραγματοποιήσει τεράστιες επενδύσεις σε ορυχεία, ενέργεια και υποδομές.”

pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου