Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Στη Ρωσία τα Δώρα των Τριών Μάγων για προσκύνημα!

Ένα από τα πλέον πολύτιμα ιερά κειμήλια του Αγίου Όρους, δηλαδή τα Δώρα των Μάγων, με ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου για πρώτη φορά θα προσκομιστεί στα όρια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, όπως ανακοίνωσε το Συνοδικό Τμήμα Ενημέρωσης του Πατριαρχείου Μόσχας.
Πρόκειται για ένα από τα λίγα κειμήλια που συνδέονται με το γήινο βίο του Σωτήρος και μάλιστα για ένα από τα ελάχιστα που διασώθηκαν μέχρι σήμερα. Οι ορθόδοξοι χριστιανοί συνηθίζουν την παραμονή των Χριστουγέννων να μνημονεύουν το ευαγγελικό αφήγημα για το προσκύνημα των εκ Ανατολών μάγων στον ως Βρέφος ενανθωπήσαντα Κύριο. Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, οι ανατολικοί μάγοι προσέφεραν στον Χριστό χρυσό, λίβανο και σμύρνα. Ο χρυσός Του προσφέρθηκε ως στο Βασιλέα, ο λίβανος ως στο Θεό και η σμύρνα ως στον Άνθρωπο για την κηδεία.



«Τις ημέρες του εορτασμού των Χριστουγέννων τον Ιανουάριο του 2014 το κειμήλιο θα προσκομιστεί στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Μινσκ και το Κίεβο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με παράδοση, μέχρι τον 4ο αιώνα τα Δώρα των Μάγων φυλάσσονταν στα Ιεροσόλυμα, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και τοποθετήθηκαν στο ναό της Αγίας Σοφίας. Εκεί τα είδαν και Ρώσοι προσκυνητές. Το 1200 τα Δώρα των Μάγων μνημονεύτηκαν στο «Βιβλίο Προσκυνητού» του αρχιεπισκόπου της πόλης Νόβγκοροντ Αντώνιου. Μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως το κειμήλιο μεταφέρθηκε στο Άγιο Όρος, όπου εξακολουθεί να φυλάσσεται μέχρι σήμερα.



Ο χρυσός βρίσκεται υπό την μορφή εικοσιοκτώ επιμελώς σκαλισμένων επιπέδων πλακιδίων πολύπλοκης καλλιτεχνικής μικροεπεξεργασίας. Με το καθένα από αυτά τα πλακίδια συνδέονται με ασημένια νήματα μερικές σφαιρικές χάνδρες, που συνίστανται από μείγμα λιβάνου και σμύρνας. Τα δώρα φυλάσσονται σε δέκα ειδικές κάρες στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος. Για λόγους ασφαλείας μόνο ένα μέρος εξ' αυτών εκτίθεται σε προσκύνηση των επισκεπτών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου