τους επιστήμονες οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από φρέσκα
φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς, ψάρια και ελαιόλαδο έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν άνοια.
Η έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής του Έξετερ και η επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι : «το μεσογειακό φαγητό είναι τόσο νόστιμο και θρεπτικό , και η συστηματική επισκόπηση δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της γήρανσης του εγκεφάλου , μειώνοντας τον κίνδυνο της άνοιας.
Παρότι η σύνδεση ανάμεσα στην υιοθέτηση μεσογειακής διατροφής και του κινδύνου άνοιας δεν είναι νέα , η δική μας μελέτη είναι η πρώτη μελέτη που ανέλυσε συστηματικά όλα τα υπάρχοντα στοιχεία».
Με λίγα λόγια τρώτε ελληνικά, υγιεινά και το Αλτσχάιμερ δεν θα σας χτυπήσει την πόρτα.
Πηγή1
Πηγή2
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου