Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τί γίνεται με τον Βοσυνιώτειο βρεφονηπιακό σταθμό στην Τρίπολη;

ΒΟΣΥΝΙΩΤΕΙΟ : ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ...

Της Γιούλης Παπαδοπούλου


Το ακανθώδες θέμα του Κληροδοτήματος Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη, που λειτουργεί σαν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δωρεάν Βρεφονηπιακός σταθμός στην Τρίπολη, έχει αναχθεί σε κακοπαιγμένη τηλεοπτική σειρά.

Η πορεία του ως τώρα, επί 20 χρόνια χωρίς ΚΑΜΙΑ νόμιμη άδεια και η αδιαφορία όλων να λειτουργεί σύμφωνα και με το Ιδρυτικό καταστατικό του, έφεραν πολλά Οικονομικά προβλήματα, τα οποία ανέλαβαν να διαχειριστούν οι τελευταίες διοικήσεις του.

Αν και βγήκε η άδεια του σταθμού, αν και έτρεξε ο δήμαρχος την Πιστοποίησή του, οι ρυθμοί χελώνας με την οποία κινούνται όλοι και όλα στη χώρα μας, αφήνουν τα πράγματα πίσω...και τις εργαζόμενες απλήρωτες για 17 μήνες !!

Η επίσχεση εργασίας, στην οποία προέβησαν οι περισσότερες εργαζόμενες ΜΑΖΙ με την ''διευθύντρια'' του σταθμού, παρ΄ όλο που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο πίεσης, δεν απέδωσε ουσιαστικά.

Αφού ο σταθμός άνοιξε, αλλά η επίσχεση εξακολουθεί και οι γονείς είναι σε απόγνωση, με την ερμαφρόδιτη κατάσταση στην οποία έχουν μπλέξει, στέλνοντας τα παιδιά τους εκεί χωρίς να τους βεβαιώνει κανένας την εύρυθμη λειτουργία του και την εξασφάλιση των συνθηκών ασφάλειας των παιδιών τους.

Η σημερινή κατάσταση του σταθμού, είναι η εξής:

Έχουν εγκριθεί και ανακοινωθεί από Περιφέρεια Πελοποννήσου 73.000,00 ευρώ, ως ενίσχυση του σταθμού.

Έχει ενταχθεί ο σταθμός στην χρηματοδότηση από τα ΕΣΠΑ.

Έχει δεσμευθεί ο Δήμαρχος ότι ο σταθμός χρειάζεται και θα κάνει τα πάντα για την λειτουργία του.

Έχει επιτευχθεί η περιβόητη Πιστοποίησή του, ώστε να μπορεί να χρηματοδοτείται από κονδύλια άλλων φορέων, όπως τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ.

Παρ΄ όλα αυτά οι γνωστές πρακτικές μιας συγκεκριμένης κυρίας έχουν καθηλώσει τον σταθμό για χρόνια αλλά και τώρα.

Μαζί με τις άλλες κωλυσιεργίες, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2013 του σταθμού, ο οποίος συντάσσεται από την διεύθυνσή του ......

Η δ/ση όμως κάνει επίσχεση εργασίας επί 3μηνο και διοικητικά ''δεν κουνιέται φύλλο''

Αν και θα ΕΠΡΕΠΕ τον Ιούνιο που προέβη στην επίσχεση, να είχε ήδη καταθέσει και μάλιστα ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ τον προϋπολογισμό του σταθμού.

Ακόμα θα ΕΠΡΕΠΕ να της είχε επιβληθεί να τον συντάξει, αφού είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της και δεν μπορεί να παίζει με τις διαδικασίες και τις 50 οικογένειες που κρεμάει από τις εκάστοτε διαθέσεις ή επιδιώξεις της.

Διέδιδαν κάποιοι από την αρχή του καλοκαιριού, πως το Βοσυνιώτειο δεν θα ξαναλειτουργήσει. Αυτό τρόμαξε κάποιους γονείς, που δεν έχουν άλλο τρόπο φύλαξης των βρεφών και νηπίων τους και φρόντισαν να βρουν άλλη στεγη για τα παιδιά τους.

Πολύ θα βόλευε τους πολέμιους του σταθμού, να τα καταφέρουν και με ΟΠΟΙΟ τρόπο, να τον κλείσουν.

Τα έχουμε ξαναπεί.

Το ''μαγαζί είναι γωνία και καλό κομμάτι''

Αλλά τώρα πια έχουν γνώση οι φύλακες. Η υπόθεση είναι στα χέρια ΚΑΙ του ΓΕΔΔ κ. Ρακιντζή ΚΑΙ της Εισαγγελέως διαφθοράς κ. Ράϊκου.

Οι ενέργειές τους ελπίζουμε να είναι βοηθητικές για την Διοίκηση του σταθμού, που έχει επιφορτισθεί με την υποχρέωση να κρατήσει τον σταθμό ανοικτό, αλλά και να διαχειριστεί την παρατεινόμενη επίσχεση εργασίας μερικών εργαζομένων.

Πάντως αυτή την ώρα οι γονείς είναι ιδιαίτερα ανάστατοι, γιατί αφήνουν τα παιδιά τους σε ένα σταθμό που προσπαθεί να κρατηθεί ανοικτός, μέσα από τις υπόγειες διαδρομές των πιέσεων και των επιτάσεων των προβλημάτων του, από το ίδιο το προσωπικό του.

Αφού δουλεύουν μόνο 3 άτομα. Δεν υπάρχει μαγείρισσα ώστε να είναι εξασφαλισμένο το καθημερινό φαγητό και αναγκάζονται να μεταφέρουν υποκατάστατα γευμάτων για τα παιδιά τους...

Δεν υπάρχει καθαρίστρια στο σταθμό, με αποτέλεσμα να γίνεται η καθαριότητα από τις ίδιες τις εργαζόμενες που δεν κάνουν επίσχεση...

Δεν υπάρχει σε καθημερινή βάση το απαιτούμενο προσωπικό, για την φύλαξη των βρεφών και νηπίων με επακόλουθο την δικαιολογημένη αναστάτωση των γονιών αλλά και την αγανάκτησή τους για την βραδυπορεία των αποφάσεων και των ενεργειών.

Είναι γνωστό από παλιά, πως θα πίεζαν το κλείσιμο του σταθμού, όποιοι ΔΕΝ θέλουν την συνέχιση της λειτουργίας του με την επίσχεση εργασίας των υπαλλήλων.

Είναι γνωστές και οι πρακτικές κάποιων να παρουσιάσουν τον σταθμό ως οικονομικό αγκάθι στο δήμο.

Είναι επίσης γνωστό ότι ο συγκεκριμένος σταθμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ, είναι Κληροδοτημα, άρα στα έξοδά του συμπεριλαμβάνονται ΚΑΙ οι μισθοί των υπαλλήλων του ΚΑΙ οι ασφαλιστικές τους εισφορές. Γι αυτό είναι εκ του πονηρού κινούμενοι, κάποιοι που βγάζουν κατά καιρούς κορώνες περί της κατάργησης του σταθμού, γιατί κοστίζει στο Δήμο και τους πολίτες.....

Ο σταθμός ΙΔΡΥΘΗΚΕ σαν ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ για να λειτουργήσει χωρίς επιβάρυνση και με ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΑ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΣΥΔΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Και τα εξαφάνισαν ΧΩΡΙΣ να υποστούν τις δέουσες επιπτώσεις και ακόμα μεθοδεύουν την απαξίωση του σταθμού.

Ο Οικονομικός έλεγχος έχει ήδη διαταχθεί από τον κ. Ρακιντζή. Οι σφετεριστές της περιουσίας του Βοσυνιώτειου θα βρεθούν. Θα βοηθήσουμε ΟΛΟΙ γι αυτό.

Τώρα όμως επείγει να καταλάβουν όλοι, πως η επίσχεση δεν είναι ΜΟΝΟ μέσο πίεσης για να πληρωθούν οι εργαζόμενες....Είναι κυρίως μέσο πίεσης για να κριθεί ο σταθμός σε πτώχευση και να εκποιηθεί το ακίνητο, που είναι και ο ευσεβής πόθος αυτών που κατέστρεψαν το Κληροδότημα.....Και που το θέλουν κλειστό για να θάψει τις ανομίες τους επί χρόνια και να οδεύσει στη γνωστή τύχη της πώλησης....

Όσο κι αν προσπαθεί η τωρινή διοίκηση, να βρει την κατάλληλη φόρμουλα για να δοθούν οι λύσεις και να βρεθεί η χρυσή τομή, πρέπει να καταλάβουν όλοι, πως στα αδιέξοδα, δεν υπάρχουν μέσες λύσεις. Κρίνονται οι αποφάσεις ως προς την αποτελεσματικότητά τους, από την δραστική και κάποτε ακραία αντιμετώπιση.

Είναι προς τιμήν όλων πως έχουν κρατήσει ως τώρα τις ισορροπίες. Τώρα όμως που ο εκ των έσω πόλεμος εντείνεται και οι γονείς είναι έξαλλοι και τα παιδιά πρέπει να εξυπηρετηθούν προέχει να προβούν σε ριζοσπαστικές αποφάσεις ΌΛΟΙ ακόμα κι αν είναι ακραίες.

Το συμφέρον των οικογενειών που αδυνατούν να πληρώνουν ιδιωτικούς σταθμούς, επιβάλλεται να επικρατήσει του συμφέροντος των απειλούντων και απεχόντων...

Εν τω μεταξύ η καθήλωση των διαδικασιών ένεκα της ΜΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2013 δεν αποτελεί ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ της γνωστής και μη εξαιρεταίας κυρίας ''διευθύντριας'' ;;;;

Ποιός της δίνει το δικαίωμα να έχει στο τσεπάκι της το μέλλον του σταθμού και τόσων οικογενειών (παιδιών και εργαζομένων) κάνοντας όποτε θέλει , ό,τι θέλει, από τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ;;;


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου