Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ανακατασκευή των Cascavel η Βραζιλία...

Σε εποχές λιτότητας όπου σχέδια αντικατάστασης οπλικών συστημάτων μένουν στο ράφι, η προσοχή είναι λογικό να εστιάζεται σε φθηνότερες λύσεις. Τα πρώτα δύο τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης EE-9 Cascavel ανακατασκευάστηκαν από τη Βραζιλία και παραδόθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις του Σουρινάμ. Η είδηση όμως έχει ελληνικό ενδιαφέρον…

Η ανακατασκευή τους έγινε στο κέντρο συντήρησης του Ρίο ντε Τζανέιρο με την επίβλεψη και ευθύνη της Διοίκησης Λογιστικής Υποστήριξης του Στρατού της Βραζιλίας. Μαζί με τα δύο EE-9 Cascavel ανακατασκευάστηκαν και δύο τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) EE-11 Urutu και τα οποία επίσης παραδόθηκαν στο Σουρινάμ.



Στο πλαίσιο της διμερούς διακρατικής συμφωνίας που αφορούσε την ανακατασκευή των τεσσάρων οχημάτων προγραμματίζεται ήδη και η εκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού του Σουρινάμ στη Βραζιλία για τη συντήρηση τους.

Καθώς το Σουρινάμ, σύμφωνα με ανοικτές πηγές, διαθέτει 45 EE-9 Cascavel και 16 ΤΟΜΠ EE-11 Urutu εκτιμάται ως πολύ πιθανή η επέκταση του προγράμματος ανακατασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο το EE-9 Cascavel όσο και το EE-11 Urutu αποτελούν προϊόντα της χρεοκοπημένης από το 1993 βραζιλιάνικης εταιρίας Engenheiros Especializados SA (Engesa). Λόγω ακριβώς της χρεοκοπίας του αρχικού κατασκευαστή όλοι οι χρήστες των οχημάτων παραγωγής του αντιμετωπίζουν την τελευταία 20ετία σημαντικά προβλήματα στη συντήρηση.

Αν και το ακριβές περιεχόμενο του προγράμματος ανακατασκευής δεν έγινε γνωστό ίσως να παρουσιάζει ενδιαφέρον για την Εθνική Φρουρά της Κύπρου η οποία λόγω των γνωστών οικονομικών δυσχερειών είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να αντικαταστήσει τα 124 EE-9 Cascavel που σύμφωνα με ανοικτές πηγές διαθέτει σε υπηρεσία.


http://www.defence-point.gr/news/?p=82186

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου