Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

153 "ναί" στη Βουλή των "λίγων"

Με 153 όχι από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε, μετά από ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ, σε σύνολο 294 βουλευτών υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 124 βουλευτές, κατά 153 ενώ 17 βουλευτές δήλωσαν «παρών». Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη (διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά), και ανεξάρτητοι βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση, ενώ η ΔΗΜΑΡ μαζί με τους ανεξάρτητους βουλευτές Ανδρέα Λοβέρδο, Χρήστο Αηδόνη και Γιώργο Κασαπίδη δήλωσαν «παρών».

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) και Μανώλης Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ) λόγω ασθένειας, ο Μίμης Ανδρουλάκης και οι τρεις προφυλακισμένοι στο Κορυδαλλό βουλευτές της Χρυσής Αυγής.


Σε ένα μικρό σχόλιο για τη διαδικασία που διήρκεσε επί τριήμερο, δυστυχώς, η κατάρρευση του… επιπέδου ποιότητας στο Κοινοβούλιο επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά και αυτό είναι μάλλον που θα πρέπει να προβληματίσει.

Δυστυχώς, στη Βουλή πλέον μπαίνει όποιος… φωνάζει καλύτερα, όποιος λέει τις μεγαλύτερες μπαρούφες, αρκεί να είναι αρκετά εύπεπτες ώστε να τις «καταπιεί αμάσητες» ο πολύς κόσμος που είναι παγιδευμένος από τη μία στα δεινά της οικονομικής κρίσης και από την άλλη στην εξαιρετική πολυπλοκότητα του σημερινού κόσμου, με αποτέλεσμα κάθε λογής απλουστευτικές «ερμηνείες» με ροπή στη συνωμοσιολογία να ανθούν.

Άνθρωποι με βαθιά γνώση κάθε επιμέρους γνωστικού αντικειμένου βρίσκουν όλο και δυσκολότερα δυνατότητα πρόσβασης στο Κοινοβούλιο, μιας Ελληνικής Δημοκρατίας που ασθενεί σοβαρά και παράλληλα, είναι και θέμα αυτοσεβασμού σε έναν βαθμό, να μην επιθυμεί να εκτίθενται σοβαροί άνθρωποι και επιστήμονες στα πυρά του κάθε φελλού που οι συγκυρίες και ένας εκτρωματικός σε πολλές του διαστάσεις εκλογικός νόμος τον οδήγησε στη Βουλή, την οποία και συχνά μετατρέπουν… σε καφενείο.

Ας ελπίσουμε, ότι όσο θα αντιστρέφεται η οικονομική κατάσταση στη χώρα, θα υποχωρούν και αυτά τα φαινόμενα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου